Новини за Други

Актуална информация и новини в категория Други

Новини » Други

КапиталКапитал

Кой се страхува от женския род

Българският език е маскулинизиран, особено когато става дума за професии и тяхната престижност Чистачка може, премиерка не може - в много случаи проблемът не е граматичен, а социален Промяната в езика води до промяна в отношението "Когато някой пациент влезе в кабинета и се обърне към мен с "докторке", ми е много неприятно, защото сякаш се отнася с неуважение към мен", споделя с гримаса д-р Даниела Попова. В спора за родовете на професиите тя застава в мъжкия лагер. Според тази теза профес...

 

Новини » Други

КапиталКапитал

Моят дом е моята крепост, офис, фитнес

Несъмнено 2020 г. ще остане в историята и като годината, в която (почти) всички пренесохме работното си място вкъщи. Светът, в който живеем, а заедно с него и светът на дизайна се променят с шеметна бързина. И всички заедно се опитваме да догонваме промените, кой както умее. Учим се да живеем предимно онлайн, същевременно преоткриваме някои изоставени начини на общуване като разходките и дългите разговори по телефона или общуването в много тесен кръг. През последните месеци свикваме с обратната ...

 

Новини » Други

КапиталКапитал

Който контролира Оруел, контролира бъдещето

"Наричат този роман "политическа сатира" или "антиутопия". Всъщност това е един гениален разказ за това колко реално и осъществимо е унищожаването на човешкото достойнство и любов. На всичко това, което ни се струва неизтребимо, вечно, космическо", пише в предговора към старо българско издание на романа "1984" от Джордж Оруел. Автор на тези редове е Волен Сидеров. Изданието е от 2004 г., година след неуспешното му кандидатиране за кмет на София и година преди да създаде националистката партия "А...

 


Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Модата-от-улицата-законът-на-елегантността

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

други контролира офис бъдещето фитнес който крепост оруел моята страхува кой женския род моят дом