Блог

Блог със статии и интересни факти

Блог » Лични страници и блогове

alex1212alex1212

Сватбена фотография - Weddingbul.com

Ние ще уловим и запечатаме онези скъпоценни за сърцето Ви моменти от безмилостно изтичащото време. Дългогодишен опит като професионални фотографи и видеооператори, предлагащи услуги в град Пловдив и страната. Weddingbul работи със страст към фотографията и предлага заснемане на всякакъв вид събития на конкурентни цени. Разгледайте сайта ни на weddingbul.com

 

Блог » Любопитно и куриозно

thejokerthejoker

Шишенцата за парфюми

Производителите и търговци на парфюми са рaзбрали още от най-древни времена, че опаковката продава. В случая, дизайна на шишенцата на парфюмите е от много голямо значение. Така и днес, топ-мозъците на маркетинга знаят, че за да се постигне най-добър резултат е нужно много повече от перфектна ароматна композиция. Нужни са атрактивни дизайнерски решения, за да се постигне ефектът, при който клиентът първо се влюбва във външния вид на парфюма, а след това и в съдържанието на шишенцето. Още във времената преди Христа, стъклените шишенца на парфюма са били истински символ на лукса. В древна Гърция дизайнът на шишенцата е бил особено сложен, в повечето случаи имитиращ формата на птици и животни. По време на средновековието доминират парфюмите в стъклените шишенца, а по-късно се появяват и форми от метал. През 18 век на световната сцена излиза Китайския порцелан, който променя модата – порцелановите шишенца с благоухания буквално заливат Европа. Огромното разнообразие от различни видове шишенца заема основна част от търговията на парфюмите. Днешно време Въпреки, че през годините са използвани какви ли не форми и разновидности от материали, основен материал и до днес си остава стъклото. Основната причина се дължи на факта, че стъклото не влияе на съдържанието и осигурява по-добро съхранение на парфюмите от Your Prouve. Страсти по шишенцата Колекционирането на шишенца от парфюми се превръща в бизнес. Колекционери от цял свят търгуват с шишенца. Много често се стига дори до търгове при предлагането на изключително редки и лимитирани серии, които са нереално скъпи. Колекционират се най-вече: 1. Антични шишенца 2. Шишенца от керамика 3. Сребърни шишенца 4. Редки модели стъклени шишенца 5. Кристални шишенца 6. Миниатюри и бижутерски модели Най-скъпото шишенце в света Най-скъпите шишенца, заедно със съдържанието си струват 170 хиляди евро. Негов създател е Клайв Кристиан, който пуска лимитирана серия от 10 парфюма за жени и мъже. Шишенцата са инкрустирани с 5 каратов диамант и златна украса около гърлото.

 

Блог » Любопитно и куриозно

thejokerthejoker

Тубероза - кралица на нощта

Родината на туберозата е Мексико. Туберозите са леко казано странни цветя, чиято форма представлява сноп дълги пера, обсипани с бели камбанки. Въпреки името си, не се подлъгвайте, че са близки до розата. Нямат абсолютно нищо общо с тях, но в съвременната парфюмерия имат сериозно присъствие и роля. За цветовете на туберозата е характерно, че излъчват ухание до 24 часа след откъсването им. Имат интензивно ухание – сладко и наситено, напомнящо аромат на зюмбюл. Поради тази причина като синоним на туберозата се ползват имената „кралица на нощта“ и „нощен зюмбюл“. Етеричното масло туберозата се добива по древна технология – венчелистчетата се полагат едно по едно върху дървени рамки, обвити от тъкан, пропита от растителни или животински мазнини без благовоние. Рамките се оставят известно време в хладно, затъмнено помещение, където мазнините започват процес на свързване с етеричните масла. Тази процедура се повтаря около 40 пъти докато се получи наситен аромат. Чрез разтваряне на мазнините се получава т.нар. „конкрет“, който се превръща в есенция след продължителни пречистващи процедури. Процедурата е много скъпа, подари цялостната продължителност и верижност на процеса, който да разкрие необузданото ухание на туберозата – омагьосващ аромат. За сведение, стойността на един килограм етерично масло от тубероза струва хиляди долари. В парфюмерията, благоуханието на туберозата се комбинира с други ароматни нотки, тъй като е твърде силен и своеобразен. Единствения случай, когато ароматът на туберозата е бил основен компонент е в парфюмът Fracas. През 1975 г. туберозата вдъхновява парфюмериста Карл Лагерфелд да създаде парфюма Chloe, който съчетава пет прекрасни цветя в сърцевината си– роза, тубероза, карамфил, нарцис и жасмин. Резултатът е поразяващ. Комбинацията между тубероза и жасмин може би е най-любимата на световните парфюмеристи. Стимулиращо и изискано ухание, с постепенно разгръщащи се нотки, които завладяват със сетивността си се срещат не в една или две марки аромати, като например Пруве. Благовонието на туберозата и до днес присъства в парфюмите на световни компании и допълва лукса им. Парфюмите с аромат на тубероза са подходящи за изтънчени вечерни партита и вечери, тъй като са в състояние да ви превърнат в кралица на нощта със своето омайващо благоухание.

 

Блог » Мода и стил

thejokerthejoker

Аромат на ирис

Според древногръцката митология Ирис е богиня на небесната дъга и на нея е посветено благоуханното цвете ирис. Тя е вестителката на Хера. Както дъгата се простира от небето до земята, така и Ирис е посредник между хората и боговете. Съвсем не е случайно сравняването на цветето ирис с природното явление – дъга. Произходът на ириса е от Южна Европа и Северна Африка, като съществува разнообразие в цветове – над 250 вида. За истинско съкровище за парфюмерията се счита белият флорентински ирис. От корените на ирисът се получава есенцията за пудрата, с която са се парфюмирали важните личности от 17-ти век. В Древен Египет, ирисът е символ на красноречие, а в арабските страни противоположното – на мълчанието. В днешно време за нуждите на парфюмерията се ползват есенции и етерични масла, които се извлекат от ирисът. Етерично масло от ирис Извлича се от корените му чрез дестилация, като първо се изсушават и се смилат на прах. За да не загубят ценните си съставки не трябва да се съхраняват повече от 3 години. Маслото и есенциите се използват в най- скъпите световни марки парфюми. Трябва да се отбележи, че ирисовото масло е по-скъпо от това на извлеченото от жасмин. Също така, то се смесва много добре с други масла, което дава възможност на парфюмеристите да експериментират и сътворяват все по-оригинални аромати и за двата пола. Жените, които намират себе си в парфюми Пруве, в чиито състав е включен ирис се славят като свободолюбиви и със собствен стил на обличане, изглеждайки винаги перфектно. Обичат авантюрите и пътешествията и търсят нови предизвикателства. Могат да се справят с всякакви трудности и притежават неподправен чар, което ги превръща и несъмнено в обект на ухажване. А вие намерихте ли себе си в есенцията на ирисът?

 

Блог » Мода и стил

thejokerthejoker

Светът мирише на малина

Знаете ли, че Вселената си има мирис и той е… на свежи горски малини! Поне така казват специалисти от известния германски институт „Макс Планк“. Учените са търсили аминокиселини в Млечния път, с помощта на 30-метровия европейски радиотелескоп IRAM. Аминокиселините са основа за съществуващия биологичен живот на Земята, такъв какъвто го познаваме. Те са проучвали струпването на газ и прах, което според най-новите теории може да съдържа т.нар. „семена на живота“ – елементи от най-простите протеинови молекули. Въпреки усилията, учените не са успели да открият аминокиселини или признаци за тяхното съществуване в Млечния път. За смета на това, те са открили друго интересно нещо. В газовите облаци на Млечния път, в центъра на галактиката ни е открит етил формат. Молекулата на това химично съединение формира особения и приятен мирис на горската малина. В заключение, по думите на германските учени, цялата Вселена ухае на малини. Ако вие искате да ухаете прекрасно, разгледайте ароматите на Prouve Store !

 

Блог » Мода и стил

thejokerthejoker

Разлики между мъжки и дамски парфюми и начин на тестването им

Ароматите могат да се усещат много различно, когато попаднат върху кожата. Това се дължи на нейния химичен състав, което означава, че ако сте усетили страхотното ухание на даден парфюм върху кожата на ваш приятел например, това не означава, че и върху вас този аромат ще бъде толкова неустоим. Преди да си купите парфюми, винаги ги тествайте върху собствената си кожа, а не върху тест лентите в парфюмерийните магазини. Върху картонените ленти вие усещате връхните нотки и лек аромат на хартия или картон, като така няма да разберете истинското ухание. Ако сте тествали прекалено много аромати наведнъж, трябва да спрете за няколко минути или да помиришете зърно печено кафе, за да прочистите рецепторите си за аромат. В противен случай различните парфюми ще започнат да се препокриват и вие реално няма да усетите истинския аромат. Това е същото като приемането на хапка хляб и вода от сомелиерите, преди да тестват вината. Тествайте марковите парфюми върху чиста кожа, като се уверите, че различните парфюми са пръснати един от друг на достатъчно разстояние, за да не се смесят нотките им. Пръскайте от минимум 10 сантиметра от кожата си, за да се получи облак, който да покрие кожата ви с капчици. Парфюмът не трябва да се стича като течност по кожата ви, когато го тествате. Не бързайте да подушвате аромата, защото има голяма вероятност да усетите по-силно ухание на алкохол и на връхните нотки, като те се задържат около двадесет минути, след което се появява истинския аромат на парфюма, който се чувства дълги часове. Затова, препоръката на консултантите е да изчакате тези 20 до 30 минути, преди да решите да направите покупката. След тях можете да тествате още малко, например през 10-15 минути, за да видите как се разгръща уханието. При различните парфюми то може да бъде линейно (да остава същото) или прогресиращо (във всеки елемент от ароматната пирамида могат да са използвани различни нотки). Мъжки парфюми срещу дамски парфюми Различието между ароматите за мъже и жени е чисто маркетингов инструмент. Със сигурност се сещате, че ако един мъж използва дамски парфюми, на него няма да му поникнат гърди или пък ако една дама използва мъжки парфюми да започне да й расте брада. Просто културните норми са повлияли на начина, по които се възприема аромата. Много често специалистите се шегуват, че ако едно момиче иска да привлече дадено момче, то трябва да използва парфюми, които ухаят на желаните от мъжете неща (пица, бира, пари или на нов автомобил). Такива аромати обаче не съществуват, затова дамските парфюми са най-често с ухание на цветя, плодове, ванилия и сладки нотки. Традиционните мъжки парфюми от своя страна са с нотки на кожа, ветивер, тютюн, дървесен мъх и лавандула. Разбира се има и универсални аромати, които съдържат доста разнообразни нотки. Въпросът в крайна сметка е да решите дали искате използваните от вас парфюми да ви носят наслада, да привличат срещуположния пол или най-добре да са комбинация от двете. Решението е изцяло във вашите ръце! Източник: https://justproveit.bg/

 

Блог » Строителство и ремонт

sovatasovata

Най-накрая да направим тоя ремонт

Ремонтните дейности не са ни никак приятни обикновено. Ремонт на баня на ниска цена също е трудно да се извърши. Цената на материалите е далеч по-висока спрямо миналата година, разходите за транспорт, както и за всичко останало са много нагоре и не ни е лесно да се справим финансово. Когато планираме ремонт на банята трябва да планираме и бюджета ни. Ето защо трябва да попитаме различни фирми и майстори, които извършват ремонт на бани, колко би ни струвало с включен труд и материали. Освен това трябва да сме наясно как и с какви материали е възможно да се осъществи ремонтът. Иначе като става въпрос за ремонт на баня и вътрешни ремонтни дейности хубавото е, че можем да намерим майстор и фирма по всяко време на годината. Този вид ремонтни дейности могат да се извършват и при студено време, както и при валежи, за разлика от ремонтите на покриви и строителните дейности. Също така при ремонт на баня не е необходимо да се разбираме със съседите относно започване и извършване на дейностите. Знаем понякога каква драма е, като става въпрос за ремонт на покрив, топлоизолация или ремонт на стълбището. Има майстори и фирми, които са специализирали с годините само в ремонтите на баня. Те определено са наясно с всички тънкости, свързани с банята - с материалите и качеството им, с мебелите за баня, с видовете плочки, фуги и тн. Тези хора определено могат да Ви консултират адекватно и надеждно за това кое как да се направи, както и кое колко ще струва в края на краищата. Като става въпрос за избор за плочки за пода на банята трябва много да внимаваме дали наистина не се хлъзгат и да не стане беля. Имат описан противохлъзгав фактор, но е най-добре да ги видим добре и да преценим сами, защото едно подхлъзване в банята може да ни струва твърде скъпо. Здравето и безопасността са най-важни, това никога не трябва да го забравяте. Иначе изборът откъм цветове не е никак малък и лесен, разнообразието е огромно в днешно време. Важно е да съобразим и светлината в банята, защото при по-слабо осветление трябва да предпочетем по-светли цветове плочки определено. Ако банята е малка, светлите цветове са най-добрият вариант.

 

Блог » Строителство и ремонт

sovatasovata

Ремонт на покриви през зимата в София

Ремонт на покриви в София може да се наложи да се извърши по всяко време, дори в големите студове през зимата. Много от покривите в София вече не са с керемиди, а с метална конструкция от типа шлебах или друг вид съвременно покривно покритие. Въпреки това и при този вид покриви се налагат ремонти, защото нищо не е вечно, както и от фактора атмосферно влияние. Разбира се, зависи от качеството на покривната конструкция, изработката и използваните материали. В много случаи, когато искаме нещо да се извърши на по-ниска цена, това е за сметка на качеството. Ето защо е важно да преценим добре кое ще е най-доброто решение за покрива на сградата спрямо бюджета, с който разполагаме. Като става въпрос за ремонт на покриви в София и цена, вече разходите са значително по-високи, затова цената за труд и материали е много по-висока спрямо преди година. За съжаление, кризата в София също се усеща, ето защо обикновено отлагаме ремонта на покрива или изобщо всички видове ремонти, които се налага да бъдат извършени. Затова често срещано търсене в Гугъл е ремонт на покриви София ниски цени. Само че реалността е такава, че цената на материалите е поскъпнала много, а разходите на фирми и бригади - също. Транспортните разходи също са много по-големи спрямо преди повече от година, затова е добре фирмата за ремонт на покриви да е от София и региона, а не от другия край на България. Транспортните разходи също се включват в цената за труд и материали и цената на целия ремонт. Ремонт на покриви в София можем да намерим и през зимата. Такава фирма е angelstroi и можете да ги потърсите по всяко време на годината. Качеството е без конкуренция, цената е максимално ниска. Ангел Строй е фирма с дългогодишен опит в покривните дейности, както и в ремонтите на баня. Ремонт и изграждане на нов покрив в София са основните дейности, в които фирмата е специализирала през годините.

 

Блог » Строителство и ремонт

mariqna_dqkova_mariqna_dqkova_

Строителна документация за нов строеж

1. Строителна Документация За Нов Строеж И Започване На Строително-Монтажни Работи За строежите от първа до четвърта категория е нужно наличие на строителен надзор с необходим лиценз за тази дейност. Те отговарят за всички актове, протоколи по време на строителство, изпълнението на строежа по инвестиционните проекти и изисквания по ЗУТ. За строежите от пета категория – контролират от лицензирано лице, което може да упражнява технически контрол и да отговаря за съответните строително-монтажни дейности, както и да съставя и подписва актове, протоколи до завършване и въвеждане на строежа в експлоатация. За упражняване на строителен надзор или технически контрол от лицензирано лице е нужно да има сключен Договор между Консултант и Възложител. Това лице, което упражнява консултантската дейност, носи отговорност за всички правови дейности като физическо и юридическо изпълнение на строежа. Всички актове и протоколи могат да бъдат съставяни, подписвани през съответните инстанции, единствено при влязло в сила разрешение за строеж. Условията за тяхното съставяне има законообразен ред, който трябва да бъде спазен. Тази строителна документация носи подробна информация за установяване на обстоятелства на изпълнение по време на строежа. Има юридическа стойност за доказване на отделните етапи на самия строеж до неговото фактическо въвеждане в експлоатация - www.md90.biz 2. Изготвяне На Окончателен Доклад , С Който Се Документира Приключване На Строежа След приключване на строежа се изготвя окончателен доклад между Възложителя и Изпълнителя, с който всички лица по проектните части също трябва да бъдат част от него. С доклада се извършва оценка от започването на строежа, поетапно описание на строително-монтажните дейности на застрояване, както и на строителната документация, която е належаща част от цялостната процедура. Описват се от основанието за неговото съставяне, дата, договор с Възложител, лицензи, всички актове, протоколи, дневници, заповедни книги, договори с експлоатационни дружества за присъединяване към техническата инфраструктура на обекта и т.н. Накрая се прави заключение дали строежа отговоря на съответните норми и дали е годен за въвеждане в експлоатация според нормативните уредби на българското законодателство за изпълнение. Повече за изготвяне на строителни книжа, изпълнение и въвеждане в експлоатация на строителни обекти на сайта и блога на МД-90 за Варна и област на адрес – www.md90.biz

 

Блог » Бизнес и търговия

bookloverbooklover

Защо бук и дъб са най-популярните дървета за отопление унас?

Дъбът и букът не случайно са най-популяният избор на дърва за огрев сред българите. Защо обаче това е така? Тези два вида дървета имат специфични характеристики, които ги правят идеални за отопления през студените дни. Ето и трите най-силни качества на тези видове дърва за огрев: - Твърдост - И двата вида - дъб и бук са твърди, т.нар солидна дървесина което предоставя дълготрайност на горене. - Достъпност - Бук и дъб са широколистни дървета, а както знаем Близо 70 % от горите на България са широколистни. Което ги прави едни от най-достъпните дървета, които можете да намерите на пазара. - Количество топлина - Тези видове произвеждат топлина, която остава за продължителни периоди. Дъбът притежава най-дългата продължителност на горене, поради плътните си дървесни влакна и по-буцеста форма. А букът от своя страна не му отстъпва като продължително произвежда топлина, която остава за дълъг период. В България традиционно използвано за зимното отопление е дървото, независимо дали в камина, печка или по по-модерни начини, горящото огнище остава символ на уют във всеки дом. Ако и вие се отоплявате на дърва, можете да потърсите качествен избор в Асенов ЕООД. - asenov-toplivosofia.com

 

 


 

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Оптимистично-за-кризата-в-образованието

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

ремонт строителство стил мода най любопитно куриозно парфюми популярните строителна накрая направим тоя покриви през зимата софия нов документация дъб отопление дървета строеж бизнес търговия защо бук лични начин тестването нощта блогове сватбена фотография weddingbul com шишенцата тубероза кралица аромат страници ирис светът мирише малина разлики между мъжки дамски унас