Блог за Компютри и електроника

Блог със статии и интересни факти в категория Компютри и електроника

Блог » Компютри и електроника

palinkpalink

Модерен лаптоп или компютър втора ръка

Лаптопът е известен още като тетрадка и представлява като цяло малък персонален компютър, който може да се транспортира лесно и удобно и да го използвате практически навсякъде, тъй като няма нужда от непрекъснато зареждане, заради наличието на батерия. Намерете лесно, бързо и удобно принтери, монитори и лаптопи втора ръка на най-добро качество и цени. Благодарение на обновените пазари и доставчици на техника, намирането на ново, реновирано или обновено техническо оборудване никога не е било по-лесно или по-достъпно. Когато става въпрос за закупуване на лаптоп втора употреба, трябва да имате предвид следното. - Лаптопът или компютъра имат ли CD/DVD устройство? - Какъв е животът на батерията на лаптопа или компютъра? - Съвместим ли е с вашата операционна система? - Има ли достатъчно място за съхранение за вашите нужди? Ако търсите запазен лаптоп или компютър втора ръка, тогава е много важно конкретно да знаете точно какво търсите в магазин за компютри. Има много различни стилове лаптопи и всеки от тях има свой собствен набор от плюсове и минуси в зависимост от нуждите, за които е съдаден да служи най-добре. Някои хора предпочитат да си купят нов лаптоп, защото могат да го персонализират по свой вкус, но други предпочитат да си купят лаптопи втора употреба, защото са по-евтини, а предлагат за цената си много по-добри параметри. Ако решите да закупите лаптоп втора употреба, уверете се, че той е в добро състояние и че всички части работят правилно, че е тестван, ревизиран и е с определена гаранция, за да сте сигурни, че няма да го ползвате 1 ден и той да спре да работи. Избор на монитор втора ръка Ако ви е необходим по-голям като рамер монитор, за да гледате филми, да играете игри или пък за работа, то най-доброто решение е да потърсите монитор втора ръка, тъй като за цената си ще получите монитор с много по-добри параметри и в по-голям размер. Търсенето безспорно е ключов момент и избора откъде да го купуте също, затова се доверете само на компании и фирми с дългогодишен опит на пазара в нишата и повече положителни отзиви от клиенти. Така ще сте се сигурни, че можете да се доверите на професионалисти в областта при закупуването на такава чувствителна техника.

 

Блог » Компютри и електроника

QuantumQuantum

Клавиатури за Macbook | Quantumcomputers

В Apple сервиз „Quantum Computers“ предлагаме оригинални клавиатури за Apple MacBook Pro и Air с включена гаранция от 3 месеца. Извършваме и смяна на закупена от нас MacBook клавиатура – работим внимателно и чисто, без никакъв риск от козметични повреди по вашия лаптоп.

 

Блог » Компютри и електроника

QuantumQuantum

Зарядни за Macbook | Quantumcomputers

Оригинални зарядни Magsafe и Magsafe 2 за MacBook Pro и MacBook Air, с 12м. гаранция. Захранващи адаптери за Apple MacBook, съвместими с най-популярните и разпространени модели лаптоп Apple. Заявки могат да се извършват без задължителна регистрация, през форма за бърза поръчка.

 

Блог » Компютри и електроника

QuantumQuantum

Батерии за Macbook | Quantumcomputers

Батерия за MacBook Pro и Air в „Quantum Computers“ – оригинални и заместители, с гаранция и на добра цена. Поддържаме голямо разнообразие на батерии за лаптоп Apple в наличност. Предлагаме смяна на батерия за MacBook закупена от нашият магазин, включително на батериите фабрично залепени за корпуса на лаптопа – в кратки срокове и без оставяне на следи. Батериите за Apple MacBook Pro/Air могат да бъдат заявени през форма за бърза поръчка без необходимост от регистрация, или по телефон. Или закупени на място в нашият магазин. Всички Макбук батерии са придружени с гаранционна карта и касова бележка. Заявените продукти се обработват и изпращат на клиента в деня на поръчката, с куриер по избор и възможност за преглед преди плащане. Поръчки се приемат и обработват до 17.30 ч. – заявките след този час се изпращат на следващия работен ден. Ако не знаете с точност модела на батерията на вашия Mac – свържете се с нас по телефон или e-mail, и наш служител ще Ви консултира.

 

Блог » Компютри и електроника

QuantumQuantum

Apple сервиз | Quantumcomputers

Apple сервиз „Quantum Computers“ е специализиран сервиз за ремонт на Apple MacBook Pro/Air, iMac, Mac Mini в София, с дългогодишна практика в ремонт на лаптопи MacBook и Apple компютри. Работим с оригинални резервни части. Не обявяваме нереално дълъг срок за диагностика, работим качествено, цените за ремонт на лаптопи и компютри Apple са хуманни и приемливи. В нашият Apple сервиз може да разчитате на ремонт на лаптоп Apple, включително ремонт на дънна платка на MacBook на ниво електронен компонент. Извършваме смяна на повредена видео карта и чипсет на MacBook Pro/Air. Профилактика и почистване от прах на Apple MacBook и смяна на термо паста на процесор, в рамките на няколко работни часа. Смяна на дисплей/екран/screen assembly на MacBook. Смяна на повредена букса на захранване на Mac – ако лаптопа не отразява включване на зарядно, или буксата прекъсва. Почистване и ремонт на залят с течност Mac, смяна на клавиатура. Смяна на батерия на MacBook Pro/Air, включително батерии залепени за top case на лаптопа. Отстраняваме всякакви хардуерни дефекти, възникнали с Apple лаптопи, с гаранция върху ремонта.

 

Блог » Компютри и електроника

vencislava.hristvencislava.hrist

Заслужава ли си да пазарувате от магазин за компютърна техника втора употреба?

Закупуването на лаптоп или компютър изисква много внимателен подход и за щастие днес пред потребителите има изключително богат избор. На пазара има разнообразие от марки и модели компютри и лаптопи, предлагащи всичко нужно за ефективната работа или просто за забавление. Тук пред потребителите идва въпроса колко пари биха могли да отделят. Дали да закупят нова и страшно скъпа техника или да вземат компютри втора употреба. Има възможност, при която новият и така желан компютър, за които сте дали доста пари да има дефекти. Това със сигурност ще ви разочарова и ще си зададете въпроса са дали наистина си заслужаваше покупката му. Тогава вие се оказвате в положение, че заделените ви средства пари са похарчени за нещо, което не си е заслужавало. С нетърпение сте очаквали мига, в който ще държите в ръцете си новата техника, а в последствие тя не оправдава вашите очаквания. Много голяма част от хората, на които им се е случило това се утешават с думите, че всичко опира до късмета и бързо се примиряват. Друга част предпочитат да действат по-разумно при такъв вид покупка и се спират на компютри втора употреба. За хората, които предпочитат да работят в coworking пространства по-добрия вариант е лаптоп втора ръка. Защо да изберете компютър втора употреба? Избирайки този вариант вие ще похарчите събраните средства по най-разумния начин и ще се сдобиете с компютърна техника втора употреба на изгодна цена. Няма как да не споменем, че съществуват и хора, които са на мнение, че тази покупка не си заслужава, само защото до момента са купували нова техника за тях е най-правилния избор. По тази тема може да се поспори, тъй като както новата техника, так втората употреба, имат по-специфични характеристики. Някои от факторите заради, които си заслужава да пазарувате от магазин за компютърна техника втора употреба са: – значително по-изгодната и достъпна цена, – шанса да се сдобиете с марката, която винаги сте искали, но не сте могли да притежавате, защото цената за нов компютър е непосилна за вашите възможности, – възможност бързо да се справите проблема, свързан със счупения или липсващ компютър. И най-важното в случая без да ви налага да теглите кредит. Не трябва винаги да свързвате по-ниската цена със занижено качество. В голяма част от случаите по-евтината цена се дължи на това, че техниката е употребявана, но без никакви дефекти и щети. Тя е достатъчно качествена и модерна като новата и можете да й се доверите. Компютри втора ръка са подходящи както за работа в офис, така и за употреба в домашни условия, а защо не и за игра на любимата компютърна игра. В зависимост от това за какво ще използвате техниката, вие имате възможността да се консултирате и да вземете една изключително добра и наистина изгодна техника. Съществуват достатъчно мощни лаптопи втора ръка, които ще ви дадат всичко, от което имате нужда, така както напълно новия. Консултантите на PCLife ще ви насочат, за да вземете правилния избор при покупката на лаптопи втора ръка.

 

Блог » Компютри и електроника

andreybogdanovandreybogdanov

Браншове в компютърна среда

Какво е компютърен бранш? С времето в компютърния свят се развиват тенденции на разработване на тези елементи, които допринасят за комерсиализацията на пазарните ниши в икономиката на страните ползващи се от компютърни услуги. Изработват се необходимите инструменти и се предоставят на информационните специалисти по конкретния отрасъл в икономиката. Тези специалисти от своя страна създават информационните критерии ръководещи потребителите в информационната среда. Така даден отрасъл от икономиката изгражда своето направление и цели, които да постигне. Компютърната защита на информацията е съпътстващ отрасъл в тенденциите на технологиите позволяващ потребителите да обработват по-достоверна информация предоставена им посредством средствата за информиране. Преход към информационните пазари Всеки отрасъл на икономиката може да се възползва с услуги от информационен характер. Тези услуги трябва да бъдат достоверни, надеждни и да покриват определени нормативни изисквания и технологични качества. Важно е отношението между цена и качество на конкретната информационна услуга. В най-общ вид това се постига от употребата на достоверни информационни източници, посредством сравнението на получената информация с информацията от източника. Принципът на дезинформиране бива изключен по този начин. Следващата стъпка е сравняване на данните в информационния поток. Последна стъпка от този процес е класиране в личния ни информационен масив или по-точно това е асимилиращ процес при който се филтрират всички странични обстоятелства и предмети. Утвърдени браншове в Интернет Утвърдени са тези браншове радващи се на висока популярност и висока производителност. Други фактори влияещи на успеха в информационен източник е нивото на културен афинитет на потреблението и големината на информационния поток предоставен за разпространение. Величината синхронизирана от тези показатели в голяма степен определя и рейтинга на медията в обществен план. Индекса на успеха също е свързан с тези фактори но допълнително се добавят и икономически или научни и др. показатели. По този начин се създават връзките в отрасъла благодарение на които той съществува. От европейските отрасли в компютърните среди изпъкват най-показателните и отговарящи на тенденциите медии. От американския пазар са най-показателни авторитетните средства за информиране. Тези два района от света са доминиращ съюз в компютърните науки и технологии, които ги догонва успешно и Азия.

 

Блог » Компютри и електроника

vencislava.hristvencislava.hrist

5 причини да си вземем геймърски компютър втора ръка

Геймърската страст е скъпо хоби - тази представа се е наложила поради склонността на любителите на електронните игри да инвестират сериозни средства в оборудване. Те искат да имат най-новите и най-мощните машини, които изискват влагането на немалко средства. А защо да струва много, когато може да се закупи и геймърски компютър, който да е втора ръка? В следващите редове ще се опитаме да оборим скептицизма по отношение на покупката на употребявана техника, а аргументи в полза на ориентиране към секънд хенд работни станции не липсват. Цената е осезаемо по-ниска Естествено, това е основният аргумент. Цената за нова машина може да е висока, докато закупуването на геймърски компютър от вторичния пазар изисква значително по-малко средства. Ако един “горещ” модел или конфигурация би коствала сума от порядъка на 3 до 5 хиляди лева, а понякога и повече, то употребяван десктоп с достатъчно добри характеристики е достъпен на доста по-ниска цена. Подходящи примери в това отношение могат да се открият в магазина на PCLife. Отлични конфигурации присъстват в каталога на стойност около или малко над 1000 лв. Такава инвестиция е значително по-достъпна за потребителите, дори и за тези, които държат на наистина високи стандарти. Необходимите характеристики са налице Ако се купува гейминг компютър от запален почитател на електронните игри, то може да се очаква, че тази машина е била на премиум ниво при конфигурирането ѝ. Когато собственикът на такава работна станция реши да продава, обикновено се дължи на желание за надграждане. Но това не означава, че старият компютър е изчерпан. Напротив, може да се очаква, че след като и досега предназначението на техниката е било предимно за игри, то високите хардуерни характеристики са налице и по всяка вероятност ще отговарят на нашето търсене. Разбира се, какви са спецификациите може да сме сигурни, ако съответният геймърски компютър втора употреба е сервизиран и оптимизиран по надлежния ред. Превъзхожда като ниво на оборудване нова техника от ниския клас Ако тръгнем по сравнението на цените, можем да открием и наскоро появили се на пазара модели, които да струват приблизително толкова, колкото и качествените компютри втора ръка. Да, но ако сравним характеристиките, то като ниво на оборудване употребяваната техника превъзхожда нов продукт от ниския клас. В такъв случай новото не носи толкова високо качество, за разлика от секънд хенд конфигурацията. Остават средства и за любимите игри Геймърите инвестират не само в хардуер, но и в закупуването на редица заглавия, които също не струват малко. Аритметиката е проста - при влагане на средства в геймърски компютър, цената на който е достъпна, е по-лесно да останат пари и за самите игри. Разликата в стойността на покупката за машина дава възможност за добавяне буквално на десетки от най-горещите и вълнуващи заглавия в електронния жанр. Геймърският компютър има универсално приложение Нормално е да искаме нашият десктоп да ни служи за изпълнението на много задачи, не само за игри. Но един геймърски компютър втора употреба от висок клас разполага с всички характеристики, за да осигури качествена работа и в много други направления. Има дейности, които изискват по-сериозен ресурс - стрийминг, звукозапис, видеообработка. С гейминг компютър всички тези неща могат да се вършат без проблеми и без засечки.

 

Блог » Компютри и електроника

sonobgsonobg

Предпазители. Предназначение и ползи !

Какви видове защити от пренапрежение познавате? От една страна е разклонител - предпазва уредите при опасни отскоци на напрежението в захранващата мрежа. От друга страна са предпазителите за защита – те са по-добрия вариант при защита от по-високо напрежение, отколкото устройствата могат да издържат. Пренапреженията могат да бъдат резултат от редица причини, включително: • Нормална работа на домакински уреди, например когато се включи климатик или хладилник • Комунални компании, работещи по линии • Светкавици • Проблеми, създадени от човека, като например автомобил, удрящ стълб на комунални услуги • Събития, свързани с времето, включително урагани и виелици, които увреждат електропроводите Пренапреженията са по-чести, отколкото си мислите. Помислете само за токовите удари, свързани с времето. Във всеки даден момент някъде по планетата се случват 1800 гръмотевични бури. И мълния може да удари в рамките на няколко километра от всяка от тези бури. Смята се, че 25 милиона удара на мълнии се случват всяка година например в САЩ, което води до няколко хиляди токови удара и още толкова и повече изгорели уреда – може да си представите колко неприятно е това нещо за хората. Най-простият начин да защитим един уред от превишено напрежение е да го изключим веднага, щом напрежението започне да превишава нормалната стойност. Това би могло да се реализира с едно реле, например. Времето за изключване на едно реле е от порядъка на стотни от секундата. В повечето случаи времето, за което един импулс (пик), предизвикан от мълния или токов удар, достига стойност десетократно или дори стократно по-голяма от нормалната, е от порядъка на хилядни от секундата, или 10 пъти по-бързо от времето, необходимо за изключването на едно реле. Това показва, че този подход е приложим само за бавни изменения на напрежението. В някои електронни устройства има защита именно от този вид (бавна) и много хора се заблуждават, че тя ще им помогне при възникване на свръхнапрежения, предизвикани от токови удари, мълнии и др. За да се справи с този проблем, пик предпазителите са конструирана така, че да "отвеждат" мигновено излишната енергия "встрани" (обикновено към земя) от уреда, където тя ще се разсейва, без да предизвиква щети, или в най-лошия случай да бъде повредено само защитното устройство. Това се реализира със специални бързодействащи компоненти, които могат да издържат големи натоварвания за кратко време, а когато напрежението е нормално, не пречат на работата на уреда и консумират пренебрежимо малък ток. Такива елементи са плазмените (газови) гръморазрядници, метал - оксидни варистори, специални диоди и др. В предпазителите на фирма "Соно" ЕООД се използват компоненти само от утвърдени производители, което гарантира защитните им свойства.

 

Блог » Компютри и електроника

sonobgsonobg

Съвети за безопасност, когато използвате разклонители във вашия дом

Разклонителите и предпазителите от пренапрежение са необходимост в много домове днес. Със смартфони, таблети, стрийминг медийни устройства и игрови конзоли имаме много уреди, които да включим. Не забравяйте за телевизори, лампи и други домакински предмети. Всички тези елементи, включени в разклонител, могат да го натоварят. Повечето хора вероятно не мислят много за това колко устройства са включени в даден момент. Знаете ли, че приблизително 4600 домашни пожара възникват в резултат на прекомерна употреба на разклонители всяка година? Ето някои неща, които можете да направите, за да запазите дома и семейството си в безопасност. - Никога не използвайте разклонители за продукти с висока мощност, като климатици, сушилни или други уреди с голям капацитет. Включете ги директно в електрически контакт. - Не свързвайте няколко разклонителя заедно, за да увеличите броя на наличните контакти. - Никога не използвайте захранващи кабели или разклонители в баня или на кухненския плот. - Не гледайте само цената. Уверете се, че купувате правилния за вашите домакински нужди разклонител и е по-добър вариант да е със вградена защита. - Никога не се опитвайте да предотвратите опасност от спъване и падане, като покриете кабелите с килим. Неколкократното стъпване върху тях може да доведе до повреда на кабелите, което може да доведе до пожар. Ето няколко начина да предотвратите или да разберете дали разклонителят ви е претоварен. Разклонителите са страхотни, защото осигуряват няколко изхода за консуматори. Въпреки това, в зависимост от това, което включвате, не всички изходи трябва да се използват. Повечето неща, които включваме, като телефон, компютър или конзола за игри, не използват много енергия. Уредите, които се намират във вашата кухня, като тостер или електрическа кана биха използвали повече енергия и потенциално биха могли да причинят проблеми. - Ако захранващият кабел или разклонителя е горещ, това е знак, че имате включени твърде много неща. - Внимавайте за следи от изгаряне или разтопена пластмаса. Преди да включите следващото си електронно устройство, погледнете какво се случва с разклонителя и дали не се е нагрял. Имате ли съвети или информация, които бихте искали да споделите? Може да ги споделите в нашия сайт – в страницата с контакти https://sono.bg

 

 


 

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Батерии-за-Macbook-Quantumcomputers

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

компютри електроника quantumcomputers втора macbook ръка компютърна компютър причини вашия във разклонители използвате когато безопасност съвети ползи предназначение предпазители геймърски вземем среда клавиатури браншове употреба техника модерен магазин пазарувате заслужава сервиз apple батерии зарядни лаптоп или дом