Блог за Мода и стил

Блог със статии и интересни факти в категория Мода и стил

Блог » Мода и стил

bookloverbooklover

ТОП 3 Легенди За Кехлибара

За лечебните свойства на кехлибара е писал още Авицена. В древността се е смятало, че няма болест, която да не може да бъде излекувана с кехлибар. Той е популярен и като „слънчев камък“. Янтарната киселина намираща се в него и другите видове кехлибари, увеличава по ефективен и естествен начин биоактивните елементи в човека. Ето и няколко легенди, свързани с това прекрасно творение на природата: Легенда 1: Фаетон в древногръцката митология е син на Хелиос (Феб, епитет по-късно даден за Аполон) и океанидата Климена. Фаетон се похвалил на своите приятели, че е син на бога на слънцето. Те обаче отказали да му повярват и Фаетон отишъл при баща си, който му обещал всичко за което го помоли. Фаетон поискал да кара златната колесница на баща си за един ден. Хелиос се опитал да го разубеди, но безуспешно - Фаетон бил непреклонен. Когато денят настъпил и той подкарал колесницата, се паникьосал и загубил контрол над белите коне, които я водели. Пламнала колесницата, запалила се земята. Африка се превърнала в пустиня. Водите и реките закипели. Земята щяла да загине, ако не бил Зевс. Принудил се да порази със светкавица конете, колесницата и Фаетон. Разбягали се белите коне - само ериниите можели да ги намерят и върнат. Майка му, Климена, дълго търсила праха му по земята. Накрая стигнала до брега на река Еридан. Сестрите на Фаетон - хелиадите - плачели на брега ѝ безутешно. Накрая на Зевс му омръзнали техните сълзи и ги превърнал в ели. После всичко на земята започнало да се връща по старому. Останала само пустинята и Млечния път да напомнят за безразсъдството на Хелиос и сина му. Но и превърнати вече в дървета, сестрите продължили да плачат. Сълзите им падали и се превръщали на смола от която по-късно се образувал кехлибарът. Години по късно морето все още изхвърля кехлибарените им сълзи по своите брегове ... Легенда 2: Скандинавската легенда представлява кехлибар под формата на сълзи на богинята на любовта и плодородието Фрея, която скърби за изчезналия си съпруг. Легенда 3: Легендите на ведическа Русия описват кехлибара по различен начин – като радост, като велик дар, който всички хора по света могат да използват за лечение. В Русия камъкът Алатир имаше свещено значение. Камъкът притежаваше голяма магическа сила, тъй като беше намалено копие на Вселената. Алатир-камъкът беше почитан като баща на всички камъни. Това се доказва от „Дълбоката книга“ (съвременна „Гълъбописна книга“) – това е славянски духовен стих, който разказва за възникването и целостта на света. Легенди или не, кехлибарът и до днес се радва на голямо внимание, знаете ли че, камъкът трябва да бъде поне на 1 милион години, за да бъде класифициран като кехлибар?Ако искате да притежавате бижу направено от кехлибар, можете да проверите тук - kehlibareno.com Инфлуенсърът Лина Роскин казва за kehlibareno.com "Велико е колко красиви полезни минерали създава природата. Уникално е какво се случва когато повярваме във всичко това."

 

Блог » Мода и стил

parocreatorparocreator

Основни правила как да се обличат жени с наднормено тегло

В макси модата тази година присъстват все повече красиви и модерни дрехи за жени с наднормено тегло. Красивите модни дрехи за пълни жени 2021-2022 трябва да подчертават достойнството на нежния пол. Дрехите от макси модата трябва да пасват добре на фигурата и да не възпрепятстват движението на нейната собственичка. Красивите и модерни дамски дрехи за пълни дами през сезон 2021-2022 г. трябва да бъдат лесни за шиене. Тук не са необходими много допълнителни детайли, за да не се направи визуално силуетът още по-голям. Модни дрехи за пълни жени през 2021-202 според модните експерти, могат да бъдат и много секси. Не бъркайте това понятие с вулгарността. Повярвайте, жените с наднормено тегло могат да изглеждат много секси, ако изберат правилния гардероб и го допълнят с необходимите детайли и аксесоари. Доскоро се смяташе, че красивите дрехи за пълните жени са широки халати, които крият излишните килограми. Това въобще не е така. Красивите модни дрехи за пълни жени 2021-202 на първо място, трябва да пасват добре на фигурата на пълничката дама. Красивите и модерни дрехи за пълните жени не са тесни и ограничаващи движенията дрехи, а по-скоро дрехи, които нежно обгръщат силуета на пищната красавица. Модното красиво дамско облекло за пухкавите дами не включва изключително много неща. Предимство имат вталените ризи с различни цветове (риза, по принцип върви добре с почти всичко и седи стилно на всеки). Пола-молив също трябва да бъде включена в гардероба на пълната дама, за придаване на великолепна красота. Не забравяйте да изберете ултрамоден панталон за пълни жени, със стеснено дъното или подрязан такъв. Дрехите за пълни жени и този сезон няма да подминат такъв важен елемент от гардероба като роклите. Именно роклите от различен стил за пълните жени са най-добрият вариант, защото правилно подбраната рокля може не само визуално да намали размера ви, но и да подчертае и посочи вашите предимства, като например буйни гърди или красиви крака, което е съвсем присъщо на пълни момичета и жени. За да подчертаете красотата на жените с излишни килограми, е по-добре да изберете стилни рокли с висока талия. Рокли-моливи и рокли с макси дължина също са подходящи за пълните красавици. Украсете всяка рокля за пълни жени с деколте, което разкрива врата и леко отваря гърдите, правейки силуета да изглежда по-изтънчен. Източник: maksi-moda.bg

 

Блог » Мода и стил

pointspoints

От колко чифта обувки се нуждае една жена

Едва ли има човек, който не си е задавал въпроса от колко, всъщност, чифта обувки се нуждае една жена. Въпросът не е толкова сложен, тъй като той следва логиката, както и всичко друго на този свят. Къде е границата и има ли изобщо такава И така, трябва ли една дама да притежава цял шкаф пълен с обувки и всеки ден да носи различни, без да повтаря със седмици, както често виждаме в киното телевизията? Всъщност, една жена може да бъде неустоимо привлекателна дори и ако не сменя обувките си всеки ден, но това едва ли би издържало като мотив пред една дама, така че трябва да се изложат по-солидни аргументи. Някои хора се шегуват, с това, казвайки, че броят обувки не е достатъчен ако не предизвиква нервно напрежение в любимия. Но трябва ли наистина да сме толкова крайни? Простата формула Най-добрият начин да се отговори на въпроса колко чифта обувки трябва да притежава една жена е да се обърне внимание от самата нея колко различни чифта обувки всъщност носи редовно. Да, точно така - колко носи редовно, а не колко притежава. Бройката на обувките, които влизат в употреба, може да бъде добра индикация за минималния брой обувки, който трябва да има една жена. Някои проучвания направени през последните години показват, че дори и най-знатните дами, които могат да си позволят неограничен брой обувки, всъщност използват около 4 до 5 чифта на редовна база. Обикновено, тук спадат любимите спортни обувки, любимите ботуши, любимите сандали или чехли и разбира се - любимите кожени обувки с висок ток (разгледайте на Stemanelli.com) - както виждате, все най-любимите обувки. Жените носят само любимите си обувки Макар и да притежават по много чифтове, повечето дами харесват самите себе си с някои определени модели, при което носят основно тях. Истерията по обувките, всъщност, насочва натам, че ако любимата обувка се захаби, жената започва да пазарува докато отново някой ден не попадне на също толкова любим модел. Проблемът е, че повечето дами трудно преценяват дали даден модел си струва, тъй като при покупка обикновено са повлияни от емоция и едва след като тя премине, осъзнават какво са избрали точно.

 

Блог » Мода и стил

dressiadadressiada

Подготви се подобаващо за любимото лято

Новият моден сезон ще бъде по-цветен и свеж от всякога. Летните колекции на най-известните марки бяха белязани от изобилие от ярки цветове и голямо разнообразие от текстури, които могат да се комбинират стилно. В отговор на търсенето онлайн магазин за дрехи Dressiada е мястото, където ще откриете всички модни тенденции за предстоящото лято! Положете усилия да подчертаете своите най-силни страни, съчетавайки го с удобството и комфорта да избраните от вас дрехи онлайн . Доверете се на собствения си инстикт за стил, елегантност и неповторимост. Идеи за бляскава визия може да откриете под път и над път. Няма как да сбъркате, ако заложите и на облекло с флорален акцент, изключително подходящ за пролетта. Не забравяйте, разбира се, и да добавите чадър – верен помощник в дъждовните сезони! Едни от тези, които са се видоизменили неиумоверно, но винаги са били с една и съща насоченост - да направят всяка дама да изглежда по-стилна, по-красива, по-уверена и да подчертае нейните най-силни страни, са любимите ни дамски рокли . Те имат специалната сила да накарат всяка жена да се почувства елегантна и най-вече единствена. Примерите за това как на един мъж му омекват колената са безброй. Ние от онлайн магазин за дамски дрехи Dressiada грижливо селектираме всеки един модел, за да може бъдещия му притежател да остане максимално удовлетворен от направения избор.

 

Блог » Мода и стил

stefaniastefania

Видове парфюми

Пазаруването на нов парфюм може да бъде претоварено от всички налични аромати. Съществуват не само безброй аромати, но и различни концентрации на ароматите. Под името на парфюма върху флакона обикновено е посочена концентрацията на аромата. Концентрацията на аромата се отнася до неговата сила. Парфюмите с по-висока концентрация на аромата съдържат повече парфюмни масла и по-малко алкохол. Концентрацията на ароматите се разделя на категории, включващи парфюм, парфюмна вода, тоалетна вода, одеколонна вода и парфюмна вода. Прочетете всичко за парфюмите, следвайки линка към парфюмерия Dolce.bg dolce.bg - винаги добър избор в търсенето на парфюми с доказан произход. Парфюм Парфюмът, известен също като extrait de parfum или чист парфюм, е с най-висока концентрация на аромати. Парфюмът съдържа от 15 до 40 % аромат, но концентрацията му обикновено е между 20 и 30 % за повечето парфюми. От всички аромати парфюмите издържат най-дълго - обикновено от шест до осем часа. Парфюмът обикновено е и с най-висока цена от всички видове аромати поради високата концентрация на аромата. Хората с чувствителна кожа могат да се справят по-добре с парфюмите, тъй като те съдържат много по-малко алкохол от другите видове аромати и следователно не е толкова вероятно да изсушат кожата. Парфюмна вода След парфюма, парфюмната вода (EDP) е със следващата най-висока концентрация на аромати. Обикновено концентрацията на ароматите в парфюмната вода е между 15 и 20 %. Средната продължителност на действие на парфюмната вода е от четири до пет часа. Обикновено е по-евтин от парфюма и въпреки че има по-висока концентрация на алкохол от парфюма, е по-подходящ за чувствителна кожа в сравнение с другите видове аромати. Парфюмната вода е един от най-разпространените видове аромати и е подходяща за ежедневна употреба. Тоалетна вода Тоалетната вода (EDT) е с концентрация на аромата между 5 и 15 %. Тя е по-евтина от парфюмната вода и е един от най-популярните видове налични аромати. Ароматът EDT обикновено трае от два до три часа. Някои смятат, че тоалетната вода е предназначена за дневно носене, докато парфюмната вода се счита за нощно облекло. Терминът eau de toilette идва от френския термин "faire sa toilette", който означава приготвяне. Одеколонна вода Одеколонът, eau de cologne или EDC, има много по-ниска концентрация на аромати от горепосочените видове парфюми. Обикновено EDC има от 2 до 4% процентна концентрация на аромати и висока концентрация на алкохол. Той е по-евтин от другите видове парфюми, но ароматът обикновено трае само до два часа. EDC обикновено се предлага в по-големи флакони и е необходимо да се използва по-голямо количество от аромата. Първоначално одеколонът се отнася за традиционна рецепта, в която се използват билкови и цитрусови нотки с малко закрепване с базови нотки. Eau Fraiche „Eau fraiche“ се превежда като „прясна вода“ и представлява най-лекия вариант за парфюм. Eau fraiche прилича на eau de cologne по това, че ароматът обикновено трае до два часа. Концентрацията на ароматите в Eau fraiche е още по-ниска от тази в eau de cologne, обикновено само 1-3 %. Въпреки че eau fraiche има ниска концентрация на аромати, тя не съдържа голямо количество алкохол. Заедно с ароматите останалата част от тоалетната вода е предимно вода. Наред с изброените по-горе видове парфюми се предлагат мъгли, афтършейви и други видове аромати. Ароматите от по-висок клас могат да струват значителна сума пари, така че предварителното проучване ще ви гарантира, че ще получите търсения от вас вид аромат. Наред с видовете аромати има и ароматни нотки, които определят крайния аромат. С всички налични видове и аромати пазаруването на парфюми не винаги е лесно, но е възможно.

 

Блог » Мода и стил

dressiadadressiada

Топ 5 на дамските блузи подходящи за пролет 2022г

Блузата е от онзи тип дамски дрехи , които ни карат да се чувстаме комфортно и удобно - незаменима част от дамския гардероб. Модните тенденции се променят с всяка изминала година, но дамската блуза е неминуемо част от стилната и елегантна визия на всяка дама. Всяка дама, която желае да изглежда красива и женствена, няма как да не имаме богат гама от избор, какъв тип блуза да прибавим на ежедневния ни тоалет. С времето тенденциите се променят до неузнаваемост, и често се връщат и ретро моделите. Модните дизайнери през 2022 година залагат на по-актуални и стилни предложения отколкото тези с класически мотиви. Може би най-атрактивното предложние през пролетта на тази година е блузата с ръкави тип пеперуда - изключително модерно и актуално излъчване, и задължителен дрескод за всяка дама. Не по-малко актуални са и блузите с различни мотиви като точки, квардарчета и други подобни форми. Плетените дизайни също не остъпват в дизайните на модните дизайнери и все повече се налагат в новите тенденции. Дантелените модели и този сезон са на линия - по ръкавите, в предната част на облеклото и най-вече на гърба. Последното предложение са моделите дамски блузи с V-образно деколте, които през последните няколко години се превърнагха в незаменим дизайн на всяка дама. Независимо на кой дизайн се спрете, Вие категорично ще бъдете в крак с всички тенденции в света на модата. Не спирайте и да експериментирате, докато не намерите Вашата стилна и перфекта визия!

 

Блог » Мода и стил

dressiadadressiada

Как да изберете правилния цвят дрехи?

В последно време се наблюдават и доста интересни модни решения. Смесицата от стилове и комбинирането на най-различни нюанси на дрехите, карат някои от нас да потръпват от вълнение, докато други да изпитат истинско възмущение. Правилния подбор от модели и цветове винаги си е било цяло изкуство. В следващите редове ще узнаем как да съчетаваме правилно нашите дрехи за изглеждаме винаги стилно и елегантно, без разбира се, да се набиваме излишно на очи, и да ставаме причина за коментари. С неутралните цветове трудно може да допуснем грешка, но при по-ярките това често създава доста главоболия. Това че един цвят е актуален и искаме да се облечем в такъв стил, не означава, че трябва да пренебрегнем осните закони на цветовете. За да може един цвят да се наречен удачен, той трябва да пасва на цвета на очите, цвета на косата, наличните обувки, и разбира се, останалите дамски дрехи дрехи, които сме избрали да облечем. Не забравяйте, че стилът ни на обличате говори страшно много за нас, и помога на околните да си изградят начално впечатление. Не се колебайте да експериментирате, но не изключвайте основните закони на цветовете. Независимо дали пазарувате в мол или онлайн магазин за дрехи не забравяйте да избирате модели, които отговарят на вашия основен гардероб, за да може впоследсвие лесно да правите различни модни комбинации.

 

Блог » Мода и стил

dressiadadressiada

Най-добрите рокли през 2022 година

За всяка жена няма излишна рокля - винаги може да се добави още една и още една, и още една ... Кои са най-добрите модели, силуети и стилове ще разгледаме в следващите редове. Модните дизайнери тази година наглегнаха както на класическите мотиви, така и на нови и актуални визии, присъщи за последните модни тенденции. Изминаха много деситилетия, но роклята остава най-емблематичната и предпочитана дреха за всяка дама. В тази статия ще преминем през колекциите на бизнес моделите, ежедневните дизайни и вечерните тоалети. Роклята дава уникалната сила на всяка жена да се почувства силна, желана и единствена. Колекциите на модните дизайнери, разбира се, не отстъпва от тази концепция. На първо място трябва да отчетем комфорта, удобството и свободата на движение, които роклите предоставят. Ето кои са и най-добрите рокли през новата година: - Мини рокли - те ще бъдат топ предложенията на летните модели, подходящи както за вечерен тоалет, така и за работни срещи - Плетени рокли - изключителни за пролетните дни, когато студа все още напомня за себе си. Модерните дизайни включват рокли с открити рамене. - Дизайни със стилни изрезки - моделиерите продължават да експериментират с така актуалните изрезки, правейки ги още по-стилни и модерни. - Кожени рокли - една от вечните класики отново е сред най-модерните предложения и през настоящия модел сезон. Що се отнася до цветовата гама отново имаме ярки цветове през топлите месеци и по-тъмни, подходящи за по–прохладните дни. С всяка изминала година суетата става все по-голяма и силна от всичко заобикалящо ни, затова е от огромно значение да изглеждаме стилни и актуални, независимо от повода или събиетието. Не се страхувайте и експериментирайте с модерни и атрактивни дамски рокли и открийте своя собствен стил и неповторимост. Както се казва никога не може да направите добро второ впечатление, затова не пропускайте тази възможност!

 

Блог » Мода и стил

dressiadadressiada

5 основни грешки при избора на дрехи

Умението да се обличаме стилно и елегантно е истински дар и благословия. Не всяка дама умее трезно да прецени, дали едно облекло и стои наистина добре. Голяма част от тях допускат редица грешки, що се късае до правилното облекло. Преди да предприемете каквито и да е било действия първо си отговорете на основния въпрос - в каква среда смятате, че това е подходящия избор да бъде облечено. Може да сте си избрали изключителен тоалет, но ако той не отговаря на изискванията на конкретното събитие, има огромна вероятност да приковете излишно внимание със своето неподходящо облекло. Тук в пълна сила е максимата, че хората посрещат по дрехите. От деситилетия насам пазаруването се е превърнало в мания за голяма част от дамите, затова е изключително важно да се стремим да изглеждаме винаги стилни и актуални. В следващите редове ще опишем най-често допусканите грешки при избора на тоалет: - Неподходящ размер Акцентът тук е да съчетаете избора, според вашите настоящи мерки. Не купувайте дрехи с надеждата, че скоро ще имате промяна в килограмите си. Имайте предвид, че облеклото, което не ви е по мярка, подчертава вашите най-големи недостатъци; - Грешна гама от цветове Неправилното съчетание на цветове е наистина огромен проблем при избора на това какво да облечем. Придържайте се към правилото да не залагате на повече от три основни цвята, като задължително поне един от тях трябва да е неутрален. Колкото и хубав дизайн да имат отделните дрехи, не всичко на този свят се комбинира добре; - Прекалено много различни модни комбинации Идеята тук е, че различните орнаменти се съчетават поотделно. Недопустимо е да изберете нещо на квадратчета или точки и да го съчетаете с цветна щампа; - Неправилен избор на тоалет според събитието Дрешка с дълбоко деколте е изключително добър избор за тържество, но е тотално грешен при интервю. Късите панталонки или пола са подходящи за вашето ежедневие, но не и в работни условия; - Тотален отказ от класически цветове Не прекалявайте с избора на шарени и пъстри цветове. Въпреки, че те карат да се откроиш веднага, това не винаги е правилното решение. Отказът от неутралните цветове също се счита за недопустима грешка. Например, съществуват дами, които си харесват розово или лилаво и над половината им гардероб е пълен единствено с тези цветове; Дори и хората с прекрасни модни усещания е нормално да допускат грешки, но трябва да се стремим те да не бъдат толкова фрапиращи. Всеки един детайл от избора на облекло има своето значение, затова е от съществено значение правилно да комбинираме своите различни модели от гардероба си. А ако желаете да се насладите на това удоволствие, заповядайте и разгледайте нашите дрехи онлайн . Пазарувай изгодно с магазин Dressiada!

 

Блог » Мода и стил

dressiadadressiada

Топ модни тенденции през тази година

Светът на модата става все по-богат и разнообразен с всяка изминала година! И ако в началото на предния век дамите са имали единствено рокля под ръка, сега това далеч не стои така. Всяка дама трябва да актуализира непрестанно гардероба си така, че да отговаря на абсолютно всички нови тенденции в света на модата. Най-актуалните за пролет-лято 2022 определено са меките цветове. Пролет 2022 ще ни зарадва с елегантна и стилна визия, а свежестта на нюансите ще се хареса на всички от нежния пол. Сред най-модерните и популярни цветове ще бъдат бежово, сиво и зелено. Що се късае до стила, то свободното прилягане в дрехите ще се превърне в истинско "съкровище" на модата. Ето защо всяка дама ще трябва да закупи чифт огромни пуловери и свободни тениски. Модата има тенденция да се връща и днес понякога изпитваме носталгия по лудостта от 80-те и 90-те. Изтърканият лаф, че ретрото винаги е на мода, е сред най-верните клишета. Стиловете от тези луди години са на мода едновременно и в резултат на това много модни къщи включиха в колекциите си определени дрехи от въпросните години. Всяка жена мечтае да добави уникална оригиналност и индивидуалност към тоалета си, което да внесе женствена мекота в ансамбъла. Тогава обърнете внимание на уникалните плетени дамски блузи или рокли . Предимството им е старателната ръчна работа, което означава, че роклята плетена на една кука ще бъде уникална и изплетена точно според вашата фигура. Новият моден сезон ще бъде по-цветен и лек от всякога. Пролетно-летните колекции на най-известните марки бяха белязани от изобилие от ярки цветове и голямо разнообразие от текстури, които могат да се комбинират стилно. В отговор на търсенето, онлайн магазин за дрехи Dressiada е мястото, където ще откриете всички модни тенденции за пролет / лято 2022!

 

 


 

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Наръчник-как-да-бъдем-стилни-и-елегантни

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

мода стил топ как дрехи година през основни избора при грешки дамските рокли добрите най модни цвят правилния изберете пролет подходящи тенденции блузи лято парфюми колко легенди кехлибара правила обличат жени наднормено тегло чифта видове обувки нуждае една жена подготви подобаващо любимото тази