Блог за Дом и семейство

Блог със статии и интересни факти в категория Дом и семейство

Блог » Дом и семейство

DiskretDiskret

Мебелна фабрика Дискрет

"Дискрет" ЕООД е фирма, основана на 21.05.2007г. От създаването си до сега фирмата се е специализирала в проектиране и производство на корпусни и тапицирани мебели, в изработката на индивидуални интериорни проекти, съобразени с най-новите тенденции в интериорния дизайн и продажба на мебелни изделия.

 

Блог » Дом и семейство

palinkpalink

Важно е да имате качествен матрак

Качественият матрак наистина може коренно да промени съня ви като именно там се крие разликата между добър нощен сън и това да не можете да заспите изобщо. Въпреки, че повечето хора смятат, че това не е важно и спалнята и матраките са само място, където да преспиш - това изобщо не е така - начина по който спите определя това как ще се чувствате през целия ден - дали ще сте отпочинали или ще сте се схванали и ще сте изморени. На пазара има много видове матраци, които продавачите ви обещават, че ще ви осигурят страхотен нощен сън, но не всички матраци са създадени еднакви и именно там е разковничето за успех. Качеството на всички матраци се измерва с това колко добре поддържат гръбнака ви и колко са ви удобни. Материали за матраци Най-качествените матраци са изработени от висококачествени материали като: ✓ мемори пяна ✓ латекс ✓ естествени влакна от памук ✓ естествени влакна от вълна. Важно е да имате качествени матраци или топ матраци, защото единствено по този начин можете да си осигурите добрият нощен сън, след който ще се събуте отпочинали и заредени с енергия за новия ден. Матраци Нани например могат да подобрят качеството на живота ви, като осигурят много по-добро здраве, по-приповдигнато настроение и повишена производителност през целия ден. Видове матраци Някои матраци са направени от пяна, докато други са направени от пружини и намотки. ✓ Матраци от пяна - Матраците с мемори пяна са популярни и широкоразпространени, защото отговарят на формата на тялото ви и помагат за облекчаване на точките на натиск. Те имат най-различни разновидности откъм дебелина на самият матрак, твърдостта от която се нуждаете, както и цялостната система на изграждане на сърцевината на самия матрак. ✓ Матраци от латекс - Латексовите матраци са друга опция, която е по-издръжлива от мемори пяната и се деформира по-малко като запазва формата си след липса на натиск в определена точка. Те са леки и са изработени от латекс, който е популярен с това, че задържа значително по-малко количество акари в сравнение с всички останали матраци и не изменя формата си. ✓ Матраци с пружини и намотки - Пружинните матраци са най-старата технология за изработване на матраци, но все още и те имат своите поддръжници, тъй като много хора смятат, че матраците от мемори пяна и латексовите матраци не могат да им осигурят твърдостта и упората, от която се нуждаят по време на сън.

 

Блог » Дом и семейство

Dimitur84Dimitur84

Важно ли е да има водещ на сватбата?

За някои хора, не е толкова важно присъствието на водещ на сватбата. Те смятат, че и без него тържеството ще премине по мед и масло. Разбира се, това е възможно, но пък ако се доверите на истински добър професионалист, този ден ще се превърне в един от най-специалните в живота ви. Защо е важен водещият на сватба и какви са неговите функции, ще научите от тази публикация. Колко важен е водещият на сватба? Ако приемем, че желаете сключването на брак, да бъде нещо повече от стандартна церемония, то тогава не се колебайте да изберете водещ на сватба от vodesht.com, където ще ви предложат тази услуга. Наемайки този човек ще си гарантирате сватба изпълнена с хумор, веселие и романтични моменти. Повярвайте, че това не са просто думи, а доказани с времето факти. И, ако до този момент, сте неглижирали присъствието на сватбен водещ, то тогава помислете отново, след като разгледате всички онези снимки със засмени лица на гостите на тържествата. Забавлението трябва да бъде част от деня, в който се вричате на вечна любов и водещите са тези хора, с чиято помощ това ще се случи. Вярно е, че ще платите за услугата, но тя не е толкова скъпа. Професионалните водещи си служат с широк репертоар от подходящи за случая вицове и шеги. Вие ще усетите, че този човек прави и невъзможното, за да развесели позадрямалите сватове, кумовете и някои ваши приятели, които така или иначе не се забавляват. Всички тези неща говорят само добро за водещия, тъй като неговата мисия е да спомогне за настроението и щастието на гостите. Каква е работата на сватбения водещ? На първо време, той ще открие тържеството. Може да ви предложи пълна програма, която включва кратка и весела история свързана с младоженците. Следва да потърси мнението на някои от гостите и да даде своя принос за ведрото настроение на кумовете. Естествено, водещият ще кани на танци, ще се стреми да сближи хората и да доведе романтиката на събитието. За да се случи всичко това, изпълнителят на услугата, е преминал през съответното обучение. Вие имате не просто един комик на разположение, но и добър психолог, със задълбочени познания върху житието и битието. В обобщение това е най-добрия начин за провеждане на сватбата ви.

 

Блог » Дом и семейство

izrabotkanasaitizrabotkanasait

Термовизията като услуга

Кога трябва да се извършват термовизионни тестове? В новопостроена къща могат да се използват тестове за проверка на целостта на покрива. Правят се веднага след изолирането на покрива, но преди да се покрие ватата отстрани на тавана. Лесно е да направите корекции, ако е необходимо. Друг добър момент е проверката на всички настройки. В повечето случаи обаче инвеститорите решават да използват термични изображения само при поръчка на сертификат за енергийна ефективност.сграда. Завършването на строителството често се случва в късна есен, през отоплителния сезон - което помага да се вземе такова решение. Термовизора е полезен и в сгради, които вече са заети, ако има експлоатационни неудобства: влажни стени, неудобно продухване на дограма, липса на топлинен комфорт, неефективна естествена вентилация, непонятно висок разход на енергия за отопление. Това е добър инструмент за проверка на коректността на работата, свързана с модернизацията на сградата. Как да поръчате тестове за термовизия В интернет има два вида оферти – с отчет и без. Ако се предлага отчет, клиентът често трябва да избира между две опции: точен или основен отчет. Обхватът на термовизионния доклад не е стандартизиран. Преди да изберете компания, предоставяща такива услуги, трябва да поискате примерен извадка от доклада. Той трябва да съдържа термограми с такова описание, което може да бъде полезно на инвеститора при топломодернизацията на къщата. Снимките, направени с вградената камера, често са прикрепени към термограми. Това улеснява идентифицирането на анализираната част от сградата. Снимките показват по-голяма площ (заснета с широкоъгълен обектив) от самите термични изображения (заснети с широкоъгълен обектив). Набор от термограми без коментари може да бъде полезен и четим само за човек, притежаващи съответен опит и пълна информация за условията, при които са направени. В други случаи не трябва да поръчвате тази опция за термовизия. Как да тълкуваме резултатите Не е нужно да предлагате само цветовете на термично изображение. Трябва да се вземат предвид числените стойности на измерената температура и условията, при които е извършено измерването. Например, плътните облаци са относително топли (през зимата са с около 3 °C по-хладни от въздуха), температурата им е подобна на тази на земната повърхност. За разлика от тях, безоблачното небе е сравнително студено (с около 25°C по-студено от въздуха през зимата), така че допринася за ефекта на "термична сянка". Резултатът от теста се влияе и от ъгъла, под който е разположена камерата спрямо анализираната повърхност. Стойностите на излъчваната способност e и коефициента на отражение r, въведени в софтуера на камерата, зависят от този ъгъл. Тъй като ъгълът на видимост на камерата намалява, излъчваната способност e намалява.

 

Блог » Дом и семейство

DiskretDiskret

Kaк да организираме кухнята?

Кухнята е мястото където създаваме кулинарни вълшебства за себе си и любимите си хора всеки ден. За съжаление обаче, в динамичното ежедневие рядко ни остава време да въведем ред, затова продуктите, съдовете и приборите бързо се трупат по масата, на мивката и в шкафовете, а мястото от своя страна главоломно намалява. Хаос в кухнята Ако и във вашата кухня кипят повече хаос и безпорядък, отколкото вкусни специалитети, ви предлагаме няколко лесни съвета за поддържане на безупречен ред в кухнята, така че всичко в нея да бъде откриваемо, лесно достъпно и винаги под ръка. Най-добре е да започнете с организация на шкафовете. Изпразнете съдържанието им, а след това прегледайте и преценете кое е нужно и кое - не. Изхвърлете или подарете непотребните вещи, а тези, които искате да запазите, групирайте по сходство преди да ги върнете обратно по местата им. Най-практично е да поставите тези съдове, които най-често употребявате, на нивото на очите или най-много на ръка разстояние, а тези които рядко използвате- някъде нависоко. Приборите и продуктите, които съхранявате в чекмеджета, можете лесно да организирате с помощта на кутии или буркани, а тежките тенджери, тиганите и уредите, които най-рядко ползвате, е препоръчително да бъдат поставени в най-долните чекмеджета. На кухненския плот е желателно да останат само нещата, които непрекъснато влизат в употреба по време на готвене, като например ножове, дъска за рязане и кърпи. Хаос в кухнята 2 Под мивката можете да складирате почистващи препарати, гъби и дезинфектанти, а кофата за боклук също може да наместите наблизо или да подредите някъде отстрани. Мебелна фабрика „Дискрет“ предлага различни опции за бързо и практично обзавеждане на вашата кухня. Поръчайте от актуалните ни готови кухненски модули или изберете вариант модулна система „Проектирай сам“ с богат избор различни по вид, размери и функционалност шкафове. Предлагаме още и аксесоари електрически уреди за кухня. Не сте сигурни кой кухненски модул е най-подходящият за вас? Нашите консултанти са на ваше разположение за консултация на тел. +359 899 125 743 или на diskretmebeli@abv.bg.

 

Блог » Дом и семейство

ivanatanassovivanatanassov

Съществува ли перфектната мивка за баня

Банята е част от нашия дом, където можем да се отпуснем и да търсим спокойствие и релакс. Правилният избор на санитарен фаянс звучи като трудна задача, но това е само на пръв поглед. За да направите тези помещения от вашия дом пълни с вкус, трябва да имате остър поглед към детайлите. Мивката за баня е неразделна част от това, което трябва да е налице в тази част на жилището ви. Многообразието от цветове и нюанси при умивалниците е впечатляващо. Без значение какъв стил искаме да постигнем, гарантирано ще успеем. Българският пазар предлага мебели за баня на родни и чуждестранни производители. Цените варират според качеството, но никак не е невъзможно да намерите красива и качествена мивка за баня на изгодна цена. Длъжни сме да кажем, че не е маловажно да се поинтересувате от материалите, от които са направени мивките. Най-често се изработват от: - Порцелан - Оникс - Камък - Мрамор Разбира се, търсенето на подходящия умивалник неминуемо ще ни доведе до друг избор, а именно каква да е формата му. Класическият овален умивалник вече е все по-малко предпочитан пред алтернативите. От друга страна това е нормално, защото има много други форми - купа, мида, лодка и т.н. Когато имаме такава свобода, въображението определено ще бъде стимулирано. Всяка от гореизброените форми ще внесе модерно усещане в помещението. Струва си да се спомене, че традиционната овална мивка, която ни е много позната, не винаги е много по-евтина от съвременните й алтернативи. Цените варират и зависят от много фактори. При всички положения е по-добре да търсите не перфектната мивка, а най-функционалната. Най-популярните марки са: Sanindusa, Karag, ESPE, Roca и др. Изборът на мебели за баня е част от цялостния интериор. Тук причисляваме и смесителите. Въпреки че не попадат в категорията на санитарния фаянс, те са задължителна част от мивките за баня. През последните години все повече се предпочитат не тези с две отделни кранчета, а тези с една глава. Спокойно можем да кажем, че причината е в пъти по-лесното им използване.

 

Блог » Дом и семейство

ivanatanassovivanatanassov

Услуга ремонт на рамки на прозорци

Имате проблеми с отварянето на прозорци? Когато са отворени, трябва ли да използвате пръчка или друга помощ, за да не се затварят? С напредването на възрастта ви прозорците бавно се разпадат и това може да се случи по ред причини, като например вида и размера на прозорците, излагането на различни елементи, както и метода на инсталиране. Замъглените рамки могат да бъдат резултат от внезапни промени в температурата или тежки метеорологични условия. По-тъмните ПВЦ прозорци привличат повече топлина от светлите, така че могат да имат по-голям шанс за огъване. PVC рамките стават меки, когато са изложени на слънце и могат да се деформират при заключване и охлаждане. Всеки от тези проблеми показва необходимостта от ремонт или подмяна на прозореца. Влошаване на кондензацията поради кондензация Може да сте забелязали, че отвътре във вътрешността на прозореца ви се образува конденз, когато влажността е висока и това е добре. Ако влажността е ниска и все още виждате вода, която преминава през прозореца, имате проблем. Същото важи и за размазването между прозорците. Тези условия показват, че има проблем и че прозорецът не е правилно изолиран. Външният въздух никога не трябва да прониква във вътрешността на дома ви. Ако дървеният ви прозорец е натрупал конденз за известно време, тази излишна влага се събира по рамката на прозореца и вероятно капе надолу по стената. Цялата тази допълнителна вода ще доведе до срутване на прозореца ви. Изтичането на прозорци не изглежда да ви притеснява особено, особено ако това се случва само когато вали или е студено. Но освен структурни повреди на прозорците, вие също можете да бъдете изложени на риск от растеж на плесени. Дори и да не видите плесен, растяща по стената, вероятно ще намерите малко в стената. Това може да представлява риск за здравето за вас и вашето семейство, така че е важно да разрешите теча, като подмените прозореца възможно най-скоро.

 

Блог » Дом и семейство

ivanatanassovivanatanassov

Как да изберем пвц дограма от фирми за дограма София

Пвц дограмите са гореща тема на нашето време в строителната индустрия. Всъщност всички знаем, че през последните години има силна културна чувствителност към околната среда и климата. Следователно прозорците и вратите са от голямо значение, тъй като повечето топлинни загуби в сградите се дължат на лошо функциониращи прозорци. Така че нека да разгледаме ползите от съвместната подмяна на прозорци в един дом, като обърнем особено внимание на цените на PVC дограмата от фирми за дограма София. Ролята на прозорци и врати в строителството, материали и модели Днес накратко ще говорим за материалите на пазара и ще се съсредоточим върху PVC и неговата цена. В момента живеем предимно в сгради от следвоенния период до 80-те години включително. По принцип това са технологично лоши елементи, които не са в състояние да запечатат добре пространството, в което се намират, освобождавайки много топлина през зимата и позволявайки на летните жеги да проникнат в жилищните ни помещения, прегрявайки ги. Но не се паникьосвайте: в този сектор напредъкът е наистина невероятен и днес можем да инсталираме певеце дограма от различни фирми за дограми, чиято изолационна способност е сравнима с тухлена стена! Основните използвани материали са: 1. дървени рамки 2. алуминиева дограма 3. PVC дограма 4. стоманени рамки Какво е PVC? PVC е съкращение, което означава PolyVinylChloride и е резултат от изследвания в химическата промишленост. Това е материал със значителни термични възможности, но няма достатъчно висок модул на еластичност, който да гарантира адекватни структурни свойства за предназначението му. Следователно в него е вградено стоманено ядро, което му придава подходящите механични свойства. Плюс това, PVC е изключително издръжлив и затова решава проблема ви с поддръжката. Това, както знаете, е болезнено място в случай на дървени рамки. В допълнение, PVC може да бъде боядисан според нашите желания и може да симулира други материали, като ефект на дърво, сега с голям реализъм. Към това добавяме, че това е икономически много конкурентен продукт, който може да намерите във всяка фирма за дограма. И така, за да обобщим, имаме: Високи енергийни характеристики - те също трябва да се имат предвид във връзка с качеството на монтираното стъкло; Висока якост; Минимална поддръжка, изключваща рутинното периодично почистване; Универсална естетика; Намаляване на разходите. Потърсете дограма в София и се уверете в нейните ползи!

 

Блог » Дом и семейство

ivanatanassovivanatanassov

Какъв гранитогрес за баня да изберете?

Гранитогрес е може би един от най -търсените материали за декорация на баня. Благородният му външен вид и техническите характеристики привличат много собственици, търсещи качествени ремонти. Трайност, здравина, естетика, гарантирана устойчивост на влага, безопасност - това са основните свойства на материала, въз основа на който е избран. Нехлъзгащ се порцеланов гранитогрес в банята Не е тайна, че не цялата гама керамичен гранит може да се използва в декорацията на помещения с висока влажност. При вземането на решение за избора е необходимо да се вземат предвид: • Нивото на влажност на помещението означава, че изборът трябва да бъде в полза на нехлъзгащи се плочки; • Здравина - материалът трябва уверено да издържа на механични удари, драскотини, всяко силно напрежение; • Устойчивост на агресивни вещества - подът (а често и стените) впоследствие ще бъде подлаган на често почистване с помощта на химически препарати; • След отстраняване на петна от различни видове, повърхността не трябва да губи своята привлекателност. Всички горепосочени характеристики се притежават от порцеланови каменни изделия с нехлъзгаща се повърхност. Порестостта на този вид покритие е ниска, съпротивлението е високо. При декорирането на баня се вземат предвид площта и размерът на самата плочка. Ако облицовката се извършва в малка баня, тогава е по -подходящо да се използват средни или малки елементи, тъй като големите плочи в такова пространство ще стеснят вече малка баня. В просторна баня се използват плочки от всякакъв размер за декориране на стени и подове: малки, средни, големи. Разрешен е всеки формат. По принцип стените са декорирани с керемиди от полиран или остъклен порцеланов камък. Той перфектно отразява светлината, разширява пространството в малки стаи. Има огромен брой фирми за производство на гранитогрес за баня. Качеството на продуктите също е много различно. Голямо разнообразие може да намерите в geraka.com и то на достъпни цени! Порцелановият гранитогрес е идеален за облицовка на стени и подови настилки в банята. Той се справя добре с влагата, издръжлив е, има респектиращ вид. Избирайки го за баня, е по-добре да закупите скъп и висококачествен материал. Тогава той ще зарадва повече от едно десетилетие. Грижи за гранитогрес в банята Първото почистване на повърхността от гранитогрес се извършва веднага след края на полагането - петна от лепило и фугираща смес се отстраняват внимателно с мека гъба, напоена с силно разреден хлороводород. Подходящи методи и продукти за грижа за порцеланови каменни изделия са: • сухо отстраняване на прах и пясък с прахосмукачка; • влажно почистване на ръцете с мека кърпа или гъба с помощта на сапунен разтвор. При правилен подбор и придържане към технологията на полагане материалът ще издържи много десетилетия, докато поддръжката на керамичните плочки от порцелан ще изисква минимална поддръжка.

 

Блог » Дом и семейство

vencislava.hristvencislava.hrist

Сглобяеми къщи - олицетворение на съвременното модерно строителство

В последните години изключително много голяма популярност придобиха разнообразните алтернативи на традиционното и консервативно строителство. Съществена част от тези алтернативи са едни конструкции, изграждани чрез сглобяеми модулни панели, т.нар. сглобяеми къщи. Винаги можете да прочетете повече за предназначението на модерните сглобяеми къщи. Целта на този материал е друга, а именно да обобщим съвсем накратко основните предимства на този тип съвременно строителство - предимства, които го превръщат в предпочитан вариант за много клиенти по целия свят, включително и в България. Бързина, икономичност и гъвкавост Вашата сглобяема къща може да бъде готова само за няколко месеца! Да, правилно чухте. Тук не става въпрос за изграждане от основите на чисто нова жилищна или офис сграда - процес, които изисква много време, средства и усилия. При олекотените къщи всичко се случва бързо и икономично. Разполагате и с гъвкавост: можете да си направите малка вила в провинцията или голяма къща на три етажа, например. Всичко зависи от Вашите конкретни предпочитания и възможности. Друго важно предимство на модерните къщи е, че те разполагат с мобилност и лесно могат да бъдат разглобявани, и премествани. Затова можем да ги наречем още “мобилни къщи” или “преместваеми къщи”. С мисъл за природата При създаването на сглобяемите панели в специализирани фабрики, задължително се спазват всички стандарти, свързани с екологията и необходимостта подобни производствени дейности да бъдат природосъобразни. Днес опазването на природата трябва да бъде приоритет за цялото човечество. В допълнение можем да отбележим, че при производствените и строителни дейности, свързани с преместваемите мобилни къщи, се отделя по-малък обем отпадъчен материал, което също е важно по екологични съображения.

 

 


 

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Красив-интериор-на-банята-подходящи-стилове

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

дом семейство дограма важно баня услуга модерно рамки прозорци как изберем пвц софия фирми съвременното гранитогрес изберете сглобяеми къщи олицетворение какъв мивка ремонт има мебелна фабрика дискрет имате качествен матрак водещ перфектната сватбата термовизията като kaк организираме кухнята съществува строителство