Термовизията като услуга

Блог, Блог със статии и интересни факти, Дом и семейство

25.03.2022 г.    25.03.2022 г.    153 izrabotkanasaitizrabotkanasait

Термовизията като услуга

Блог » Дом и семейство

Термовизията-като-услуга

Кога трябва да се извършват термовизионни тестове?

В новопостроена къща могат да се използват тестове за проверка на целостта на покрива. Правят се веднага след изолирането на покрива, но преди да се покрие ватата отстрани на тавана. Лесно е да направите корекции, ако е необходимо.

Друг добър момент е проверката на всички настройки. В повечето случаи обаче инвеститорите решават да използват термични изображения само при поръчка на сертификат за енергийна ефективност.сграда. Завършването на строителството често се случва в късна есен, през отоплителния сезон - което помага да се вземе такова решение.

Термовизора е полезен и в сгради, които вече са заети, ако има експлоатационни неудобства: влажни стени, неудобно продухване на дограма, липса на топлинен комфорт, неефективна естествена вентилация, непонятно висок разход на енергия за отопление. Това е добър инструмент за проверка на коректността на работата, свързана с модернизацията на сградата.

Как да поръчате тестове за термовизия

В интернет има два вида оферти – с отчет и без. Ако се предлага отчет, клиентът често трябва да избира между две опции: точен или основен отчет. Обхватът на термовизионния доклад не е стандартизиран. Преди да изберете компания, предоставяща такива услуги, трябва да поискате примерен извадка от доклада. Той трябва да съдържа термограми с такова описание, което може да бъде полезно на инвеститора при топломодернизацията на къщата. Снимките, направени с вградената камера, често са прикрепени към термограми.

Това улеснява идентифицирането на анализираната част от сградата. Снимките показват по-голяма площ (заснета с широкоъгълен обектив) от самите термични изображения (заснети с широкоъгълен обектив). Набор от термограми без коментари може да бъде полезен и четим само за човек, притежаващи съответен опит и пълна информация за условията, при които са направени. В други случаи не трябва да поръчвате тази опция за термовизия.

Как да тълкуваме резултатите

Не е нужно да предлагате само цветовете на термично изображение. Трябва да се вземат предвид числените стойности на измерената температура и условията, при които е извършено измерването. Например, плътните облаци са относително топли (през зимата са с около 3 °C по-хладни от въздуха), температурата им е подобна на тази на земната повърхност.

За разлика от тях, безоблачното небе е сравнително студено (с около 25°C по-студено от въздуха през зимата), така че допринася за ефекта на "термична сянка". Резултатът от теста се влияе и от ъгъла, под който е разположена камерата спрямо анализираната повърхност. Стойностите на излъчваната способност e и коефициента на отражение r, въведени в софтуера на камерата, зависят от този ъгъл. Тъй като ъгълът на видимост на камерата намалява, излъчваната способност e намалява.




Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

4-съвета-за-използване-на-свободната-стена-зад-дивана

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

трябва като при термовизията камерата термограми отчет през често само ако които тестове услуга проверка тази повърхност въздуха което около такова зимата полезен има това url сградата изображения как условията термовизия