Защо е необходимо да се изчисляват калориите на ден?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Полезни съвети

03.05.2022 г.    03.05.2022 г.    314 pmladenovapmladenova

Защо е необходимо да се изчисляват калориите на ден?

Блог » Полезни съвети

Защо-е-необходимо-да-се-изчисляват-калориите-на-ден

Отговорът е прост: за да запазите тегло, наддадете или отслабнете, трябва да знаете колко калории приема организмът ви. Ако искате да отслабнете, трябва да изразходвате повече калории, отколкото консумирате. Получавате калории само ако ядете или пиете нещо. И трябва да изразходвате калории постоянно за правилен метаболизъм, за физическо и психическо натоварване.

Среден брой калории на ден

Като цяло жените се нуждаят от 1500-2000 калории, за да поддържат теглото си. При мъжете тази стойност е по-висока: 2000-2500 калории.

Колко калории са необходими за отслабване или натрупване на маса?

С помощта на калориен калкулатор можете да изчислите броя на калориите, които трябва да приемате на ден, за да отслабнете, наддадете или поддържате тегло. Калориите се изчисляват въз основа на пол, тегло, височина, възраст и активност.

Как се броят килокалории?

Една килокалория е хиляда калории. Една калория е енергията, която е необходима за загряване на 1 ml вода с 1 градус. Хранителната или диетичната калория е равна на килокалория. На хранителните опаковки съдържанието на калории в продуктите може да бъде посочено както "kcal", така и "cal", като това ще означава килокалории.

Пример за изчисляване на калории

Анна е офис служител с две деца. Върши домакинска работа, когато не е на работа. Занимава се със спорт три пъти седмично. Ръст 163 см, тегло 65 кг, възраст 35 години. Иска да намали теглото си до 57 кг. Според формулата на Mifflin-San Jeor дневната консумация на калории ще бъде 1833 kcal, средно 1918. За да отслабне, Анна трябва да намали дневните си калории с около 500, тоест да консумира 1400 kcal на ден.

Може ли да се отслабне само с диета?

Отслабването само с диета е постижимо, но като намали дневния прием на калории, човек губи не само мазнини, но и мускулна маса. Затова е препоръчително да водите по-активен начин на живот, като добавите лека физическа активност.

Скорост на загуба на тегло

Препоръчителната загуба на тегло на седмица е не повече от 1 кг. Високата скорост на отслабване ще доведе до лошо здраве, стрес и умора.

Скорост на наддаване на тегло

Идеален за увеличаване на мускулната маса е 1 кг на месец за мъже и 0,5 кг на месец за жени. По-високите стойности ще доведат до увеличаване не само на мускулите, но и на мазнините.

Трябва ли да се пие вода?

Пиенето на чиста вода е от съществено значение за здравословното отслабване. Когато сте жадни, без да се насилвате.

Изчисленията се базират на математически и статистически формули. Но само специалист може да даде точна оценка и препоръки. Моля, консултирайте се с Вашия диетолог, преди да се подложите на диетичен режим.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Как-кожата-ни-предупреждава-за-сърдечен-удар

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

калории тегло трябва ден само калориите или изчисляват url като kcal защо може отслабване вода маса необходимо скорост намали отслабнете ако колко наддадете месец калория увеличаване теглото диета бъде когато възраст https