Как да подам ДДС декларация онлайн?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Бизнес и търговия

06.06.2018 г.    27.07.2018 г.    161 mila.gmila.g

Как да подам ДДС декларация онлайн?

Блог » Бизнес и търговия

Как-да-подам-ДДС-декларация-онлайн

Технологичният свят, в който живеем, налага нови правила за използване на административните услуги. С тях се гарантират конфиденциалността, коректността и бързината на подаване на съответните счетоводно-правни документи.

В последните години се говори за подобряване на административните услуги за юридически и физически лица. Държавата се опитва да спазва европейските директиви за оптимизиране на процеса на подаване, обработване и регистрация на фирмената документация. От това зависи добрият и позитивен бизнес климат в България, защото предприемачите много добре знаят, че „времето е пари“.

Една от административните услуги, с които се улеснява фирменото обслужване в страната ни, е подаване на данъчна декларация. Отскоро тя задължително трябва да се подава онлайн. Повечето счетоводители са наясно с основните изисквания, които трябва да се спазват, когато се подава декларация за ДДС по Интернет. Но какви всъщност са те?

Как се изпраща ДДС декларацията?

1. За да е валиден един онлайн документ, подаден от юридическо лице, за него трябва да се представи валидно удостоверение с универсален електронен подпис. Необходимо е той да бъде издаден от регистриран доставчик на удостоверителни услуги. Всички лицензирани фирми, предоставящи електронен подпис, са публикувани в списъка на Комисията за регулиране на съобщенията.

2. Следващата стъпка е изготвянето на заявление за подаване на данни по ЗДДС, които да се представят онлайн към данъчната администрация. Необходимо е да се изгради FTP връзка между компютърната система на юридическото лице или изпращача на данните и съответния сървър на данъчната администрация. Информация за тази стъпка може да се открие на сайта на Министерството на Финансите: minfin.bg

От държавният регулаторен орган имат определени изисквания за използването на подобна FTP връзка. Така например е желателно изпращачът на декларацията да оперира с версия на системата Internet Explorer 5.0 или по-висока. Криптирането трябва да е 128-битово. Това гарантира сигурността на изпращаната информация. Може да се изтегли и безплатен patch, намиращ се в сайта на данъчната администрация.

3. Следващият важен момент от онлайн подаването на декларация по ДДС е инсталирането на базовите сертификати на удостоверяващия орган. След това се въвежда и удостоверението за универсален електронен подпис. Начинът за неговото инсталиране е описан в правилата, предоставени от доставчика на удостоверителната услуга. Компютърните мрежи с по-висока защита, като тези на търговските банки например, могат да бъдат и с допълнителни настройки на защита. При тях се изгражда пасивна FTP връзка към адреса на административния орган inetdec.taxadmin.minfin.bg

В крайна сметка документите на онлайн декларацията по ДДС се подписват и криптират от данъчната администрация.

За правилното въвеждане на този изключително важен отчет е необходимо използване услугите на доверена счетоводна кантора. С нейна помощ се може да подготвите необходимите документи, без да губите от своето ценно време и пари.

Онлайн декларацията по ДДС е иновативен начин да се стимулира бизнеса, намалявайки административните пречки, които се срещаха преди време. Счетоводните кантори могат да се превърнат в най-добрия посредник в това начинание, което е от важно значение за всеки роден предприемач..
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Интернет-магазин-търговия-с-металорежещи-и-металообработващи-инструменти-пластини

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

онлайн ддс декларация администрация как услуги данъчната трябва подаване декларацията това административните които url подам електронен необходимо ftp орган може подпис връзка изисквания защита бизнес пари minfin могат към