РЪКОВОДСТВО ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАНОСТ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА КЛИМАТИКА

Блог, Блог със статии и интересни факти, Любопитно и куриозно

09.08.2022 г.    09.08.2022 г.    84 TKlimaTKlima

РЪКОВОДСТВО ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАНОСТ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА КЛИМАТИКА

Блог » Любопитно и куриозно

РЪКОВОДСТВО-ПРАВИЛА-ЗА-БЕЗОПАНОСТ-ПРИ-ИЗПОЛЗВАНЕ-НА-КЛИМАТИКА

Знаем ли как да боравим правилно с климатика?

Моля, запознайте се със следните препоръки и предупреждения, преди да използвате Вашите климатици и климатичните системи.

Не се опитвайте да удължите кабела за захранване с друг кабел. Това може да предизвика електрически удар, прегряване и пожар.

Пазете кабелa за захранване от увреждане и не се опитвайте да го преработвате. Не го използвайте, ако е повреден или силно усукан. Поставянето на тежки предмети върху него може да го увреди и да предизвика пожар или електрически удар.

Не излагайте тялото си на студен (горещ) въздух за продължително време; не охлаждайте (затопляйте) стаята прекалено много. Това може да повлияе на общото ви състояние или здравето ви.

Не вкарвайте пръст, пръчка или други предмети във външното тяло. Вентилаторът се върти на високи обороти, и може да ви нарани.

Не се опитвайте да ремонтирате и местите климатика. Неправилна работа може да предизвика електрически удар, пожар и др. За обслужване на климатика се свържете с Т КЛИМА ЕООД.

Ако е случи нещо необичайно, например миризма на изгоряло, спрете незабавно климатика от работа и го изключете от главния ключ. Продължителна работа в неизправно състояние, може да създаде проблеми, електрически удар, пожар и др. Свържете се с Т КЛИМА ЕООД.

Не използвайте климатика с цел съхранение. Да не се използва за съхраняване на прецизни инструменти, храна, растения, животни, предмети на изкуството и др. Това ще влоши производствените характеристики и качеството на предметите, както може да съкрати живота на растенията или животните.

Не управлявайте климатика с мокра ръка. Това може да предизвика електрически удар.

Проветрявайте стаята от време на време. Бъдете внимателни, особено ако използвате уред с огън, тъй като това може да ограничи количеството на кислород.

Преди почистване се уверете, че климатикът е спрян от главния ключ „OFF“. Тъй като вентилаторът се върти на големи обороти, почистването докато е вкл може да причини нараняване.

След продължителна работа, проверете крепежните елементи на климатика. Ако повредите не се отстранят, тялото може да падне и да предизвика нараняване.

Не се качвайте и не сядайте на външното тяло. Не поставяйте предмети върху него. Човекът или предметът може да падне и да се предизвика нараняване.

Не поставяйте под вътрешното или външното тяло неща, които трябва да се пазят от влажност.

– Вътрешно тяло: влажността от въздуха може да кондензира и да покапе при определени условия.

– Външно тяло: при охлаждане се създава кондензация, която капе от тръбите.

Не мийте климатика с вода. Може да предизвика електрически удар.

Не излагайте растения или животни директно под въздушния поток. Може да има вредни ефекти върху растението или животното.

Не поставяйте съдове с вода върху тялото на климатика. Водата може да проникне в климатика, да увреди електрическите елементи и да предизвика електрически удар.

Не блокирайте входящите и изходящите отвори за въздух. Недостатъчен въздушен поток, може да предизвика повреди.

от Т Клима ЕООД
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Десет-малко-известни-факта-за-връх-Шипка

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

може климатика или предизвика удар електрически при тяло това предмети работа пожар ако върху тялото нараняване правила опитвайте ръководство време еоод безопаност използване външното клима поставяйте използвайте обороти