Строителната площадка - условия за организация и безопасност

Блог, Блог със статии и интересни факти, Строителство и ремонт

11.08.2022 г.    11.08.2022 г.    89 mariqna_dqkova_mariqna_dqkova_

Строителната площадка - условия за организация и безопасност

Блог » Строителство и ремонт

Строителната-площадка-условия-за-организация-и-безопасност

Много често когато минаваме край някой строеж ни прави впечатление, когато видим нещо, което ни кара да обиколим поради недостатъчната обезопасеност на обекта и неговите строително-монтажни дейности.

Липсата на организация обикновено е свързана с изхвърлянето на строителни отпадъци, но без нужната организация за движението, укрепването на изкопи, особено на по-голяма дълбочина, където има риск от срутване на почвата, скелета, монтаж на покриви и т.н. - geobg.info

Списъка е достатъчно дълъг, когато става въпрос за осигуряване на безопасността на работниците на строежа. Но не и на последно място са и хората, които минават в съседство край обекта. Много често това са населени места, където е неизбежно минаването в близост до обекта. Необходимо е осигуряването поне на минимална дистанция, която да е безопасна при преминаването им. Това са все мерки, които изглеждат елементарни, но на практика не винаги се получава така.

Темата за безопасността на строителната площадка зависи от типа дейност, който се извършва. В зависимост от нейната дейност са и методите и за конкретното обезопасяване. С една дума за различните дейности се използват различни варианти за защита и безопасност. Например изкоп е нужно неговото допълнително укрепване, ако е скеле, трябва да е стабилно монтирано, изхвърлянето на строителни материали трябва да е безопасно и да не създава дискомфорт на хората, които минават наблизо.

Неизбежното правило за строителната площадка е спазването на нормативните норми и правила от ЗУТ, което гарантира здравето и безопасността на хората и обекта. Тяхното спазване в процес на работа и правилната организация на труда води до не само до безопасност на труда, но и до по-високи резултати.

Повече за строителна фирма МД-90 за Варна и област, както и за нейните строителни услуги и обекти, може да намерите на сайта и блога ни на адрес – www.md90.biz
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Повърхностните-води-проникване-структура-и-решение

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

организация строителната безопасност площадка url обекта условия безопасността когато хората които строителни трябва минават труда това изхвърлянето където дейности много често дейност което край една зависимост безопасно