Как се обжалва глоба с платформата на БезГлоба?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Консултиране и посредници

08.09.2022 г.    08.09.2022 г.    27 bezglobabezgloba

Как се обжалва глоба с платформата на БезГлоба?

Блог » Консултиране и посредници

Как-се-обжалва-глоба-с-платформата-на-БезГлоба

БезГлоба е първата по рода си полуавтоматизирана платформа за обжалване на глоби за превишена скорост, наложени с електронен фиш или наказателно постановление. В днешния материал ще Ви представим подробна информация, относно начините за обжалване, които платформата предлага, както и всички особености, на които следва да обърнете внимание.

Какво трябва да знаем?

Преди всичко, за да обжалвате наложена глоба, тя трябва да Ви бъде връчена. Ако до този момент не сте се сблъсквали с подобна процедура, то може да се информирате относно специфичните изисквания – съответно за електронен фиш и наказателно постановление.

След връчване на съответния документ, в зависимост от неговия вид, имате срок за неговото обжалване в размер на 14 дни (за електронния фиш) и 7 дни (за наказателното постановление). В посочения срок следва да направите своята регистрация в платформата на bezgloba.bg , като за Ваше улеснение може да използвате стъпките в следната статия.

Регистрацията е основополагащ момент преди обжалване на съответната глоба, тъй като без нея няма да имате достъп до панела. Именно в него може да следите в реално време движението по съответната жалба. Раздел “Обжалване” се намира почти в средата на Вашия екран. Браузърът ще Ви отведе в нова страница, в която ще се визуализира формата. Попълнете я, за да обжалвате наложената глоба.

Стъпките за обжалване:

За оптимални резултати и успешно обжалване, следвайте следните стъпки:

Изберете вида на акта, който възнамерявате да обжалвате. (Имайте предвид, че процедурата по обжалване на съответния подвид има своите особености, така че бъдете внимателни.)

Следващото поле, което следва да попълните е номерът на акта. (Обърнете внимание, че номерът на електронния фиш следва да съдържа 7 символа, а на наказателното постановление – 12)

Третото поле се отнася за органа, който е издал съответния акт. (Тези данни са упоменати и може да откриете във вече връчения документ.)

Попълнете дата на връчване (Датата е от основополагащо значение за успешното обжалване на глобата – внимавайте!)

Следващите няколко полета се отнасят до нарушението, въз основа на което Ви е наложена глоба. Въведете датата, която е упомената във фиша/наказателното постановление.

Посочете основанието за налагане на съответната глоба (Сравнете от притежавания документ)

След посочване на основанието, в следващото поле ще се появи и размерът на наложената глоба. (При нарушение на чл. 18 ал. 1, т. 6 и чл. 18 ал. т. 6 от ЗДвП ще трябва ръчно да въведете размера!)

Следващите полета съдържат Вашите лични данни, които вече сте посочили при регистрирането. Сравнете ги и ако всичко е наред, може да използвате бутона ГЕНЕРИРАЙ ЖАЛБА.

Поздравления, току що генерирахте жалба в платформата на БезГлоба. От тук нататък, нашият екип ще окомплектова жалбата и ще я изпрати до Вас за подпис, посредством куриер. След нейното връщане, ние ще я изпратим към органа, издал акта, който ще препрати цялата преписка до съда. Движението на жалбата ще може да следите след като влезете в раздела “Вход” и от менюто вляво изберете подраздел “Жалби”.

По този начин ще може да сте винаги информирани относно етапа, на който се намира съответната жалба, както и разноските, които ще следва да заплатите. В случай че все още не сте се запознали с общите условия на платформата, то сега е добър момент да го направите – цъкни тук.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Как-се-обжалва-глоба-с-платформата-на-БезГлоба

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

глоба обжалване платформата може безглоба постановление следва които фиш след сте който съответната жалба съответния как трябва обжалвате относно момент наказателното като документ обжалва поле акта направите номерът жалбата