Как мога да спра настинка?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Здраве и медицина

30.12.2022 г.    30.12.2022 г.    324 GavBulgariaGavBulgaria

Как мога да спра настинка?

Блог » Здраве и медицина

Как-мога-да-спра-настинка

Настинката е нещо, от което много от нас се страхуват, но има начини да се предпазите от това. Ако някога сте се сблъсквали с настинка, знаете колко неудобно и болезнено може да бъде. Няма нищо по-лошо от това да се разболеете, особено през зимата. Искате да държите симптомите далеч и да се върнете към удоволствието от живота. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите точно това.

Избягвайте близък контакт с хора, които са болни

Настинките са силно заразни. Всъщност Центровете за контрол и превенция на заболяванията изчисляват, че възрастните получават две до три настинки годишно, докато децата в предучилищна възраст могат да хванат четири до осем.

Настинките се предават чрез кашлица, кихане и допир. Най-честата причина за настинка е риновирусът. Други вируси също могат да доведат до разболяване, включително грип и парагрип. Вирусът може също да доведе до ушни инфекции и инфекции на синусите.

Укрепете имунитета си с витамин С и хранителни добавки

Укрепете имунитета си с витамин С, за да предотвратите настинка. Освен консумацията на храни, богати на витамин С, има и някои добавки, които можете да приемате, за да подобрите имунната си система.

Може да разгледате някои от тях, на следната страница - https://www.mirtamedicus.com/product-category/tonus-imunitet-kravoorosyavane-pamet/

Въпреки че витамин С не е единственият витамин, който играе роля в борбата с инфекциите, той е добър избор. Той действа като антиоксидант, което е вещество, което се бори със свободните радикали, които могат да причинят увреждане на тялото ви.

В допълнение към него, яденето на храни, които съдържат антиоксиданти като флавоноиди, витамин Е и цинк, също са полезни. Храни като боровинки, червено грозде, зеле и спанак съдържат тези антиоксиданти, които могат да защитят вашите клетки.

Ваксинирайте се срещу грип

Поставянето на противогрипна ваксина може да ви запази здрави и да намали риска от заразяване с грип. Ваксината е предназначена да ви защити от три или четири различни щама на грипа.

Грипът е сериозно респираторно заболяване, но симптомите често са по-леки от действителното заболяване. Той обаче причинява хиляди хоспитализации и стотици хиляди смъртни случаи всяка година. Противогрипната ваксина е чудесен начин да избегнете тези трагедии.

Грипната ваксина е инжектиране на инактивиран грипен вирус в ръката ви. Необходими са две седмици, докато ваксината изгради защита, която помага на тялото да се пребори с вируса.

Вземете лекарства без рецепта, за да облекчите симптомите

Приемането на лекарства без рецепта за облекчаване на симптомите, може да бъде добра идея, но трябва да внимавате. Тези лекарства не са предназначени да се борят с вируса, който причинява настинки. Те могат да имат сериозни странични ефекти.

Най-добрият начин за лечение, е да си почивате много. Трябва също така да пиете много течности, за да избегнете дехидратация. Пиенето на много течности, помага за облекчаване на болките в гърлото и кашлицата. Ако трябва да приемате лекарства, уверете се, че не предозирате.

Назален деконгестант може да облекчи запушването на носа. Можете да си купите изпарител с хладна мъгла или овлажнител, за да добавите влага във въздуха. Можете също да използвате горещи течности, за да успокоите възпаленото гърло. Можете също така да опитате гаргара със солена вода, за да намалите подуването на гърлото си.

Избягвайте микробите, които причиняват заболяване

Важно е да знаете как да избегнете микробите, които ви разболяват, за да ви помогне да се оправите.

Настинките и грипът се разпространяват чрез вдишване на въздушни капчици. Симптомите включват кашлица, треска и хрема. В повечето случаи настинките преминават в рамките на седем до десет дни. Ако симптомите продължават по-дълго от това, трябва да посетите лекар.

За да избегнете микробите, които причиняват заболяването, трябва често да миете ръцете си със сапун и топла вода. Също така трябва да избягвате близък контакт с болни хора.

Избягвайте въздушни капчици

Дръжте ръцете си далеч от лицето. Също така е добра идея да поддържате високи нива на влажност във вашата жилищна среда. За тази цел може да помислите за инвестиране в овлажнител или да държите малка кърпа втора употреба в банята си.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Чудодейните-свойства-на-това-домашно-цвете-лекуват-куп-болести

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

които също може трябва настинка симптомите витамин могат това лекарства така как избегнете можете много настинките мога избягвайте храни той като със грип микробите течности тези спра ако заболяване което или ваксина добавк