Защо е важно какво брашно използваме?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Здраве и медицина

11.01.2023 г.    26.01.2023 г.    42 bookloverbooklover

Защо е важно какво брашно използваме?

Блог » Здраве и медицина

Защо-е-важно-какво-брашно-използваме

Едва ли за повечето от Вас е изненада как се модифицира храната, която използваме ежедневно. Почти всички есенциални хранителни групи са засегнати от корпоративните политики за получаване на по-големи количества храна на цената на качеството й. Днес храната за която ще си поговорим е брашното.

В България брашното е част от направата на едни от най-близките до кутурата и традициите ни храни като баница, козунак, домашен хляб, питка и много други. Знаем, че брашното се прави от пшеница, това което трябва да уточним тук е видовете пшеница и по-точно, коя е тази пшеница която събира в себе си най-много полезни вещества за нашето тяло.

Според критерия за качество пшеницата се разделя на шест класа, а класът се определя въз основа на характеристиките на зърното - това са съдържание на глутен, съдържание на протеини, наличие на примеси, отломки, повредени и болни зърна и др. Известно е, че в по-слабо развитите страни (кавато е и България) се предпочита фуражна пшеница. Този вид пшеница има ниски хранителни показатели за хората, но за сметка на това дава големи добиви и това я прави предпочина за много български марки брашно.

За щастие пазара винаги предлага алтернатива, ако сте достатъчно постоянни ще я намерите за всичко, в случая аз споделям за марка брашно, която ми направи впечатление с избора си на висок клас пшеница, използването на майстор за следене на процеса на създаване на брашно и изключително позитивно отношение - Евамел. Наскоро за тази мелница в село Ореховица (Плевенско) споделиха в предаването "Бразди". За уникалния процес и 102 годишната история, която мелницата гордо продължава., ако Ви е интересно да гледате предаваното , можете да го видите тук: cutt.ly
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Цистит-правила-за-предпазване-и-превенция

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

пшеница брашно която това използваме url много брашното важно защо какво българия тази храната ако големи най хранителни съдържание тук прави фуражна избора впечатление постоянни марка този споделям случая всичко висок