Как да изберем пелетен котел или камина за дома - 5 правила

Блог, Блог със статии и интересни факти, Полезни съвети

07.08.2019 г.    07.08.2019 г.    444 potoplopotoplo

Как да изберем пелетен котел или камина за дома - 5 правила

Блог » Полезни съвети

Как-да-изберем-пелетен-котел-или-камина-за-дома-5-правила

Решили сте да закупите пелетен котел или камина, но трудно се ориентирате в многообразието от модели на пазара? Препоръчително е първо добре да се информирате и тогава да направите своя избор.

За да изберете правилната камина за своя дом е нужно не само да се фокусирате върхуцената и мощността на уреда, но ида се съобразите със следното – особеностите на уреда, който смятате да закупите и нуждите на собственото си жилище.Други важни детайли на които е нужно да обърнете внимание са: Каква е горелката?Колко ще струва подмяната й след време, когато се наложи?Какво е качеството и дебелината на материала на горивната камера и/или водната риза? Какъв е разхода на пелети? и т.н.

Избор според бюджета

В зависимост от бюджета, с който разполагате, на пазара ще откриете голям асортимент от пелетни камини, чиито цениса в диапазона от100 лв. до 20 000 лв. Най-евтините модели са семпли ис неособено атрактивен дизайн, докато най-скъпите можете да контролирате дистанционно през телефона си. При последните модели има опции дори печката да Ви изпраща SMS и да Ви информира за промени въввлажността и температурата.

Избор според нуждите

Пелетните камини с водна риза са подходящият модел за Вас, тъй като се предлагат в разнообразни варианти,в зависимост от това дали имате нужда само от отопление, или се нуждаете и от бойлер, в комбинация с готварска печка. Ако се спрете на готварска печка, през останалото време можете да я ползвате и за отопление. Ако пък предпочитате бойлер, то тогава може да се модифицира камина с водна риза и водата да се стича към банята, вместо да се изхвърля навън.

Изборспоред дизайна

На пазара има голямо разнообразие от дизайни за всякакви предпочитания – от камини с традиционен дизайн до почти „фантастични“ модели. Ако държите да притежавате класически вид камина и да се наслаждавате на пламъка, необходимо е да знаете, че пелетите горят по-различно от дървата – огънят е по-малък и с по-различен мирис и цвят.

Изборспоред външния вид

Повечето от клиентите си задават въпроса „Как би изглеждал този уред в моя дом?“Освен предпочитанията за външния вид е нужно да се съобразите и със следните правила: Голяма част от пелетните камини не трябва да са разположени в близост до стените иимат нужда от допълнителна изолация на пода и често почистване. По-модерните модели се изработватс нещо като параван, който се прикрепя към задната част на камината. Така се предпазват стените и топлината се разпространява по естествен начин.

Изборспоред вида на жилището

В зависимост от вида на Вашето жилище е нужно да знаете, че масовите модели пелетни камини са твърде шумни, и ако живеете в по-старa сграда или апартамент, съседите може да имат оплаквания за шума и това да доведе до допълнителни неудобства.Но предимство е, ако имате комин, защото ще можете да направите инсталацията сами.

Пелети

Плюсът при пелетите е, че се складират лесно, гният по-трудно и остава по-малко шлака, а минусът е, че цената им е по-висока от тази на дървата и за един отоплителен сезон ще са Ви нужни около 2-3 тона. И тук има вариант, при който може да си закупите мултифункционална камина, която може да гори както букови пелети и иглолистни пелети от по-висок клас, така и друга биомаса.

Нафта и газ

Заради своята ефективност, печките на газ и нафта се смятат за основен конкурент на пелетните. Двете горива са евтини, но за разлика от пелетите, те не са екологични и икономични.Пелетите могат да горят с продължителност между 2 и 24 часа. Някои камини са с по-малкавместимост на резервоара за пелети, докато на други модели резервоарите им са прикрепени от едната страна и затова могат да осигуряват топлина в продължение на 48 часа.

Ремонт

Независимо от вида и модела на пелетната камина, която изберете, трябва да се подготвитеи за лек ремонт. За да отопляват голям апартамент икономичните пелетни каминитрябва да се инсталират с допълнителни тръби, които да минават през всяко помещение на жилището. Нужно е да обърнете внимание и на теглото на камината – най-леката е 15 кг.

Надяваме се, че имайки предвид горните най-общи правила, ще направите правилният избор на пелетна камина за Вашето жилище.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Списъкът-с-покупки-за-новородено-на-Мини-Ми

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

камина модели или камини нужно ако правила пелети url най може пелетите котел пелетен който избор как зависимост риза жилище пелетни пелетните изборспоред вида има при през можете вид закупите пазара направите изберем дома