Намериха британска сонда на Марс, изчезнала преди повече от 10 г.

Блог, Блог със статии и интересни факти, Любопитно и куриозно

17.01.2015 г.    19.02.2017 г.    1225 ivo90ivo90

Намериха британска сонда на Марс, изчезнала преди повече от 10 г.

Блог » Любопитно и куриозно

Намериха-британска-сонда-на-Марс-изчезнала-преди-повече-от-10-г

Британска сонда, която изчезна безследно преди повече от 10 години, е забелязана на повърхността на Марс, обяви Космическата агенция на Великобритания, предаде „Франс прес".

Марсоходът Beagle е бил открит на повърхността на планетата, което слага край на мистерия, станала по време на мисията, отбелязва агенцията.

Това откритие показва, че Beagle 2 работи и успешно е извършил кацане на Марс на Коледа през 2003 година, поясняват от Космическата агенция, допълвайки, че има „ясно доказателство", че това е изгубеният марсоход. Откритието е потвърдено от изображения на Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) на НАСА.

От Европейската космическа агенция заявяват, че преди 11 години операцията е била разглеждана като пълен провал, но сега тотално са се обърнали нещата.

Най-малкото има кацане на Марс, каза генералният директор на агенцията Жан-Жак Дорден.

Обаче роботът при кацането не е бил в позицията, която се предполага, че трябва да бъде, което „би обяснило защо не е получаван сигнал или данни от марсохода, тъй като е необходимо правилно разположение на всички соларни панели, за да може антената RF да изпраща информация и да получава команди от Земята".

За съжаление, със закритата антена не е възможно да се задвижи Beagle 2 и да получим информация, поясняват от британската агенция.

Това беше първата европейска мисия за изследване на друга планета.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Най-добрите-сешоари

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

агенция beagle марс това поясняват което информация има кацане агенцията космическата бил години като която преди повърхността малкото защо получаван каза или най тъй марсохода данни обяснило сигнал трябва обаче роботът дорд