Кафето е по-полезно, отколкото си мислим

Блог, Блог със статии и интересни факти, Хоби и свободно време

06.11.2019 г.    06.11.2019 г.    148 espressimoespressimo

Кафето е по-полезно, отколкото си мислим

Блог » Хоби и свободно време

Кафето-е-по-полезно-отколкото-си-мислим

В интернет не е рядкост да срещнем коренно различни мнения за почти всички храни и напитки. Малко са нещата, за които всички можем да кажем „това е полезно“ или „това е вредно“. Кафето също е сред напитките, които често биват заклеймявани от хората, но в същото време науката не застава зад такава позиция.

Днес ще разгледаме няколко ползи за кафето, за които най-вероятно дори не подозираш. Ако някога пиенето на кафе е представлявало дилема за теб, днес се надяваме да видиш, че напитката е повече от страхотна. Разбира се, трябва да си я приготвяме от хубави източници, заради което качественото мляно кафее от голяма важност. Такова обаче не е трудно да си намерим, особено ако знаем къде да търсим. Сега обаче да започнем с качествата на кафето!

Кафето е един от най-добрите предтренировъчни продукти

Всички сме чували колко е важно човек да се движи повече. Много от нас обаче, които са опитвали да вложат повече движение в живота си, знаят, че понякога това е много трудно, защото през деня се натрупва доста умора и понякога дори лек джогинг може да ни се стори непосилно занимание. Е, тук на помощ може да дойде кафето и то не само заради кофеина.

Все още науката не знае кои точно съставки в кафето си взаимодействат за толкова положителен ефект, но е ясно, че напитката като цяло влияе страшно много върху двигателната ни система и ни помага да се движим по-експлозивно, без да усещаме умората, която се натрупва в нервната ни система. Това прави кафето не просто страхотен стимулант за рано сутринта, но и чудесен избор за напитка, която да ни помогне да сме по-активни, а не да се чувстваме уморени точно когато решим да се пораздвижим.

Подпомага мозъчните функции

Тук отново повече от нас биха се замислили за кофеина, но това пак не е напълно правилно. Когато кофеинът се изолира от кафето, той действа почти ексклузивно като стимулант, но не се наблюдават допълнителни положителни ефекти. Кафето обаче може да има освен събуждащ ефект, така и фокусиращ такъв.

Действително напитката може да ни помогне да обострим сетивата си, но най-вече да сме по-концентрирани, без да се разсейваме от най-малките дразнители. Важно е да се отбележи обаче, че ако пием много силно кафе (например двойна доза), кофеинът може да допринесе за обратния ефект, така че тук е необходим баланс. Затова, когато си купуваш кафе (например от Espressimo), обръщай внимание на неговата сила и не прекалявай с по-силните напитки!

Помага срещу главоболие

Любимият избор на повечето хора при главоболие е някой аналгетик или противовъзпалително лекарство. Истината обаче е, че тези лекарства могат да действат прекалено силно на системата ни и да имат вредни ефекти върху черният дроб. Кафето обаче може да ни помогне да се справим с главоболието, защото кофеинът има ефект, който помага в справянето с възпалението. Той не е много силен, така че няма да помогне срещу мигрена например, но ще спре повечето слаби главоболия. Важно е да отбележим обаче, че някои хора може да са по-чувствителни на кофеин и ако станат зависими към него, това ще доведе до обратният ефект, ако не приемат дневната си доза!
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Дневен-хороскоп-13-05-2019

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

кафето обаче може това много ако ефект най повече url кафе които помогне полезно сме type важно espressimo отколкото мислим помага кофеинът тук всички напитката когато например така заради хора ефекти той повечето натрупва