Малко познатите свойства на кафето

Блог, Блог със статии и интересни факти, Полезни съвети

14.11.2019 г.    14.11.2019 г.    218 cafemagcafemag

Малко познатите свойства на кафето

Блог » Полезни съвети

Малко-познатите-свойства-на-кафето

Като една от най-известните напитки на света, кафето се радва на много почитатели. Но това не променя факта, че много хора, които го употребяват, дори не познават свойствата му. Ето защо ние сметнахме за необходимо да ви запознаем с различните страни на кафето, които най-вероятно не знаете. Така ще може да се наслаждавате на любимото си мляно кафе, като едновременно с това знаете какво прави то за вас!

Кафето помага на мозъчните функции

Естествено, всички знаем за ободряващия ефект на кафето. Знаем и че той всъщност не е реален, а се дължи на факта, че вместо мозъкът ни да получи сигналите, че сме уморени, той се свързва с кофеина и не регистрира умората. Много хора мислят, че това е колкото плюс, толкова и минус на кафето.

Ободряващата функция обаче далеч не е най-важната. Има данни, че кафето засилва мозъчните функции, без да оказва негативен ефект дори при редовна употреба. То влияе на задръжните невротрансмитери, което позволява на възбудните такива да действат в по-голяма степен. Така подобряваме паметта си, настроението, бдителността и когнитивните си функции!

Подпомага горенето на мазнини

Добре, трябва да кажем, че кафето няма магически да ни направи слаби, иначе нямаше да има затлъстяване по света. Но това не означава, че хубавото кафе (от Cafemag например) не може да ни помогне в изразходването на повече енергия.

Ако не увеличаваме постоянно калорийния си прием, кафето може да ни забърза метаболизма с до 11%. Това е малко, но при постоянен прием на енергия, означава, че ще сваляме по килограм на два-три месеца. Бавно е, но се натрупва и след година без никакви усилия може да сме с 5 килограма по-малко!

Съдържа есенциални нутриенти

Повечето хора не мислят за кафето като за хранителна напитка. Но тя всъщност съдържа в себе си доста от есенциалните нутриенти, които са необходими на тялото ни, за да функционира. Една чаша например може да съдържа до 11% от необходимия ни за деня рибофлавин, познат като витамин Б2. Кафето съдържа също така и калий, магнезий, манган и други важни елементи!

Има защитно свойство за много болести

Все още науката не е разбрала всички механизми на кафето, но е ясно, че то има защитни свойства против много болести. Така например хората, които пият най-много кафе, имат до 80% по-малки шансове да развият цироза. То има протективен ефект и намаля рисковете от деменция, Алцхаймер, диабет и други заболявания. Разбира се, не е панацея, но резултатите са статистически значими.

За момента не е ясно колко от ефектите на кафето се дължат на кофеина и колко са всъщност от цялостното съдържание в горещата напитка. При всички положения обаче е добре да знаем, че пиенето на кафе е полезно за нас. Е, нека не прекаляваме и може би е добре да го спираме от време на време, но това не означава, че трябва да забравим за него напълно!

Истината обаче е, че дори не е необходимо да го пием чисто или горещо. Експериментирайте и знайте, че във всяка форма кафето носи своите ползи. Сега ние ще отидем да си направим от нашата любима напитка и може би вие трябва да сторите същото!
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Тези-8-симптома-говорят-че-бъбреците-ви-не-работят-добре-и-трябва-да-вземете-мерки-докато-не-е-станало-късно

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

кафето може много това има малко най така които като кафе свойства съдържа url например функции cafemag всички ефект познатите при обаче добре всъщност трябва знаем означава хора напитка дори колко света други ясно мозъчн