За приказните герои - феи и елфи

Блог, Блог със статии и интересни факти, Тайни и загадки

22.07.2020 г.    22.07.2020 г.    197 bgcostumesbgcostumes

За приказните герои - феи и елфи

Блог » Тайни и загадки

За-приказните-герои-феи-и-елфи

bgcostumes.eu

Намираме ги в най-любимите си истории – Питър Пан, Властелинът на пръстените, Господарката на злото, Уингс, Ерагон, Тайната на Артемис Фоул. Харесваме ги, помним ги и ги търсим в следващите ни книги, филми, произведения на изкуството.

Защо Феите и елфите са сред любимите ни герои?

Образът на феята обединява в себе си няколко теми, близки до всеки от нас

-темата за женствеността, за непреходната женска красота, за финната и деликатна женска същност

-темата за природата като източник на хармония, смисъл и непреходност

- темата за приказките, вълшебството и свръхественото – които отчаяно търсим в нашето ежедневие всички малки и порастнали деца.

Феите са не само нежни и ефирни, но често проявяват непостоянство, палавост, своенравност, което ги прави забавни, интересни и непредсказуеми. Те често се привързват към нашите любими герои, съпровождат ги по време на тяхното приключение и им помагат с вълшебните си сили. Водят скрит начин на живот, не демонстрират шумно способностите си, но не остават безразлични и помагат на хората, които харесват. Проявяват своята своенравност и непредсказуемост към непознати и груби индивиди. Те правят дарове на новорените, раздават съкровища като символ на мъдрост, наказват злодеите.

Хората правят феите герои на множество легенди, приказки и произведения на изкуството и са неизменна част от романтичния свят на човека от векове.

Как изглеждат?

Феите се изобразяват като красиви женски горски духове с чисто човешки облик . Обикновено са с крилца и издават меко сияние. Описват ги като малки и красиви същества. Те са вечно млади, неземно красиви, с дълги коси и чародеен поглед, който замайва. Облечени са в дълги рокли в нежни, бледи цветове, които подчертават тяхната свръхествена природа.

Цветовете, типични за облеклото на горските феи са земните цветове – кафяво, зелено, бежово – които подчертават връзката им с природата и с ественото им местообитание – гората. Олицетворяваме ги с природните сили, народното познание и мъдрост, могъществото.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Находките-край-Акамбаро

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

герои които като феите феи красиви темата приказните елфи цветове дълги природата малки женска изкуството подчертават нежни често сили хората правят произведения към проявяват своенравност мъдрост помагат търсим url любимите