Мазилки – роля, функции и видове

Блог, Блог със статии и интересни факти, Строителство и ремонт

06.08.2020 г.    06.08.2020 г.    31 atekbgatekbg

Мазилки – роля, функции и видове

Блог » Строителство и ремонт

Мазилки-роля-функции-и-видове

Най-разпространеният у нас начин за оформяне на вътрешни плоскости на помещения са мазилки. С красивата визия на всяка една съвременна мазилка се допълват стени и се осигурява по-добра повърхност за последващи действия.

Обработка:

Обработката на вътрешни стени и тавански плоскости се извършва най-често в заводи производители на готови елементи. Такива трябва да се доставят на место строежа с гладки и добре оформени повърхности, готови за боядисване, облепване с плоскости и пр.

В зависимост от избрания материал и технология в обработка на плоскостите може да се състои в нанасяне на тънък слои мазилка или замазка, цялостна или частична шпакловка, механична обработка за изглаждане на неравности и пр.

В едропанелното строителство, облицовъчните работи се правят с листове суха мазилка. Като цяло в заводите за производство на строителни материали могат да се правят всякакви работи от груби, до декоративни елементи. 

Допълнителна облицовка

Приложението на външни пластове, които могат да се увредят от влага не се прилага. Затова съвременните материали за сгради включва завършителните вътрешни плоскости, включително облицовките с плочки, покриване на тапети и боядисване.

За многослойните вътрешни стени, облицовъчните пластове се подбират от материали, които не се нуждаят от допълнителна обработка. Същото се отнася и за таванските плоскости, когато се изисква поставяне на таван известен повече като „окачен таван“.

Към елементите за вътрешно оформяне на стени и тавански плоскости се представят същите изисквания, както при фасадното оформяне. Такива са тънка, лека покривка с гладка повърхност. Могат да бъдат намерени в почти всички големи строителни магазини

Здравата повърхност и собствената якост са от изключително значение, за да устояват на механични удари при транспорт, монтаж и експлоатация.

Как се нанасят:

Мазилките трябва да се нанасят бързо, лесно и по механизирани начини. Такива трябва да имат ниска стойност и малки разходи по експлоатация. Архитектурната визия също има решаваща роля в модерното строителство.

В сглобяемото строителство мазилката трябва да намира все по-ограничено приложение и то само, когато по изключение, елементите не са създадени изцяло гладки.

Всеки един случай за изграждане на стени изисква тънък слой мазилка. Тънката мазилка се нанася бързо. Опитът сочи, че това става 5 пъти по-бързо от обикновена мазилка.Този вид мазилки не забавя производствения процес, защото се нанася само веднъж.

Еднослойната мазилка не увеличава дебелината и тежестта на стената. Стойността на еднослойни мазилки е около два пъти по-малка от стойността на многослойната, а разходът за труд два до три пъти по-нисък.

По специални видове мазилки като топлоизолационни съдържат в състава си перлитови, пемзов, термозитов или друг лек пясък с органични добавки.

Според начин на обработка мазилките биват:

Обикновени (гладки подготвени за последващо боядисване) и декоративни (с готова фактура).

Според вид на добавките, мазилките се делят на:

Тежки и леки мазилки.

За вътрешно оформяне на стени се предпочитат декоративни мазилки. Тяхната добавъчна стойност е до 10 мм. и дебелина 10-25 мм. При външни мазилки се използват леки мазилки, които се нанасят по механичен начин.

Като цяло всички видове мазилки са деликатни покривки, с които се работи много внимателно. В съвременното строителство те запазват правото си на основен начин за фасадно оформяне на сгради.

На пазара се предлага все по-голямо многообразие от качествени, луксозни и достъпни мазилки.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Нова-и-цветна-къщата-днес

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

мазилки мазилка плоскости стени строителство оформяне видове обработка които като вътрешни начин роля трябва боядисване работи гладки или пъти мазилките бързо нанасят при декоративни такива могат материали повърхност функции