Дренажни системи - изграждане и отводняване

Блог, Блог със статии и интересни факти, Строителство и ремонт

05.11.2020 г.    04.01.2021 г.    501 mariqna_dqkova_mariqna_dqkova_

Дренажни системи - изграждане и отводняване

Блог » Строителство и ремонт

Дренажни-системи-изграждане-и-отводняване

Изграждането на дренажните системи - www.md90.biz предпазват задържането на вода в определени участъци и образуването на влага, която обикновено се наслоява през основите на сградата. Затова при ново строителство, независимо дали на жилищни или промишлени сгради е важно да бъдат отведени подпочвените води чрез подходяща дренажна система, която да да дава необходимата гаранция за безпроблемна експлоатация.

Дренажните системи имат различно предназначение, което зависи от отделните специфични нужди като могат да бъдат както на наемно ниво /линейно или точково/, така и подземни.

Повърхностни линейни дренажни системи се използват при отводняване на различни сгради, пътища и т.н. Подземните дренажни системи са характерни за райони, където има много високи нива подпочвени води, които рушат основите на всичко, което се намира на нивото на подземните води.

Най-често при изпълнение на дренажни системи се препоръчват т. нар. гофрирани тръби, а тяхната повърхност може да бъде еднослойна, като при нея вътрешната и част е отражение на външната. а при двуслойната те имат вече гладка вътрешна повърхност, която спомага за по-ефективно отвеждане на по-малките частици в нея. Каква да изберете, зависи от дълбочината на полагането на тръбата, тъй като се препоръчва при еднослойните тръби да бъдат вкопавани на не повече от два метра, а при двуслойните гофрирани дренажни тръби дълбочината може да стигне и до шест метра.

Гофрираните тръби могат да бъдат също в зависимост от твърдостта: гъвкави или твърди.

Гъвкавите гофрирани дренажни тръби се използват естествено за неправолинейни участъци. А тръбите, които притежават твърдост са с дължина от 6 м, които се свързват с помощта на колектори по праволинейното трасе. Могат да бъдат тънкостенни с дебелина от 5 см до дебелостенни от 15 см.

Независимо каква дренажна система ще се наложи да изберете е важно тя да бъде изпълнена от лицензирани фирми, които да я изпълнят по проект по най-добрият начин годен за дългосрочна експлоатация.

Повече за нашите услуги в областта на строителството, както и за изграждане на дренажни системи и отводняване може да видите на сайта и блога ни на строителна фирма МД-90 за Варна и област – www.md90.biz
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Преустройството-на-старо-строителство-в-ново

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

системи дренажни при бъдат тръби отводняване които url изграждане гофрирани която води като или могат може сгради важно метра зависи подземните както използват което имат система повече независимо експлоатация дренажна най