Ароматерапия-нейните ползи

Блог, Блог със статии и интересни факти, Магазини и аукциони

03.01.2021 г.    20.03.2021 г.    47 grabnetegrabnete

Ароматерапия-нейните ползи

Блог » Магазини и аукциони

Ароматерапия-нейните-ползи

Ароматерапията е допълнителна терапия. Тя не осигурява лечение на болести, обриви или заболявания, но може да спомогне за конвенционалното лечение на различни състояния.

От тук можете да си закупите Дифузер за етерични масла[/url]

Доказано е, че помага при:

Гадене

Болки и болки в тялото

Тревожност, възбуда, стрес и депресия

Умора и безсъние

Мускулни болки

Главоболие

Проблеми с кръвообращението

Менструални проблеми

Менопаузални проблеми

Алопеция или загуба на коса

Някои видове псориазис могат да намерят облекчение с ароматерапията, но медицински специалист трябва да Ви посъветва относно употребата и приложението.

Храносмилателните проблеми могат да се възползват от ментовото масло, но не трябва да се поглъщат.

Болките в зъбите и раните в устата могат да се облекчат с масло от карамфил, но и това трябва да се прилага локално и да не се поглъща.

Поддръжниците твърдят, че тези и редица други оплаквания реагират добре на ароматерапията, но не всички приложения са подкрепени с научни доказателства.

За какво служи всеки вид етерично масло:

Ето от тук можете да си поръчате етерични масла

БОСИЛЕК- се използва за изостряне на концентрацията и облекчаване на някои от симптомите на депресия. Може да облекчи главоболието и мигрената. Трябва да се избягва по време на бременност.

БЕРГАМОТ- е полезно за пикочните пътища и храносмилателния тракт. В комбинация с евкалиптово масло може да помогне за облекчаване на кожни проблеми, включително тези, причинени от стрес и варицела.

ЧЕРЕН ПИПЕР- обикновено се използва за стимулиране на кръвообращението, мускулни болки и синини. В комбинация с етерично масло от джинджифил се използва за намаляване на болката при артрит и подобряване на гъвкавостта.

ЛАЙКА-може да лекува екзема

ЦИТРОНЕЛА- е роднина на лимонена трева и действа като репелент срещу насекоми

КАРАМФИЛ- е локално обезболяващо средство или болкоуспокояващо, което обикновено се използва при зъбобол. Използва се също като спазмолитично антиеметично средство, за предотвратяване на повръщане и гадене и като карминативно средство, предотвратяващо газове в червата. Има антимикробни, антиоксидантни и противогъбични свойства.

ЕВКАЛИПТ- може да помогне за облекчаване на дихателните пътища по време на настинка или грип. Често се комбинира с мента. Много хора са алергични към евкалипт, така че трябва да се внимава.

ЗДРАВЕЦ може да се използва при кожни проблеми, за намаляване на стреса и като репелент против комари.

ЖАСМИН е описано като афродизиак. Въпреки че липсват научни доказателства, изследванията показват, че миризмата на жасмин увеличава бета вълните, които са свързани с бдителността. Като стимулант може да увеличи притока на кръв в пениса.

ЛАВАНДУЛА се използва като антисептик при леки порязвания и изгаряния и за подобряване на релаксацията и съня. Твърди се, че облекчава главоболието и симптомите на мигрена.

ЛИМОН-подобрява настроението и помага за облекчаване на симптомите на стрес и депресия.

РОЗМАРИН- може да насърчи растежа на косата, да засили паметта, да предотврати мускулни спазми и да поддържа кръвоносната и нервната система.

САНДАЛОВО ДЪРВО- притежава афродизиачни качества.

ЧАЕНО ДЪРВО- притежава антимикробни, антисептични и дезинфекционни качества. Често се използва в шампоани и продукти за грижа за кожата, за лечение на акне, изгаряния и ухапвания. Той има в устата за изплакване, но никога не трябва да се поглъща, тъй като е токсичен.

МАЩЕРКА- помага за намаляване на умората, нервността и стреса.

БЯЛ РАВНЕЦ- се използва за лечение на симптоми на настинка и грип и за намаляване на възпалението на ставите. 

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Най-добрите-сокоизстисквачки

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

използва като може трябва проблеми url масло при болки или лечение намаляване облекчаване помага нейните симптомите стрес ползи могат мускулни депресия средство ароматерапията ароматерапия някои изгаряния кръвообращението