Защо да тренирате с дъмбели?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Спорт и състезания

09.01.2021 г.    09.01.2021 г.    111 BorislaBorisla

Защо да тренирате с дъмбели?

Блог » Спорт и състезания

Защо-да-тренирате-с-дъмбели

Тренировките с дъмбели са чудесен начин да подобрите здравето си, да нормализирате теглото си и да имате така мечтаната фигура. Тези фитнес съоръжения могат да се използват от почти всички хора - мъже и жени, младежи или по-възрастни.

Дъмбелите са много удобни за тренировки в домашни условия: те са с голяма функционалност и не заемат много място. Упражненията с тях са изключително ефективни и имат много ползи за цялото тяло.

Ако решите да започнете да тренирате с гирички у дома, следвайте следните съвети:

• Имайте предвид, че упражненията с дъмбели са вид силова тренировка. Това означава, че трябва да увеличавате теглото постепенно. В противен случай няма да можете да постигнете целите си и да подобрите състоянието на тялото си. Помнете, че тялото има способността бързо да се адаптира към повишен стрес, а с времето ще получавате все по-голямо удоволствие от физическите усилия.

• Изберете подходящи дъмбели от реномиран спортен магазин.

• Упражненията с дъмбели са също така вид анаеробна тренировка. Тренировките са ефективни за намаляване на телесните мазнини и изграждане на мускулна маса. Така се формира отлична атлетична фигура. Но за да получите пълния резултат за подобряване на физическото състояние на тялото, трябва да правите повече аеробни упражнения. Хубаво е да съчетаете тренировките с дъмбели с джогинг, плуване, колоездене, гребане или други подобни спортове.

• Съчетайте упражненията с правилен хранителен режим. В зависимост от Вашите цели, ще имате нужда от определена храна. Ако искате да качите килограми и да изградите колкото се може повече мускули, яжте висококалорични храни, богати на протеини и въглехидрати. Но ако целта Ви е да отслабнете, като намалите количеството мастна тъкан, трябва да намалите и калоричното съдържание на храната. Също така е добре да избягвате консумацията на животински мазнини и да увеличите количеството зеленчуци и плодове. С балансирана диета, съчетана с подходящи упражнения, ще постигнете желаните резултати.

• Заниманията трябва да бъдат достатъчно интензивни. Колкото по-висока е интензивността, толкова по-бързо ще усетите резултата и толкова по-изразен ще бъде той. Това е едно от най-важните правила, които трябва да спазвате, когато тренирате с дъмбели. Интензивността трябва да се увеличава постепенно, а не изведнъж. Това се постига чрез постепенно увеличаване на теглото на гирите.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Най-добрите-електрически-скутери-електрически-тротинетки

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

дъмбели трябва тренирате така упражненията постепенно много това ако защо тренировките тялото теглото постигнете вид имате или бързо толкова url подходящи интензивността тренировка ефективни също намалите фигура упражнения