Цистит - правила за предпазване и превенция

Блог, Блог със статии и интересни факти, Здраве и медицина

16.01.2021 г.    16.01.2021 г.    138 pointspoints

Цистит - правила за предпазване и превенция

Блог » Здраве и медицина

Цистит-правила-за-предпазване-и-превенция

Честно или не, факт е, че жените много по-често страдат от възпаления на пикочо-половите пътища, като цистит например, за разлика от мъжете. Докато при мъ­же­те пикоч­ният ка­нал е по-дъ­лъг и те­сен, то при же­ни­те всич­ко е об­рат­но. Ето защо и бактериите, причина за цистит, си намират много по-лесно дом, в който да се приютят в женските пикочни пътища и пикочния мехур. Как­ви са при­чи­ни­те?

Кои са фак­то­рите, по­ви­ша­ващи рис­ка да се разбо­леем от цис­тит? Ето няколко най-често срещани, които трябва да се стараем да избегнем:

- Въз­па­ли­тел­ни уро­ло­гич­ни, ги­не­ко­ло­гич­ни, ве­не­ри­чес­ки за­бол­ява­ния, а съ­що раз­лич­ни хро­нич­ни въз­па­ли­тел­ни ог­ни­ща, до­ри ка­рие­сът пон­яко­га е при­чи­на за за­бол­ява­не­то.

- Неу­доб­но тес­ни дре­хи и нес­паз­ва­не на пра­ви­ла­та на лич­на­та хи­гие­на.

- Ред­ки по­се­ще­ния на тоа­лет­на­та.

И това е всичко. Колкото и да е невероятно, проклятието наречено цистит, може да се избегне само със спазването на тези три точки. Освен това трябва да се спазват и няколко профилактични действия, които ще намалят появата на цистит до десет пъти.

Първото и най-важно нещо, което всяка жена трябва да знае е, че за да не развием цистит е необходимо да се пият много течности. Това от своя страна предизвиква често ходене до тоалетната, а така се прочиства пикочния мехур от бактерии.

Старайте се посещението на тоалетната да става на определени интервали от време. Много е вредно, както задържането на урина, така и твърде честото посещение на тоалетната. Най-идеалният вариант, е да се ходи през 2 до 4 часа по малка нужда.

Изключително важно е да се сменят често дамските превръзки и тампони, за да се предпазите от цистит. Разбира се всекидневната хигиена също не бива да се подценява в профилактиката с цистита.

Избягвайте да носите каквото и да било тясно бельо, а най-добре забравете и за прашките, които се врязват в кожата и са едни от виновниците са преноса на бактерии от ануса към влагалището. Заменете ги с нормални, памучни бикини. Не злоупотребявай­те с лю­ти­ва­та хра­на, с ал­ко­хо­ла, га­зи­ра­ни­те на­пит­ки и с ко­фе­и­на: всич­ки те драз­нят сил­но ли­га­ви­ца­та на пи­коч­ния ме­хур.

Бихте могли да си помогнете с помощта на крем Муун Райз, който съдържа див ямс и много билки. Все пак дали този крем ще повлияе зависи от отделния индивид и състоянието на организма му.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Вреди-и-последици-от-спортните-стимуланти

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

цистит много url най при често които трябва ния правила предпазване това тоалетната превенция въз пикочния тел няколко мехур https важно бактерии така който kolastra ява лич бол гич пътища ето крем всич предпазите