Такъми за начинаещи, които можете да намерите в добрите сайтове за риболовни принадлежности

Блог, Блог със статии и интересни факти, Полезни съвети

19.01.2021 г.    19.01.2021 г.    1172 babybuketbabybuket

Такъми за начинаещи, които можете да намерите в добрите сайтове за риболовни принадлежности

Блог » Полезни съвети

Такъми-за-начинаещи-които-можете-да-намерите-в-добрите-сайтове-за-риболовни-принадлежности

Всеки начинаещ рибар изпитва затруднение в подбора на оборудването, както и на мястото, откъдето е най-добре да го закупи. Днес е по-лесно от всякога да се намерят добри сайтове за риболовни принадлежности, но сложността на избора на такъмите, с които да се започне остава. В следващите редове ще опитаме да помогнем на новаците – рибари да си набавят добра базова екипировка.

Кое прави избора труден?

Дори опитните рибари се сблъскват с трудности при покупката на рибарски пособия, а за начинаещ, който тепърва се впуска в това интересно хоби, задачата е още по-сложна. Липсата на познания се влошава допълнително от факта, че изборът на риболовно оборудване в съвременните магазини е наистина огромен.

Целта на настоящия материал е да ви помогне да изберете стартов комплект от рибарски приспособления, върху който с времето да надграждате. Правим уговорката, че съветите ни не са универсални, но за първите няколко излета до близкия водоем, риболовните принадлежности, описани по-долу, са напълно подходящи.

Ловене с плувка – проста и удобна техника за всеки млад рибар

Риболовът на плувка е техниката, с която всеки е започнал, защото това е най-простият метод, изискващ несложно и не скъпо оборудване. Въдицата е базовият инструмент на рибаря. За поплавъчен риболов е по-добре да закупите лек и не твърде дълъг телескопичен прът с макара. Такава въдица е доста компактна (може да се носи в раница и да се транспортира в кола). Тя е и гъвкава и с нейна помощ можете да уловите по-голямата част от миролюбивите риби, както и костур.

Влакното е следващият компонент, на който да обърнете внимание. В специализираните сайтове за риболовни принадлежности ще ви предложат качествени моновлакна от синтетични материали. Напречното сечение на линията зависи от планирания трофей, но начинаещите трябва да използват тънко влакно - 0,12-0,15 мм ще бъде идеално. Що се отнася до цвета, не трябва да се ограничавате до прозрачните влакна: в калната вода влакната, боядисани в нюанси на жълто, кафяво или зелено, се справят много по-добре.

По отношение на плувката е добре да се заложи на средно дълги вретенообразни модели с антена. Те са доста чувствителни и в същото време стабилни дори при слаби течения. С течение на времето асортиментът на плувките може да се разшири чрез добавяне на няколко разновидности - за дълго замятане, за риболов в силно течение и т.н. Ако планирате да ловите рано сутрин, късно вечерта или през нощта, струва си да си купите светещи плувки. Те ви позволяват да фиксирате кълването дори в пълен мрак.

Грузилата са друг елемент на базовия рибарски комплект за начинаещи. За риболов на плувка се използват най-прости пелети или маслини с различни размери. Те са удобни и защото с тяхна помощ може да се набере всяко необходимо тегло за поплавъка.

Ще са ви нужни и кукички. За избора им трябва да се фокусирате предимно върху рибите, които ще ловите. Препоръчително е да имате в арсенала си пълна гама от куки от No2 до No10, както и най-популярните размери в няколко модификации: с къса и дълга предна част, с прави и извити жила и т.н.

С времето опитът и уменията ви ще се увеличават, позволявайки ви да се впуснете в приключения за майстори рибари. Оборудване за дънен и спининг риболов също бихте могли да си набавите от добрите сайтове за риболовни принадлежности.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Яйчният-белтък-помага-срещу-хипертония

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

принадлежности риболовни сайтове които най добре начинаещи можете добрите риболов оборудване дори рибари който или рибарски трябва времето плувка няколко може както избора намерите такъми всеки при прави течение върху ловите,