Как да премахнете бутон от вградено казанче

Блог, Блог със статии и интересни факти, Строителство и ремонт

26.03.2021 г.    26.03.2021 г.    12 marto76marto76

Как да премахнете бутон от вградено казанче

Блог » Строителство и ремонт

Как-да-премахнете-бутон-от-вградено-казанче

Когато може да се наложи да извадите бутона за промиване

Основните елементи на инсталацията - стоманена рамка и вградено казанче са скрити зад стената. Единственият детайл извън купата е бутонът за източване. Може да се монтира на предна или хоризонтална повърхност. Характеристиките на монтажа зависят от местоположението на технологичния отвор в резервоара, през който пълнещият вентил и дренажните фитинги могат да бъдат свалени и монтирани.

Инсталациите на доверени марки продължават дълго и осигуряват безпроблемна работа на системата за промиване. Резервоарите са оборудвани с вградена система за преливане. Това означава, че ако фитингите се повредят, водата ще потече в тоалетната, а не на пода зад стената. Но дори и в най-добрия водопровод, филтрите и маркучите се задръстват с мръсотия с времето, уплътненията се износват, части от повдигащия механизъм или счупване на дренажния клапан.

Симптоми на неизправност

• Водата непрекъснато тече в тоалетната поради изтичане или постоянно пълнене на казанчето.

• Дренажните фитинги не работят правилно - измиването не работи напълно, само на голям или малък обем.

• Резервоарът се пълни много бавно или изобщо не се изтегля вода.

За да прецените ситуацията, извадете и изплакнете филтъра, сменете маркуча, входящия клапан, механизма за промиване или ключовите части, трябва да разглобите и извадите бутона от резервоара за инсталация.

Как работи инсталационната плоча за промиване

Съвременните инсталации могат да бъдат оборудвани с механични и пневматични системи за контрол на промиването.

В първия случай силата от ключа се предава механично към горните пръти на армировката. Когато натиснете бутона, се задейства блокът на кобилицата, която се намира в резервоара, мембраната се издига и водата се източва.

Във втория случай вместо блок на кобилицата се използва хидравличен асансьор с пневматични маркучи. Силата от бутона за промиване се предава към него пневматично чрез силиконови тръби. Дренажният механизъм, върху който е поставен специален комплект дюзи, се задейства от налягането на водата.

В повечето инсталации са инсталирани двойни бутони за промиване . Когато натиснете левия, двата клавиша се повдигат или се активират две тръби и максималният обем вода се подава към тоалетната. Използвайки правилния, спестявате пари и използвате намалено изтичане.

Как да премахнете бутона от резервоара за инсталация

Демонтажът на бутона за поддръжка и ремонт на скритото казанче, както и повторното свързване, е бърз и не изисква инструменти.

Инструкция стъпка по стъпка

1. Отстранете външния декоративен панел с ключове от стойките - натиснете отдолу и внимателно издърпайте нагоре.

2. Извадете рамката - завъртете обратно на часовниковата стрелка, издърпайте пластмасовия държач и тласкач.

3. Отстранете задържащата преграда - внимателно спуснете двете скоби отгоре.

4. Издърпайте модула на кобилицата - леко повдигнете предната част и я извадете от резервоара.

5. Затворете водата - затворете спирателния клапан и изключете гъвкавия маркуч от фитингите.

6. Демонтирайте пълнителния клапан и изпускателния механизъм, за да измиете филтъра или да го смените.

Въпреки височината на клапана и ограничените размери на технологичния отвор, дренажните фитинги на инсталацията могат да бъдат премахнати като монтаж. За да направите това, просто го наклонете и издърпайте по диагонал.

Как да инсталирам ключа за инсталиране

Монтажът на бутона след сервиз, ремонт или преоборудване на клапана се извършва в обратен ред.

Процедура

1. Инсталирайте клапаните за източване и пълнене в резервоара.

2. Свържете водата и регулирайте плувката с фиби.

3. Поставете блока на кобилицата - фиксирайте го на желаното ниво и вземете канализацията на дренажните фитинги.

4. Сменете преградата и щракнете горните езичета на място.

5. Поставете рамката за бутона - поставете и заключете държачите, като завъртите единия нагоре и спуснете другия надолу, поставете и затегнете тласкачите.

6. Плъзнете върху плочата за задвижващата плоча.

При преоборудването на дренажния механизъм пръчките се отстраняват и се монтират две дюзи. Y-образен брониран маркуч е свързан към гъвкава връзка на резервоара и хидравличен асансьор, който е монтиран вместо монтажен блок. Асансьорът е свързан директно към пневматичния блок и дистанционно към изплакващата плоча с помощта на чифт силиконови маркучи.

Съвети и трикове

Фабричните обеми на промиване могат да се регулират според вашите нужди. Обхватът на настройките за фитинги за цеви е широк - от 4,5 до 7,5 литра за голям разряд и 3-4 за малък.

Клавишите са съобразени с конкретна инсталация по размер. При наличие на същите условия на монтаж, експлоатация, размери, те могат да бъдат заменени, използвани с модифициран клапан.

Моля, обърнете внимание, че неизправността може да има различни причини. При постоянно течаща вода проверете механизма за измиване, уплътнението, крака и повдигнете, ако имате инсталирана пневматична система. Ако промиването не работи - маркучи и филтър.

По този начин е възможно да поправите инсталацията, като премахнете бутона със собствените си ръце, без участието на специалисти. Но ако все още се нуждаете от помощта на водопроводчик: 

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Как-да-си-направим-модерна-банята

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

или бутона промиване резервоара към водата как могат фитинги клапан казанче премахнете кобилицата ако дренажните издърпайте бъдат url механизъм поставете вградено вода работи маркучи който блок извадете при инсталация