Ефективно целеполагане: съвети за определяне, измерване и постигане на нашите цели

Блог, Блог със статии и интересни факти, Бизнес и търговия

19.04.2021 г.    19.04.2021 г.    279 bonm21bonm21

Ефективно целеполагане: съвети за определяне, измерване и постигане на нашите цели

Блог » Бизнес и търговия

Ефективно-целеполагане-съвети-за-определяне-измерване-и-постигане-на-нашите-цели

Бизнесът и процесът на поставяне на цели вървят ръка за ръка.

Някои хора, ще кажат: "Е, хич не е трудно, щом нещо трябва да се свърши, просто си го задаваме като цел и работим за осъществяването му.".

В реалността ситуацията не изглежда точно по този начин. Ако всички постигаха целите си, то всички предприемачи и хора, занимаващи се с бизнес биха били успешни.

В изпълнението на всекидневните задачи имаме нужда от нещо повече от късмет или благоприятна ситуация, а именно — ефективно целеполагане.

Нека да разделим текущата статия на три отделни части, като дадем определение за ефективно целеполагане, как да определяме какво искаме точно, времеви диапазони за изпълнение, какви ресурси ще ни коства това, защо го искаме и какъв ще бъде ефектът от крайния резултат.

1. Какво искаме, каква е нашата цел? — това е резълтатът, например искаме да започнем собствен бизнес или да напишем книга, да запишем курс и прочие.

2. Как ще го постигнем? — това е соновният план или ежедневните ни действия към крайната цел. Например ще добия умения в определена сфера, ще ходя на фитнес, ще уча или ще упражнявам друга дейност, която ще доведе до желания резултат.

3. Защо го искаме? — това е, може би, най-важния въпрос или етап от целия процес. Въпросът "защо" ни кара да упражняваме предните две стъпки ефективно.

Основни правила за ефективно целеполагане:

1. Правило №1 — Направете си кратък списък с най-важните ви ценности и определете цели, които са в унисон с тях.

2. Правило №2 — Елиминирайте “достатъчно добрите“ цели, които се прокрадват пред вас.

3. Правило №3 — Направете си план за действие, разпределен в конкретни стъпки. Това може да включва SMARTER системата (S – specific; M – measurable; A – achievable; R – realistic; T- time bound; E – exciting, enjoyable; R – recorded) – това, което искате, да е специфично и ясно формулирано, измеримо, постижимо, реалистично и да има краен срок, разбира се.

Като естествено можем да включим към целия процес и визуализацията след 3, 6 или 12 месеца.

Да дадем пример със стартирането на собствен бизнес.

Измервайте резултатите дори по-често. Записвайте ги в дневник и се награждавайте след всеки успех.

Започнете с изграждането на навици и следването на правила, които ще доведат до успех в дългосрочен план.

Практичен начин е да се поставят по-малки и реални цели в бизнеса, за да няма сътресения, и да се изпълняват стъпките в псотигнането им ежедневно. По този начин ще сте сигурни, че сте на правилен път.

Ако пък имате нужда от правилния бизнес консултант, винаги можете да потърсите професионална подкрепа и да триумфирате заедно.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Как-да-различим-оригиналните-футболни-обувки

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

ефективно цели или целеполагане това бизнес искаме url защо като цел начин план измерване правило постигане които нашите съвети определяне какво как magdalenabonev нужда https com успех направете към може най целия стъпки