Какво трябва да знаем за краткосрочните заеми?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Финаси и кредити

10.05.2021 г.    10.05.2021 г.    227 i_mitkovi_mitkov

Какво трябва да знаем за краткосрочните заеми?

Блог » Финаси и кредити

Какво-трябва-да-знаем-за-краткосрочните-заеми

Когато трябва спешно да разрешите финансов проблем, краткосрочните кредити, например, тези, които се отпускат само за един месец, изглеждат най-добрият вариант. Целта на кредита може да бъде всякаква. Тъй като сумите са малки, не е необходимо да се обяснява на банката за какво са необходими средствата.

Предимствата на краткосрочния заем са бързината на обработка и незначителното оскъпяване. Преди да теглите заем, трябва да вземете предвид условията, предлагани от различни банки и микрофинансиращи организации. След като изберете подходящия кредитор, следва да попълните заявление. Разглеждането му ще отнеме от една минута до няколко дни, в зависимост от условията на конкретния кредитор. След одобрение на заявлението остава да се събере необходимия пакет документи. Повечето заемодатели предоставят заеми за един месец след представяне на документ за самоличност. Днес можете да получите такъв заем, без дори да си направите труда да излезете от вкъщи. А при някои организации средствата се отпускат онлайн или се доставят чрез куриер под формата на кредитна карта. Конкретните условия варират в зависимост от политиката на различните финансови институции.

Недостатъци на краткосрочните заеми

В допълнение към безспорните предимства, кредитите, издадени за един месец, имат и скрити недостатъци, за които клиентът може да не подозира. Първият недостатък е размерът на глобата за закъснение при изплащане на задълженията. Тази информация често се посочва с дребен шрифт в долната част на страницата, така че не привлича вниманието на кредитополучателя. В резултат на това оскъпяването, дори и при минимално забавяне на плащането, не са никак малки. Вторият недостатък е задължителната застраховка. Ако откажете да я сключите банката може да повиши лихвения процент. Това обикновено е посочено в отделна клауза от договора за заем. И третият недостатък е, че не всички организации са готови да приемат плащания по заем в брой. А в случай на безкасово плащане, независимо дали става въпрос за терминал, поща или банка посредник, за превода се начисляват допълнителни лихви.

Източник: pss.bg
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Какво-представляват-кредитите-за-песионери

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

трябва краткосрочните заеми заем какво един при недостатък след може месец организации знаем pss кредитор дори url или това банката условията средствата които малки кредити недостатъци зависимост отпускат като дребен посочва