Същност на кредита

Блог, Блог със статии и интересни факти, Финаси и кредити

23.05.2021 г.    23.05.2021 г.    94 VitanaVitana

Същност на кредита

Блог » Финаси и кредити

Същност-на-кредита

Кредитът като икономическа категория е определен вид социални отношения, свързани с движението на стойността при условия на погасяване. Заемът може да се появи в стокова и парична форма. Кредитът в стокова форма включва прехвърляне за временно използване на стойността под формата на конкретна вещ с конкретни характеристики.

В съвременната икономическа система преобладава паричната форма на кредит. Предоставя се и се изплаща в пари. Участието на парите в посредничеството на кредитните отношения обаче не ги лишава от техните специфични характеристики. При кредитна транзакция няма еквивалентен стоково-паричен обмен, но има прехвърляне на стойност за временно ползване с условието за връщане след определено време и плащане на лихва за използването му. Погасяването на стойността на заема, което не може да бъде отменено по волята на един от субектите на кредитната транзакция, е неразделна характеристика на кредита като икономическа категория. Същността на кредита при цялото разнообразие от кредитни отношения се определя от обективните причини за неговото съществуване в определена социално обкръжение.

Съставител: potrebitelskikrediti.eu
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Пенсионно-осигуряване-в-Пенсионноосигурително-дружество-Топлина-АД

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

кредита същност форма икономическа при стойността отношения прехвърляне стокова може транзакция url характеристики категория като кредитът временно отменено волята бъде което заема погасяването време използването лихва плащане