Възникване на кредита

Блог, Блог със статии и интересни факти, Финаси и кредити

23.05.2021 г.    23.05.2021 г.    114 VitanaVitana

Възникване на кредита

Блог » Финаси и кредити

Възникване-на-кредита

Възникването на кредита като специална форма на ценностни отношения се случва, когато стойността, освободена от един икономически субект, за известно време не може да влезе в нов репродуктивен цикъл, да бъде използвана при бизнес транзакции. Благодарение на заема тя се прехвърля на друг субект, който изпитва временна нужда от допълнителни средства и продължава да функционира като част от процеса на възпроизвеждане. По този начин възникването на кредитните отношения предполага определено ниво на развитие на стоковото производство и стоковото обращение. Например ранните форми на кредитиране, по-специално лихварските, не са пряко свързани с обращението на средствата на производителите на стоки. Такъв заем обслужва непродуктивните разходи на феодалите благородници, дребните занаятчии и селяните.

С развитието на стоковото производство кредитите все повече се адаптират към обслужването на индустриалния и стоковия капитал. Циркулацията на индустриалния капитал неизбежно води, от една страна, до появата на временно свободен паричен капитал, а от друга - до възникване на временна нужда от допълнителни ресурси. За да разреши това противоречие, се изтегля заем.

Съставител: potrebitelskikrediti.eu
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Международният-кредит

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

възникване кредита стоковото капитал субект производство заем допълнителни нужда временна индустриалния отношения възникването като url производителите феодалите все кредитите развитието селяните занаятчии дребните благородници