Функции на заема

Блог, Блог със статии и интересни факти, Финаси и кредити

23.05.2021 г.    23.05.2021 г.    109 VitanaVitana

Функции на заема

Блог » Финаси и кредити

Функции-на-заема

Функциите на заема имат обективен характер. В теорията за кредита няма еднаквост на възгледите за броя и съдържанието на заемните функции. Постоянно проявление на същността на кредита във всичките му форми е преразпределителната функция на кредита и функцията за създаване на кредитни инструменти на обращение.

Преразпределителната функция на заема е свързана с преразпределението на стойността. Тя може да възникне в секторен, териториален контекст, на нивото на предприятията като субекти на кредитните отношения, но във всеки случай говорим за преразпределение на временно освободена стойност, така че се преразпределя на база възвръщаемост.

Развитието на втората функция на кредита - създаването на кредитни инструменти на обращение - е свързано с появата на банковата система. Съхраняването на парите в банковите сметки дава възможност за извършване на безкасови плащания за стоки и услуги, за парични задължения, компенсиране на взаимните дългове, което значително намалява паричния оборот и съответно разходите за дистрибуция, свързани с производството, конвертирането, транспортирането и защитата на пари в брой. По този начин всяка функция на кредита е развиваща се категория, която отразява степента на развитие на кредитните отношения в условията на пазарна икономика и изразява същността на кредита.

Съставител: potrebitelskikrediti.eu
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Кога-е-по-изгодно-да-погасявате-кредита-предсрочно

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

кредита заема функции функция във кредитните отношения обращение инструменти кредитни преразпределителната същността url парични намалява съответно оборот дава възможност паричния извършване безкасови значително задължения