Как да пишете добри новини?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Хоби и свободно време

02.07.2021 г.    02.07.2021 г.    52 i_mitkovi_mitkov

Как да пишете добри новини?

Блог » Хоби и свободно време

Как-да-пишете-добри-новини

Писането на текста е свързано с добра структура и целта, която сте определили преди това. Това ще помогне на плана, според който съдържанието ще бъде изградено.

Планът е следният:

1. Заглавие.

2. Олово - първи параграф.

3. Основното съдържание на статията.

4. Заключение, заключение.

Заглавието на новината привлича вниманието и действа като гръмотевица от неочаквано - прочетете и видяхте. Не трябва да е твърде дълго, в идеалния случай не повече от 70 знака. Краткостта е душата на остроумието.

Първият абзац на оловото (олово) е всички новини в концентрирана форма. Показва същността на историята, най-важната информация в четири изречения. Подобно на заглавие, трябва да грабне вниманието и интригите. Добрият повод ви кара да искате да прочетете текста до самия край.

Новината разкрива същността на историята и ви кани да разберете подробностите. Цитати и списъци с надписи са подходящи тук. Препоръчително е да се набляга на директната реч в курсив, за да се създаде приятен визуален ефект. Думите на очевидци на събитието или авторитетни експерти, посочващи източника на информация, „изпомпват“ вашия текст и го правят надежден.

Последният щрих е заключението на всичко по-горе със заключения или прогнози за по-нататъшно развитие. Последният параграф ще обобщи и постави точка i. В тази част от текста авторът има чудесна възможност да демонстрира висш пилотаж в изкуството на писалката, а изходът е идеалното място за връзка към продажната страница на сайта. Между другото, новини могат да бъдат поръчани онлайн.

Как да направите страхотни новини

Много е важно да можете да напишете история по такъв начин, че човек да почувства непълна ситост, след като я прочете. Тоест той изглежда вече е пълен, но в същото време би ял десерт. Новините, създадени по тази рецепта, ще станат повод за четене на следващите новини и ще доведат допълнителни клиенти към сайта.

Не претоварвайте историята с тежки изречения и „диви“ мисловни форми, демонстрирайки остротата на ума си - никой не харесва това. Текстът трябва да е прост и разбираем като „пет цента“. Колкото по-лесно се чете, толкова по-годни за ядене на публиката.

Не се страхувайте да използвате собствената си визия за случващото се и да изразите личното си мнение, това ще направи новината уникална и различна от другите.

Това, което хората четат

Случи се така, че хората по света изискват вино и зрелища. Какви новини според вас ще бъдат избрани първо?

1. Откриване на паметника в центъра на града.

2. Победата на нашия отбор.

3. Престъпление за възрастни на детската площадка.

Без съмнение третата тема ще спечели рекорден брой гледания, тъй като самото име вълнува нервите в очакване на нещо ужасно. Този трик е добър за писане на новини, но не за всички сайтове.

Източник: https://usembassy.bg/.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Дневен-хороскоп-13-05-2019

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

новини това как като добри текста пишете новината историята трябва заключение вниманието тази прочетете всички последният олово същността информация изречения хората повод или параграф време заглавие бъдат url https сайта