Комфортен сън - избор на удобна възглавница

Блог, Блог със статии и интересни факти, Дом и семейство

27.07.2021 г.    17.08.2021 г.    1067 petyo.petrovpetyo.petrov

Комфортен сън - избор на удобна възглавница

Блог » Дом и семейство

Комфортен-сън-избор-на-удобна-възглавница

За повечето от нас възглавницата е неразделна част от нашият сън. Малко са хората който знаят, какво да търсят когато дойде момент за покупка на тази част от нашата спалня. По принцип възглавницата която е идеална за нас, трябва да придаде нужната опора на главата, така че вратните прешлени, който са продължение на гръбначният стълб да са в нормална / естествена позиция. Предполагаме, че сте свикнали да спите с една и съща възглавница, но това трябва да претърпи промяна (макар и трудна), ако не е правилната за Вас и сутрин се събуждате схванати, с главоболие и всякакви други неприятни състояния, а не свежи и отпочинали.

Едно от най - важните неща, които трябва да знаем е, че нашата възглавница трябва да ни придава опора, за да може гръбначният ни стълб да е напълно изправен. Но едно от главните неща с които трябва да се съобразим е позата в която спим най - често. Да кажем, че спим главно на една страна. Тук най - подходящо би било да изберем висока възглавница. Така ще придадем нужната опора, но също така трябва да е твърда и плътна, за да не потъваме в нея и все пак да има някакъв пълнеж между главата ни и матрака!

Друга възможна и често срещана поза е да спим по гръб. Във този вариант най - правилното решение което можем да вземем е да изберем ниска възглавница. Така получаваме опората която търсим, гръбначният стълб е изправен и се радваме на един неповторим сън.

И остана най - нездравословното нещо - Спането по корем. Както всички знаем, то изобщо не е препоръчително, но няма как да го подминем, защото много хора го практикуват. За предпочитане е това да се случва върху мека и ниска възглавница. Така ще намалим до колкото е възможно напрежението във врата.

Много важен фактор е и пълнежа. Смело можем да заявим, че изобщо не е за подценяване това с което е напълнена нашата възглавница. Естественият пълнеж е идеален за хората които много често си менят позата на сън. Мек и приятен на допир и много бързо приема позата на главата по време на сън. (Пух, Пера, Коприна, Вълна, Памук )

Въпрос главно на избор и вкус е изкуственият пълнеж. Все по популярен, той се отличава главно с това, че е много по - еластичен. Разнообразието което предлагат производителите е огромно и няма как да го съберем в едни скоби. Все пак най - известното е дунапрена. Да, млян изкуствен дунапрен има във всяка втора възглавница!

Най - правилната и оптимална форма, ще я придаде пълнеж от латекс, или мемори пяна. Това са едни много компактни, малки и фини частици. Винаги ще постигате възможно най - добрата и оптимална позиция за Вас. Просто този пълнеж много лесно пасва с формата на главата и врата. Обаче както повечето са запознати, това е доста скъп вариант. Затова повечето хора ги е страх, да платят голяма сума пари, за нещо за което не са сигурно, че ще им е удобно и ще го използват.

Естествено няма нищо лошо в това, да разберем позицията в която най - често заспиваме и се будим, да изберем естествен пълнеж и да пробваме да се насладим на един качествен и ползотворен сън, като намерим по евтина вариант (от латекс и мемори пяна) спрямо нашите критерии. Страхотна добавка към това нещо би било, да си закупим и памучна калъфка за възглавница, която да ни придаде още комфорт - така ще избегнем и неприятното изпотяване по време на нашият сън.

Колкото и да е трудно да замените Вашата възглавница с такава, която ще Ви придаде нужният комфорт, опитайте. Най - лесно се получава, като заспивате на новата си възглавница и ако се будите, просто я заменяте през нощта със старата. Така бавно и без излишно напрежение, ще свикнете с правилният и подходящ начин на сън, за Вас и Вашите нужди.

Силно се надяваме да сме Ви били полезни и когато настъпи момента да смените Вашата възглавница, да сте една идея по подготвени и най - вече да знаете, какво точно да търсите!
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Даровито-ли-е-детето-ви

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

възглавница най сън това така много трябва която пълнеж което главата url придаде избор често спим главно няма които изберем нещо вас все една стълб гръбначният във вариант позата комфортен опора нашата удобна повечето па