Тавански етаж - предимства и недостатъци

Блог, Блог със статии и интересни факти, Строителство и ремонт

24.09.2021 г.    24.09.2021 г.    38 mariqna_dqkova_mariqna_dqkova_

Тавански етаж - предимства и недостатъци

Блог » Строителство и ремонт

Тавански-етаж-предимства-и-недостатъци

Обикновено при новото строителство на сгради се използва всяко едно пространство, включително и подпокривното, което пък изисква повече внимание като комплексни архитектурни детайли, за да може да има необходимото качество и стандарт на обитаване.

Един от най-важните компоненти при подпокривното пространство и неговите архитектурни решения за дограмата, са скосовете на стени и тавани, с които трябва да се съобразяват при тяхното проектиране и изпълнение.

1.Плюсове на подпокривни прозорци и пространство

уникална панорама, тъй като това са последни етажи на сградата и оттам има различна и запомняща атмосфера

възможност за интересни архитектурни детайли

повече светлина от дограмата, която може да бъде създадена с покривни прозорци и да се – – наблюдават звездите вечер дори, което е невъзможно при обикновените апартаменти.

нямаш досадни съседи, които да Ви пречат понякога с шум

2.Минуси при подпокривни пространства

изисква по – добра изолация за създаване на балансиран микроклимат на жилището, тъй като лятото е горещо, а зимата студено и усещането е по-осезателно, тъй като етажа е последен и покрива си казва своята дума без необходимите мерки за тази цел.

скосените тавани са другото неудобство, ако не са правилно проектирани, тъй като все пак се губи част от квадратурата, а и могат да са неудобни ако скосовете са прекалени и несъобразени за жилищно обитаване.

друг основен минус е, ако все пак се появи теч на покрива, неминуемо се отразява върху тавана на жилището и означава спешен ремонт.

Затова е важно да се спазват изискванията за съвременните стандарти на строителство, които дават гаранция за дългосрочно потребление и експлоатация от нейните обитатели без непредвидени „спешни“ ремонти. Повече за Нас и нашият екип на строителна фирма МД-90 може да намерите са сайта и блога ни за Вас на адрес – www.md90.biz
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Интериор-и-мода-за-2020-г

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

като при тъй тавански може етаж повече ако пространство архитектурни които строителство недостатъци предимства подпокривни прозорци пак скосовете дограмата все ремонт има тавани обитаване детайли url жилището покрива без