КАКВО ОЗНАЧАВА "ФРЕНСКАТА ЦЕЛУВКА" НА КУЧЕТО?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Домашни любимци

28.10.2021 г.    28.10.2021 г.    53 zoopresszoopress

КАКВО ОЗНАЧАВА "ФРЕНСКАТА ЦЕЛУВКА" НА КУЧЕТО?

Блог » Домашни любимци

КАКВО-ОЗНАЧАВА-ФРЕНСКАТА-ЦЕЛУВКА-НА-КУЧЕТО

Кучетата се привързват съвършено искрено към своите стопани, стараейки се да не пропускат всяка възможност да им благодарят за любовта и грижите. „Горещата благодарност” се реализира по различен сценарий – много, ако не всичко, зависи от самото куче, особеностите на неговия темперамент и характер. Така например, много стопани усещат на своето лице плавните движения на топлия кучешки език. Да си признаем честно – подобна проява на любов не е по вкуса на всеки. Нещо повече, кучето ближе не само бузите, но се опитва да попадне право в устата. Какво представлвява тази особеност на кучешкото поведение?

Приветствие и израз на привързаност. Най-логичното обяснение – това е гласът на природата. Нека видим, как се държат кучетата в „обичайни” условия. Срещат се две кучета и пристъпват към запознанство. Първата им работа е да проявят интерес към интимната област, разположена под опашката. Но невинаги става така: надушвайки симпатия, животните си облизват взаимно муцуните, стараейки се при това да уцелят устните. И в това няма никакви скрити намеци. Първо: кучетата се доверяват напълно едно на друго. Второ: устните на приятеля (особено, ако той е хапнал наскоро) съхраняват миризмите на неговата закуска или обяд.

Форма на вежливо извинение. Кучетата умеят не само да дружат, но и да се карат. Какво пък, в живота всичко може да се случи! Но в скандала обикновено някой не е прав (или намира сили в себе си да признае своята грешка). А пък извиняващото се куче се опитва да близне своя опонент право в устата. Кучетата са умни, те са се научили за хилядолетията еволюция прекрасно да четат емоциите по човешките лица. Ето, например, стопанинът се е разстроил поради неподобаващото поведение на своя любимец. Умното животно се опитва да заглади своята вина. Така че оценете и (по възможност!) му простете. Току-що пред вас са се извинили за огорчението, което са ви причинили.

Просене на храна и (или) лакомства. Добре е хората с по-слаби нерви да пропуснат следващите редове. А за всички останали предлагаме неудобната истина. Дивите кучета и вълците полагат много грижи за своите малчугани – кутрета и вълчета. Вълците и кучетата, каквото и да не говорят експертите, са близки роднини, в тях има поразително сходни модели на поведение. Колко бързо и безопасно може да се донесе намерената храна до леговището? Животните изяждат своите находки, а след връщането си при малките повръщат храната. Малчуганите бързо се учат, те разбират, откъде получават своята храна. Ближейки устата на родителите, те сякаш ги карат да побързат – гладни сме, давай по-бързо. Удивително е, но този модел на поведение се е оказал много устойчив. Ближейки устата на стопанина, кучето проси или храна, или малка вкусна почерпка.

Подчинение и уважение. Моделите, демонстриращи подчинение в кучетата са няколко, и облизването на муцуната (или на човешкото лице) е един от тях. Да разгледаме ситуацията, възникнала в глутницата, когато кучетата са решили да изяснят, кое от тях е лидер? Схватката е приключила, победителят празнува своята победа. Победеният унижено показва, че е научил къде му е мястото, и започва да ближе муцуната на своя по-силен съперник. В някои случаи дори не е нужна битка, за да демонстрира кучето своето безусловно подчинение на доминиращото животно в глутницата.

Семейството – това също е своеобразна глутница. В идеалния случай мястото на водач принадлежи на стопанина. Кучето, облизвайки устата на човека, се старае да покаже, че приема своята роля, безпрекословно се подчинява и уважава своя стопанин. Постарайте се да определите, какво именно иска да каже вашия любимец, опитвайки да ви целуне с език. Ясно е, че подобно поведение няма да достави удоволствие на всеки. Но вие трябва да намерите начин да покажете по друг начин, че приемате засвидетелстваното уважение, без да отблъсквате кучето.

Просто любов и привързаност. Във вашето семейство може да преобладават и други отношения, които са далеч от законите на йерархията и безусловното подчинение. Добре е, когато у дома царува любов, кучето се чувства пълноправен член на семейството, старае се да участва във всичко. На практика вие прекарвате цялото си време заедно, вашите прегръдки и целувки са станали нещо обичайно – пригответе се да получавате нежни ласки в отговор.

www.zoopress-bg.com




Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Хуманна-ли-е-кремацията-на-домашни-любимци

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

кучето кучетата какво или устата поведение своята това своя храна много подчинение опитва любов бързо така може всичко тях означава към френската целувка своите ближейки право във начин привързаност вие кучета животните при