Детска стоматология, или какво трябва да знаем за детските зъбки?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Здраве и медицина

14.07.2017 г.    14.07.2017 г.    1138 vencislava.hristvencislava.hrist

Детска стоматология, или какво трябва да знаем за детските зъбки?

Блог » Здраве и медицина

Детска-стоматология-или-какво-трябва-да-знаем-за-детските-зъбки

Всеки настоящ и най-вече бъдещ родител трябва да бъде запознат с устройството и особеностите, свързани с детските зъбки, тъй като, дори да имате стоматолог под ръка, е хубаво да знаете как поникват те, какви проблеми са възможни при излизането им, защото детето изпитва дискомфорт и т.н.

Временни зъбки са 20 на брой – 10 горе и 10 долу, като както горната, така и долната челюст разполага с 4 кътника, 4 резци и 2 кучешки зъба. В повечето случаи, най-напред поникват централно разположените на долната челюст резци. Това се случва около 6-ия месец на детето. След това идва ред и на горните резци. Следват страничните такива, а когато детето наближи годинка изникват и кътниците. Всички зъбки са налице около преполовяването на втората годинка.

Ако не сте на ясно, е добре да се консултирате и с детски стоматолог относно първите признаци за поникване на зъбките. Характерните такива са подутина върху венеца, който впоследствие изтънява и зъбчето се показва. По време на този процес детето изпитва виден дискомфорт – сърбеж, болка, раздразнение, повишено слюнкоотделяне и т.н. Обикновено, тогава организмът е по-податлив на инфекции, затова специалистите препоръчват третиране на мястото със съответните гелове.

Първите постоянни зъби се появяват около 6-годишна възраст, като това най-често са кътниците. Тук е моментът да отбележим, че независимо дали ще забележите, че това е постоянен зъб или първоначално ще се заблудите, е задължително да се грижите и за млечните зъбки на детето. Нелекуването им при възникнал проблем би могло да се отрази и на постоянните зъби, намиращи се под тях.

Факторите, които биха могли да окажат въздействие върху пробиването на зъбите също са нещо, което вашият зъболекар е длъжен да ви каже. Не се тревожете, ако временните или постоянни зъбки пробият по-рано или по-късно от обичайното – това може да се дължи на наследственост. Ако и при вас е било така, няма какво да се чудите.

Бременността, както и самото раждане също биха могли да въздействат върху поникването на зъбите. Ако тогава са се появили някакви усложнения, такива може да има и сега.

Проблем може да има и ако здравословното състояние на детето не е добро.

Всякакви дентални проблеми също биха могли да повлияят на изникването на зъбките – травми, преждевременно вадене на млечни зъби и т.н. Точно по тази причина, всеки стоматолог препоръчва провеждането на профилактичен преглед поне два пъти годишно!
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Здравословна-храна-какво-означава-и-как-да-си-я-набавим

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

зъбки или детето това ако какво детските трябва детска като около биха върху могли резци стоматолог такива може най зъби стоматология също знаем при долната проблем челюст както така постоянни годинка кътниците url зъбите