5 причини да си вземем геймърски компютър втора ръка

Блог, Блог със статии и интересни факти, Компютри и електроника

02.11.2021 г.    02.11.2021 г.    1387 vencislava.hristvencislava.hrist

5 причини да си вземем геймърски компютър втора ръка

Блог » Компютри и електроника

5-причини-да-си-вземем-геймърски-компютър-втора-ръка

Геймърската страст е скъпо хоби - тази представа се е наложила поради склонността на любителите на електронните игри да инвестират сериозни средства в оборудване. Те искат да имат най-новите и най-мощните машини, които изискват влагането на немалко средства.

А защо да струва много, когато може да се закупи и геймърски компютър, който да е втора ръка? В следващите редове ще се опитаме да оборим скептицизма по отношение на покупката на употребявана техника, а аргументи в полза на ориентиране към секънд хенд работни станции не липсват.

Цената е осезаемо по-ниска

Естествено, това е основният аргумент. Цената за нова машина може да е висока, докато закупуването на геймърски компютър от вторичния пазар изисква значително по-малко средства. Ако един “горещ” модел или конфигурация би коствала сума от порядъка на 3 до 5 хиляди лева, а понякога и повече, то употребяван десктоп с достатъчно добри характеристики е достъпен на доста по-ниска цена.

Подходящи примери в това отношение могат да се открият в магазина на PCLife. Отлични конфигурации присъстват в каталога на стойност около или малко над 1000 лв. Такава инвестиция е значително по-достъпна за потребителите, дори и за тези, които държат на наистина високи стандарти.

Необходимите характеристики са налице

Ако се купува гейминг компютър от запален почитател на електронните игри, то може да се очаква, че тази машина е била на премиум ниво при конфигурирането ѝ. Когато собственикът на такава работна станция реши да продава, обикновено се дължи на желание за надграждане.

Но това не означава, че старият компютър е изчерпан. Напротив, може да се очаква, че след като и досега предназначението на техниката е било предимно за игри, то високите хардуерни характеристики са налице и по всяка вероятност ще отговарят на нашето търсене. Разбира се, какви са спецификациите може да сме сигурни, ако съответният геймърски компютър втора употреба е сервизиран и оптимизиран по надлежния ред.

Превъзхожда като ниво на оборудване нова техника от ниския клас

Ако тръгнем по сравнението на цените, можем да открием и наскоро появили се на пазара модели, които да струват приблизително толкова, колкото и качествените компютри втора ръка. Да, но ако сравним характеристиките, то като ниво на оборудване употребяваната техника превъзхожда нов продукт от ниския клас. В такъв случай новото не носи толкова високо качество, за разлика от секънд хенд конфигурацията.

Остават средства и за любимите игри

Геймърите инвестират не само в хардуер, но и в закупуването на редица заглавия, които също не струват малко. Аритметиката е проста - при влагане на средства в геймърски компютър, цената на който е достъпна, е по-лесно да останат пари и за самите игри. Разликата в стойността на покупката за машина дава възможност за добавяне буквално на десетки от най-горещите и вълнуващи заглавия в електронния жанр.

Геймърският компютър има универсално приложение

Нормално е да искаме нашият десктоп да ни служи за изпълнението на много задачи, не само за игри. Но един геймърски компютър втора употреба от висок клас разполага с всички характеристики, за да осигури качествена работа и в много други направления. Има дейности, които изискват по-сериозен ресурс - стрийминг, звукозапис, видеообработка. С гейминг компютър всички тези неща могат да се вършат без проблеми и без засечки.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Предпазители-Предназначение-и-ползи

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

компютър геймърски втора игри средства може ръка които ако характеристики оборудване причини много малко това цената машина най техника ниво като вземем клас секънд хенд ниска употреба нова превъзхожда закупуването ниския пр