Банката одобрява заем, който не сме поискали. Какво означава това?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Информация и медии

04.11.2021 г.    04.11.2021 г.    130 parocreatorparocreator

Банката одобрява заем, който не сме поискали. Какво означава това?

Блог » Информация и медии

Банката-одобрява-заем-който-не-сме-поискали-Какво-означава-това

Може би всеки от нас поне веднъж в живота си е получил съобщение, подобно на следното: „Получили сте заем от 5,9% или повече. Можете да получите пари във всеки клон на банката. " Заемът с 5,9% годишно е наистина страхотен, но само когато имате нужда от него. И съобщения за одобрени заеми се получават от граждани, които не са оставили заявления за заем.

Маркетингов трик

Банките се състезават за добросъвестни кредитополучатели и броят на изпращанията с „одобрени заеми“ само се увеличава. Схемата тук може да бъде проста: вие сте клиент на банка и имате оборот с карта, финансова организация го вижда: кредити и дебити. Банката анализира приходите и разходите и ви изпраща известие за одобрения заем. Но трябва да разберете, че одобрен заем и приключен заем не са едно и също нещо. Като цяло най-често това е точно предварително одобрено предложение, тоест истинското одобрение тепърва предстои.

Има ситуации, когато представител на банка ви се обажда и ви информира за одобрен заем, в този момент можете или да се заинтересувате от офертата и да разберете вече по -подробни условия, или да съобщите, че офертата не ви е интересна в момента и в близко бъдеще (в този случай от одобреното заявление трябва да се посочи отказът от страна на клиента). Най -често такива ситуации се случват с кредитни институции, в които сте обслужвани или сте били обслужвани преди това, например сте клиент на заплати или имате депозит, дебитна или кредитна карта, заем (ипотека, потребител). Тоест банката разполага с данните ви, за да формира оферта за вас.

Ако клиентът реши да вземе пари назаем, тогава без допълнителни приложения той ще може да издаде посочената сума по лихвения процент, определен от банката за определен период. А в случай на отказ да получи заеми, банката няма да му налага никакви санкции. Не всеки обаче успява да даде пари назаем при условията, посочени в съобщението. Задължително има условия, които кредитополучателят трябва да спазва, за да получи заем с ниска лихва, например за плащане на застраховка.

Законни ли са такива електронни писма?

Обикновено съобщенията с одобрени заеми се изпращат от онези банки, на които сте клиент. Получавайки карта за заплата или откривайки депозит, ние се съгласяваме с обработването на лични данни. Това съгласие автоматично генерира такива пощенски съобщения. Ако те са досадни, съгласието за обработка на лични данни може да бъде отменено.

Банките, с които никога не сте имали бизнес, също могат да изпращат съобщения с одобрени заеми. Вероятно са се докопали до база данни с лични данни - стотици от тях се продават в тъмната мрежа. Но самите хора все още третират личните си данни, меко казано, неточно - те ги разпространяват чрез онлайн услуги и различни сайтове. За отстъпка е достатъчно да посочите фамилия, име, бащино име и телефонен номер, тоест без паспортни данни.

Източник: www.doe.bg
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Защо-предприемчивите-хора-избират-китайския-език-за-изучаване

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

заем банката сте или данни това които заеми одобрени може такива трябва одобрява тоест клиент съобщения имате пари карта лични сме всеки който означава какво поискали най обслужвани банките този назаем без офертата случай