Кога е по -изгодно да погасявате кредита предсрочно?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Финаси и кредити

04.11.2021 г.    04.11.2021 г.    163 parocreatorparocreator

Кога е по -изгодно да погасявате кредита предсрочно?

Блог » Финаси и кредити

Кога-е-по-изгодно-да-погасявате-кредита-предсрочно

Обикновено е изгодно да погасявате заем предсрочно през първата половина на срока на кредита. Платежната система обикновено е анюитет. Първоначално плащате главно лихви на банката. След това размерът на лихвите по плащането ви намалява, а основният дълг, напротив, се увеличава. Следователно предсрочното погасяване в началото на срока на кредита ще доведе до преизчисляване на лихвите и намаляване на надплащанията по тях.

Моля, обърнете внимание, че законът позволява предсрочно погасяване на заема без допълнителни такси. Ако обаче в договора за заем е посочено, че клиентът трябва да уведоми банката за предсрочно погасяване, например 10 дни предварително, а клиентът трябва да извърши плащане днес, тогава банката може да вземе комисионна за услугата.

Препоръчва се предсрочно погасяване в деня на следващото плащане на заема. Ако депозирате по -късно, например след пет дни, тогава начислената лихва за тези пет дни първо ще бъде отписана от внесената сума и само останалата сума ще отиде за предсрочно погасяване.

Рисковано е да изплатите заема предсрочно, ако ще изразходвате всички налични средства за него. Така че ще останете без застрахователна сума в случай на непредвидени обстоятелства. Те могат да бъдат свързани със здравословни проблеми, внезапна загуба на работа, разходи за ремонт на превозни средства или оборудване, което е източник на доходи. В този случай рискувате да кандидатствате за нов кредитен продукт, чиито условия може да са по -неблагоприятни, отколкото за текущия заем.

Преди да вземете решение за предсрочно погасяване на заем, не забравяйте, че в идеалния случай винаги трябва да имате свободен резервен доход в размер на 3-6 от средния месечен доход. Ако нямате достатъчно пари и за предсрочното погасяване на заема, можете да разгледате възможността за частично предсрочно погасяване на заема. Вие депозирате сумата, която надвишава плащането по споразумението, и молите банката да преизчисли. По този начин вие намалявате или срока на заема, или размера на плащането и по този начин намалявате тежестта на заема върху бюджета си.

Източник: pss.bg
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Световният-опит-в-разработването-на-режими-на-санкции-Характеристики-на-въвеждането-на-режими-на-санкции-в-Иран

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

предсрочно погасяване заема кредита ако банката погасявате заем изгодно случай или сума този дни трябва плащането кога срока начин доход обикновено средства източник пет депозирате може тогава плащане намалявате например клие