КАК ИЗГЛЕЖДА КОТЕШКОТО ЩАСТИЕ?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Домашни любимци

13.11.2021 г.    13.11.2021 г.    16 zoopresszoopress

КАК ИЗГЛЕЖДА КОТЕШКОТО ЩАСТИЕ?

Блог » Домашни любимци

КАК-ИЗГЛЕЖДА-КОТЕШКОТО-ЩАСТИЕ

Всички ние искаме щастие за своите космати приятели. Купуваме им вкусна храна, използваме всяка свободна минута, за да ги погалим. Но как да разберем, достигат ли нашите титанични усилия до целта? Щастливи ли са наистина нашите любимци близо до нас? Да опитаме да намерим отговора на този сложен и объркан въпрос. Задачата се усложнява от това, че на света няма две еднакви котки. Което е хубаво за една котка, може да бъде съвършено неприемливо за друга.

Вокализация. Както вече споменахме, всички котки са различни: срещат се и приказливи създания, и заклети мълчаливци. В случая с първите всичко е ясно: щастливата котка няма да пропусне да се включи в лека, непринудена беседа със стопанина, споделяйки своите вълнения и преживявания. Щастливите котки използват предимно висок тон. Ниският тон, по-скоро, говори за взискателни и дори повелителни интонации. Тихите котки няма да започнат по повод и без повод да нарушават тишината. Своята любов те изразяват, намирайки се в непосредствена близост до стопанина. Ако такава котка „заговори”, то навярно нещо се е случило, нещо, което я тревожи. Колкото по-силен е звукът, толкова по-страшно е „нещастието”. Вие сте объркани? Не се тревожете: именно поради това ние обичаме нашите пухкави приятели, за тяхната вечно неразгадана тайна.

Накрая, за щастието на котката говори още един момент: мъркането. Разбира се, в строго определен контекст, когато вие сте се приближили до своя любимец и сте пристъпили към тясно общуване. За задоволството на котката може да се съди и когато тя ви приветства със силно „мррр”. В превод на човешки език това означава: „Ах колко се радвам да те видя!”

Език на тялото. Опитните любители знаят, че котките избират много „типови” пози. И всяка поза разказва за определено настроение на животното. Отпуснатата котка, пребиваваща в умиротворено настроение, или избира „свободна” поза, или свива лапички под тялото. Очите при това са полузатворени, котката външно сякаш е изпаднала в полудрямка. Ушите могат да бъдат леко наклонени напред. Понякога котките, случайно срещащи очите на близки хора, бавно мигат. Това е прекрасен знак: котката изпраща така наречената „котешка целувка”. Ще бъде вежливо, ако и вие мигнете в отговор. Внезапното разширяване на зениците на вашия любимец ще разкрие приятно, но неочаквано удивление. В щастливите котки мустаците са „увиснали”, те гледат леко напред. Козината е пригладена, опашката се намира в състояние на пълен покой. Щастливата котка, влизайки в стаята, обикновено държи опашката вдигната нагоре, като в края си образува неголяма „кука”. Преводът е същия: „Привет, приятели!”

Увереност и увлечение. Щастливият домашен любимец е постоянно зает с важни дела (сънят също е голяма работа, ако не знаете). В състояние на бодърстване щастливата котка заема някакъв наблюдателен пост и внимателно наблюдава за всичко случващо се наоколо. Но не се намесва – тя е над всичко това. На присъствието у дома на непознати хора щастливата котка ще реагира с естествена предпазливост, а не с всепоглъщащ страх. Щастливите котки – това са преди всичко уверени в себе си котки.

Игра и игрово поведение. Щастливата котка винаги с готовност ще приеме поканата за игра. Без значение дали става дума за коте или възрастно животно. Да, с възрастта активността и времето на игровите сесии намалява. Но главното не е това, а готовността на котката да се включи в играта. Котките играят само с тези хора, на които се доверяват и редом с които се чувстват в безопасност.

Сън. Вашата котка много спи, понякога в различни непринудени и комични пози – отлично. Значи, тя е абсолютно спокойна и не очаква неприятности. Разбира се, тук не става дума за случаите, когато животните са болни и потиснати. А ако котката избира стопаните в качеството на партньори за сън, може да започнете да танцувате. Щастието здраво се е настанило във вашия дом.

Отличен външен вид. Здравата и щастлива котка – това е добре поддържана котка. Това е животно, което буквално излъчва здраве. Образцовият външен вид на любимеца винаги настройва стопаните на оптимистична вълна: с тях всичко е наред. Добър (но не задължителен) знак е, когато котката в знак на признателност ближе и стопаните си.

Апетит. Здравата котка винаги може да се похвали с чудесен апетит. Което, общо взето, не отменя „умоляващите очи” и жалното мяукане в надежда за получаване на извънпланово лакомство. В края на краищата, всеки от нас си има свои слабости.

www.zoopress-bg.com
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

КОГО-ОБИЧАТ-ПОВЕЧЕ-КОТКИТЕ-МЪЖЕТЕ-ИЛИ-ЖЕНИТЕ

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

котка това котката котки щастливата всичко как когато ако щастие което може хора вие котешкото или любимец няма изглежда знак щастливите сте стопаните винаги нашите приятели котките здравата избира външен различни вашия