РАЗХОДЕТЕ СЕ С КУЧЕ ОТ ПРИЮТ!

Блог, Блог със статии и интересни факти, Домашни любимци

30.11.2021 г.    30.11.2021 г.    90 zoopresszoopress

РАЗХОДЕТЕ СЕ С КУЧЕ ОТ ПРИЮТ!

Блог » Домашни любимци

РАЗХОДЕТЕ-СЕ-С-КУЧЕ-ОТ-ПРИЮТ

Разходката с куче е прекрасен начин за поддържане на физическата форма. И не просто начин, а още и повод да излезете навън след напрегнат работен ден, да изминeте два-три километра, да смените обстановката, а заедно с това и да подредите своите чувства и мисли. Но, ако нямате куче, и, още повече, никак не можете да реализирате своята отдавнашна мечта и да си вземете верен четириног приятел? Нито сега, нито в близко бъдеще?

Всъщност, тук не става дума за агитация и призиви за каквото и да било. Просто споделяме своите съкровени мисли. Животът с куче е привилегия, истинско благо в нашия бесен и малко жесток живот. Човек може винаги да се довери на своя космат приятел, да сподели с него своите тайни и неизказани желания. Кучето никога няма да го предаде.

Можем да кажем дори нещо повече: всеки човек на нашата планета има нужда от куче. Разбира се, това е невъзможно. Но защо да не помечтаем? Куче-приятел, куче-доктор, куче-помощник, кучето като спасение от самотата. Но едно нещо е желанието, съвсем друго – възможностите. Преди време било проведено допитване, което показало, че девет от десет човека биха си взели куче, но за това им пречи апартамента под наем, където не са разрешени домашни любимци, плътния работен график, командировките. А понякога и просто изтънелият семеен бюджет. На това няма как да се възрази – сега всичко е скъпо, и животът с домашен любимец се превръща едва ли не в разкош.

Как може да се реши този проблем? Какво може да направите, ако се чувствате самотни? Винаги сте искали да имате куче, но не можете да си го позволите? Чувствате сили в себе си, нужда да споделите с някого топлината на своята душа? Просто ви се иска да направите добро дело? Да се отвлечете от тъжните мисли? Има прост отговор – посетете най-близкия приют за кучета. Предложете своята помощ в качеството на доброволец. Помогнете на служителите да се грижат за неспокойните обитатели, разходете се с кучетата. Или с едно куче по ваш избор.

Ето ви храна за размисъл. В страната има много приюти – общински и частни. Количеството на намиращите се там животни дори е трудно да се изчисли. От една страна, на попадналите там кучета приказно им е провървяло, защото поне ги хранят. От друга страна, какво виждат те от своята клетка? Клетка, клетка... и така в режим 24/7, с редки изключения. Животните буквално вехнат пред очите ни. Вие някога виждали ли сте очите на куче от приют? На свой ред, постоянният живот в клетка слага на кучетата неизгладим отпечатък, поражда многобройни поведенчески проблеми. Много от потенциалните стопани идват, гледат и – да, въздъхват и си заминават. На кого му се искат чужди проблеми?

Да станеш доброволец е лесно. Много по-лесно, отколкото си мислите. В приюта ще ви обяснят всичко. Помнете – вие не дължите нищо на никого; вие сте дошли сами, по зова на сърцето. Съгласувайте в зависимост от своя график времето за посещения. Разбира се, в приюта ще се съобразят с вашите възможности. А каква изгода ще получите? Първо, ще се сдобиете с приятели. И хора-съмишленици, и, разбира се, четириноги приятели. При това вашата дружба може да стигне много далеч! Представяте ли си, вие сте намерили време, дошли сте в приюта, а вас ви очаква най-истинският, верен и предан приятел! Трудно е да се опише тази неподправена радост, която се чете по муцунките на изоставените и лишени от обич кучета. Второ, вие ще получите шанс за промяна на своя живот към по-добро. Ще си позволим малко да се отклоним от темата: има немалко щастливи двойки (и възрастни, и млади), които са се запознали в приют. Трето, вие няма да имате никакви допълнителни разходи. Вашата работа ще се състои в общуване с кучетата и разходки с тях. Едва ли ще откажете, ако ви помолят да нахраните животните.

В заключение още една мисъл. Разбира се, вие няма вечно да бъдете доброволец. Животът си е живот, освен това, доброволчеството – това съвсем не е лесно изпитание, понякога то е свързано с емоционално изгаряне. Рано или късно ще се наложи да се сбогувате с обитателите на приюта, които сте обикнали и които са ви обикнали. Но трябва да се движите напред и в определен момент да кажете тежките, но нужни думи. Разбира се, това не е толкова лесно. Вземете със себе си този безценен опит, който сте получили. Помнете уроците, които са ви преподали. Животните са най-добрите и най-търпеливите учители по мъдрост на света.

zoopress-bg.com
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

ПАНИЧЕСКИ-АТАКИ-ИЗМЪЧВАТ-КУЧЕТО

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

куче това вие сте приют разбира разходете няма има приятел своята най живот много клетка може които лесно просто приюта кучета кучетата животът още доброволец мисли ако своите животните своя график любимци домашни време