ПРАВИЛНАТА КОТКА ЗА ВАС: ТЯ СЪЩЕСТВУВА!

Блог, Блог със статии и интересни факти, Домашни любимци

13.12.2021 г.    13.12.2021 г.    24 zoopresszoopress

ПРАВИЛНАТА КОТКА ЗА ВАС: ТЯ СЪЩЕСТВУВА!

Блог » Домашни любимци

ПРАВИЛНАТА-КОТКА-ЗА-ВАС-ТЯ-СЪЩЕСТВУВА

И така, времето за колебания свърши: у дома ще се появи пухкав любимец. Решението е взето и не подлежи на обжалване. Но човешката психология е устроена много интересно. В процеса на взимане на решения и последващия избор мозъкът категорично отказва да мисли за лошото, той решително отхвърля всякакви контрааргументи. Затова пък при първите неуспехи, напротив, зацикля изключително на негативните моменти. Разумът започва да кипи: ”За какво мислихме, взимайки си такова непоносимо създание?”

Отговорът е прост: вие сте избързали. Взели сте решение, основано изключително на емоциите. Отчетени са всички положителни страни на живота с котка и са отхвърлени негативните. Плюс неверния избор на порода, ако става дума за породист любимец. Ако следвате съветите на експертите, голям е шансът да не направите груба грешка с висока цена – не само за вас, но и за животното, което сте взели.

Първа стъпка. Какво очаквате от своя любимец? Нека бъдем честни: котките попадат в нашите домове по силата на най-различни причини. И за естетика, и за уют, и за душата, и като детайл от интериора, и просто за да чуваме приятно мъркане ... Има и чисто практически цели – борба с наглите гризачи. Започвайте именно с това: какви задачи поставяте пред своя любимец. Показването на високото ниво на благосъстояние, хвърлянето на прах в очите – това е едно нещо. Слушането на сладки котешки песнички – това е друго. Нужен ви е хищник-изтребител на гризачи – това е трето. След това преминете към по-сложните въпроси. Готови ли сте да се примирите с повишената активност на вашия любимец? Нужно ви е спокойно животно, тихо дремещо цял ден? Имаме добри новини за вас: ако се потърси грамотно, за всеки конкретен случай може да се намери единствено правилния любимец.

Втора стъпка. Какво можете да му предложите? Ние, хората, се отнасяме отговорно към избора на своите спътници в живота. Искаме да съвпаднат възгледите ни за живота, навиците, увлеченията, характерите ни да си „паснат”. Котката – това също е своего рода партньор, компаньон. И всяко животно има свой уникален и неповторим характер. Пригответе се за това, че ще ви се наложи не само да получавате – трябва още и да отдавате. Трезво преценете своя собствен начин на живот. Колко често отсъствате от дома и за колко време. Колко голямо е вашето семейство, имате ли деца, други домашни любимци, ще бъде ли котката желана и обичана от всички. Помнете: на света има много котки, предпочитащи да бъдат сами и единствени за своите стопани. Котки, които не понасят самотата. Най-накрая, котки, изискващи ежеминутно внимание.

Трета стъпка. Научете всичко за харесалата ви порода. Породистите котки са добри с това, че човек винаги може приблизително да си представи в какво ще се превърне очарователното коте. Просто отваряте стандарта на породата и внимателно го изучавате. Особено внимателно изучете раздела, разкриващ особеностите на личността на животното. После опитайте да сравните получената информация със собствения си характер. Отговорете си на най-важния въпрос: ще се „разберете” ли с подобна личност или не? Всичко това може да ви наведе на една правилна мисъл: започнете да подбирате мустакати любимци, като се водите от чисти емоции. После на основата на вашите желания и христоматийното „харесва ми – не ми харесва”, съставете списък. Постепенно съкращавайте включените в него породи, докато останат 3-4 и тогава го разглобете буквално на молекули. На този етап емоциите следва да се изключат, включете само чистия разум. Взимайте под внимание всичко: активност, дружелюбие, отношение към децата, нужда от грижи. Всичко това, което за вас е принципно важно.

Що се отнася до любимците с „улична” кръв, то тук нещата са малко по-сложни. Простете за израза, но вие, по същество, взимате не коте, а „котка в чувал”. Какво ще израсне от него – това е своего рода лотария. Като вариант, вие може да обиколите близките приюти, да разгледате възрастните животни, да разпитате персонала. Накрая, може да пообщувате със самите животни. И да – намирайки се в приюта, съвсем няма да е излишно да се вслушате в гласа на своето сърце.

Независимо откъде ще се появи котката във вашия дом, ако харесвате тези уникални животни – непременно споделете живота си с такъв любимец. Рядко животно е способно да подари такова море от положителни емоции, както това правят нашите мяукащи приятели!

zoopress-bg.com
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

ИГРАЧКИТЕ-КЛЮЧЪТ-КЪМ-ЩАСТИЕТО-НА-КУЧЕТО

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

това любимец вас може какво котка всичко сте живота ако котки своя вие само стъпка като най има животни любимци към животно котката правилната колко съществува избор със своите после взели накрая емоциите всички положител