Ударни гайковерти за домашни и професионални майстори

Блог, Блог със статии и интересни факти, Дом и семейство

20.12.2021 г.    20.12.2021 г.    947 vencislava.hristvencislava.hrist

Ударни гайковерти за домашни и професионални майстори

Блог » Дом и семейство

Ударни-гайковерти-за-домашни-и-професионални-майстори

Поставянето и отстраняването на крепежни елементи - буквално завиване и отвиване, е дейност, която може да се наложи да бъде свършена от всеки. Добре е да се доверим на майстор за сложни операции, докато други по-лесни неща често опитваме да направим и поправим сами. И трябва да използваме съответните уреди.

Попадат ли в категория тази графа предлаганите на пазара ударни гайковерти? Без съмнение - да. По-рядко се случва да чуваме това понятие, но това не означава, че машината, за която се отнася, няма място в инструментариума на домашния майстор. А за професионалиста такъв уред си е направо задължителен.

Какво представлява гайковертът?

Наименованието казва достатъчно - инструмент, предназначен за завиване и отвиване на гайки чрез прилагане на въртеливо движение. Не е ли същото като винтоверт? Не, въпреки че са много сходни като структура и дизайн. Различават се най-вече по отношение на работещата глава - по накрайника разбираме дали се завъртат и развъртат винтове (болтове), или гайки.

Иначе основните характеристики от техническа гледна точка са общо взето същите:

● Въртящ момент;

● Обороти в минута;

● Удари в минута;

● Мощност;

● Размер и тегло.

Последните специфики са свързани. Колкото по-голям и тежък е един уред, толкова по-голяма мощност е заложена в него. А когато инструментът е безжичен, тогава се гледа акумулаторното напрежение. Колкото е по-висок този показател, толкова по-мощна е самата машина.

Говорейки за ударите в минути, този показател се прилага само при уреди, които имат заложена съответната функция. А с ударни гайковерти капацитетът на извършената работа е значително по-висок за единица време. Обикновено инструментът има възможност за превключване между различните режими на функциониране, в зависимост от това, което трябва да свърши в конкретната ситуация. Производителността също така е пряко зависима от високия въртящ момент.

Вярно ли е, че винтовертът е по-универсална машина?

Не е грешно твърдение, макар че е твърде обобщаващо. Един гайковерт като цяло е по-специализиран уред, който е приложим в конкретни ситуации. Повечето винтоверти са проектирани така, че да изпълняват не само основните си функции, но и някои допълнителни. Това се постига с поставянето на различни приставки и накрайници, стига те да са подходящи за съответния модел.

Какво друго трябва да имаме предвид?

Нека преди всичко да сме наясно за какво ни трябва инструментът. Дали ще го използваме само за битови нужди, или с професионална насоченост, при която има продължително натоварване? Ако е второто, то е препоръчително да направим избора си сред селекция от качествени ударни гайковерти, за да получим максималното от уреда.

Ако търсим акумулаторен инструмент, то трябва да сме наясно и какъв е капацитетът за работа с едно зареждане. Отдавна знаем, че литиево-йонните батерии (Li-Ion) издържат значително по-дълго, в сравнение с никел-кадмиевите (Ni-Cd). Това е особено важно при избор на професионален уред, докато за домашни нужди можем да не сме толкова взискателни в това отношение.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Важно-е-да-имате-качествен-матрак

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

ударни гайковерти това трябва домашни уред сме при само инструментът като какво толкова която майстори професионални момент нужди наясно завиване инструмент гайки отношение дали или основните така въртящ минута ако мощност