Строителство на къща - етапи до въвеждане в експлоатация

Блог, Блог със статии и интересни факти, Строителство и ремонт

01.02.2022 г.    17.02.2022 г.    173 mariqna_dqkova_mariqna_dqkova_

Строителство на къща - етапи до въвеждане в експлоатация

Блог » Строителство и ремонт

Строителство-на-къща-етапи-до-въвеждане-в-експлоатация

Подготовка на строителството и етапи при строеж на еднофамилна сграда

Подготовката за строителство на сграда се започва едва след като се получи разрешение за строеж, което се издава от съответните инстанции и технически лица на инвеститора. В това разрешение за строеж се описват необходими условия, необходими за започването му, както и сроковете на неговата валидност за изпълнение.

По време на строителството се упражнява контрол на строежа от инвеститора или от наето от него правоспособно за изпълнението на обекта лице, както и от районната техническа общинска служба за спазване и съгласуване на отделните етапи до завършване и въвеждане в експлоатация на сградата.

След приемането на строежа поетапно се издават съответните книжа, като се определят сроковете за забележки при наличие на такива или допълнителни работи при необходимост с уточняване отново на срокове на изпълнение -https://www.md90.biz/uslugi/stroitelna-dokumentaciq/. А с издаването на разрешение за въвеждане в експлоатация се узаконява строежа и ползването му по предназначение от неговият собственик по документи.

Всички тези задачи обикновено се изпълняват от строителен мениджър /фирма-строител/: ръководи обекта от неговото създаване, включва всички функции от проектирането, съгласуването на проекти, технически документи, контрол на строителството, снабдяване с материали, технически контрол на обекта, отговорност при изпълнението на строително-монтажните работи за качество на вложените труд и материали, срокове, стойността на обекта и т.н. На практика в завършен вид се предава сградата, годна за експлоатация с необходимите строителни книжа за ползване и нейните гаранции за дългосрочна експлоатация според закона за устройството на територията на страната ни /ЗУТ/. Нашият екип на строителна фирма МД-90 е на Ваше разположение за строителство на еднофамилни къщи, ремонти, преустройства, смяна статут и т.н за Варна и област.

Повече за нашите услуги в областта на строителството, може да намерите на сайта и блога ни адрес – www.md90.biz
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Повърхностните-води-проникване-структура-и-решение

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

експлоатация строителство етапи въвеждане строителството при обекта url контрол къща разрешение строежа технически строеж необходими https срокове изпълнение или biz сроковете както книжа всички инвеститора материали фирма сград