Гео БГ е сайт за полезна информация, интернет реклама и СЕО

Тук можете да публикувате статии с линкове, да рекламирате вашия сайт или фирма и да намерите полезна информация

Блог » Курсове и уроци

senseistudiosenseistudio

Кога да използваме фразеологични глаголи ?

Всеки който е учил [url=http://www.senseistudy.eu/].английски език[/url] се е сблъсквал с фразеологичните глаголи. Трудното при тях е, че значението им в много от случаите няма нищо общо със значението на основния глагол, когато не е в комбинация с предлог. В тази статия ще ви запознаем с някои от фразеологични глаголи и тяхното значение, както и ще обясним кога е подходящо да се използват. Да започнем с употребата – фразеологичните глаголи са подходящи по-скоро за неофициален разговор или писмена форма на комуникация, те не са подходящи за официални ситуации – например когато пишете официален имейл или общувате в официална обстановка. Фразеологичните глаголи скъсяват дистанцията в общуването, те показват, че вие водите разговор, с хора, които познавате, така както на български бихте използвали някоя жаргонна дума пред приятелите си. Те се състоят в повечето случаи от две части – основен глагол и предлог, а понякога се срещат и фразеологични глаголи, които се състоят от три части – основен глагол и два предлога. Ето и няколко примера за фразеологични глаголи и тяхното значение и употреба : • go out with – значението на този фразеологичен глагол е “излизам със”. Може да се каже, че той е от лесните за запомняне, тъй като може да се преведе буквално. Нека да дадем пример как бихме го изпозалвали в изречение : Tonight I’m going out with my friends. Тази вечер ще излизам с приятели. • be off – значението на този фразеологичен глагол е „заминавам”. Нека да дадем пример как бихме го използвали в изречение : He’s off to Rome now. Той заминава за Рим сега. • pay off – значението на този фразеологичен глагол е „отплащат се усилията”. Нека да дадем пример как бихме го използвали в изречение : Hard work always pays off. Да работиш здраво винаги си отплаща усилията/ винаги има резултат. • put off – значението на този фразеологичен глагол е „отлагам”. Нека да дадем пример как бихме го използвали в изречение : We had to put off our trip because of our son’s school trip. Наложи се да отложим пътуването си заради училищната екскурзия на сина ни. За да обобщим, фразеологичните глаголи се използват по-скоро в неформални, разговорни ситуации, отколкото при официално общуване. Когато ги използваме това показва свобода в изразяването, непринуденост и скъсява дистанцията между участници в разговора. Не е подходящо да ги употребяваме в официални имейли или кореспонденция. Как да запомним по-лесно и по-бързо фразеологичните глаголи ще разгледаме в следващата статия.

 

Блог » Курсове и уроци

senseistudiosenseistudio

Как да се подготвим за интервю на английски език

Всеки знае, че първото впечатление, което оставяте след интервю за работа е особено важно. Ако ви предстои интервю за работа на [url=http://www.senseistudy.eu]английски език[/url], е добре да се подготвите предварително, за да блеснете максимално пред бъдещия си работодател. За целта първото нещо, което можете да направите е да си опресните знанията, записвайки се на нашия семинар „Подготовка за интервю на английски език.” В него ще разгледаме най-често срещаните въпроси по време на интервю за работа , както и ще получите обратна връзка от преподавателя какво можете да подобрите в представянето си. И все пак , ако нямате възможност да посетите семинара ни, можете да направите следните няколко неща, за да се самоподготвите вкъщи : • Опитайте се да се представите в няколко изречения на английски език – как се казвате, какво сте работили досега, какво сте учили, всичко, което би било полезно за конкретната позиция, за която кандидатсвате, както и всякаква информация, която е необходимо работодаетял ви да знае- например ако имате дете и можете да работите само дневна смяна , не забравяйте да включите това в представянето си. • Помислете кои са силните и слабите ви страни и как ще ги представите на английски език – в работно отношение , разбира се. Добре е да изтъкнете силните си качества, но и да споменете една, две слаби страни също. Няма перфектни хора, ако се опитате да се представите като такъв, е вероятно после да има разочарования. • Помислете как бихте отговорили ако Ви зададат въпрос относно заплатата • Вероятно е и да ви питат относно семейството или свободното ви време- така че помислете и в тази насока. След като направите всичко това има няколко варианта, можете да се запишете , за да чуете как звучите отстрани. Не забравяйте, че думите сами по себе си не са всичко, имат значение и тона, интонацията, изражението на лицето. Можете да се гледате в огледалото докато говорите и да наблюдавате как изглеждате, какви мимики правите. Можете да си направите видео и да го изгледате после или за да сте още по-спокойни можете да помолите член от семейството да изслуша това Ваше представяне, за да сте го изтренирали пред истински човек. Не на последно място не забравяйте,че е важно да сте позитивни, усмихнати и дори да се затрудните в някакъв момент да продължите разговора. Успех !

 

Директория » Курсове и уроци

senseistudiosenseistudio

Sense I образователен център

Sense I образователен център

 

Директория » Музика и танци

senseistudiosenseistudio

Школа по танци In the mood

Школа по танци In the mood

 


Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

ДИЕТИЧНИ-СЪВЕТИ-ПРИ-БРЕМЕННОСТ

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

уроци курсове танци център образователен музика школа mood the sense английски фразеологични използваме кога глаголи как интервю подготвим език