Гео БГ е сайт за полезна информация, интернет реклама и СЕО

Тук можете да публикувате статии с линкове, да рекламирате вашия сайт или фирма и да намерите полезна информация

Блог » Култура и изкуство

andreybogdanovandreybogdanov

Цифрово изкуство за начинаещи и напреднали с компютър потребители

Какво представлява цифровото изкуство? Цифрово изкуство представлява представянето на информационни материали по дадена тема посредством разбираеми за аудиторията презентационни материали. Например рисунка с текст, видеозапис или музикално произведение. Тези материали е необходимо да имат качествена структурна информация даваща или представляваща за информационния обект аспектите, които го обуславят като нещо съществено и значимо. Останалите информационни материали се класират в мистично олицетворение. Например рисунка с неопределени обекти на рисуваната сцена каквито биват анимационните герои. Приложения за употреба Цифровото изкуство намира приложение в бизнеса, администрацията, медицина, строителство и други обработващи информация дейности на човека. Това е сравнително модерен начин да се комуникира днес посредством определени цифрово комуникационни устройства, взаимодействащи си с информация. Алтернативно приложение Цифровото изкуство е алтернативно решение за информиране. Икономичен подход за решаването на задачи изискващи изчислителна мощ и преценка. Даващо в голяма степен реалистично възприятие от страна на получателите на информация, но представена посредством изкуствено създадени научни материали с голяма динамика, несъществуващи материално в природата.

 

Блог » Компютри и електроника

andreybogdanovandreybogdanov

Браншове в компютърна среда

Какво е компютърен бранш? С времето в компютърния свят се развиват тенденции на разработване на тези елементи, които допринасят за комерсиализацията на пазарните ниши в икономиката на страните ползващи се от компютърни услуги. Изработват се необходимите инструменти и се предоставят на информационните специалисти по конкретния отрасъл в икономиката. Тези специалисти от своя страна създават информационните критерии ръководещи потребителите в информационната среда. Така даден отрасъл от икономиката изгражда своето направление и цели, които да постигне. Компютърната защита на информацията е съпътстващ отрасъл в тенденциите на технологиите позволяващ потребителите да обработват по-достоверна информация предоставена им посредством средствата за информиране. Преход към информационните пазари Всеки отрасъл на икономиката може да се възползва с услуги от информационен характер. Тези услуги трябва да бъдат достоверни, надеждни и да покриват определени нормативни изисквания и технологични качества. Важно е отношението между цена и качество на конкретната информационна услуга. В най-общ вид това се постига от употребата на достоверни информационни източници, посредством сравнението на получената информация с информацията от източника. Принципът на дезинформиране бива изключен по този начин. Следващата стъпка е сравняване на данните в информационния поток. Последна стъпка от този процес е класиране в личния ни информационен масив или по-точно това е асимилиращ процес при който се филтрират всички странични обстоятелства и предмети. Утвърдени браншове в Интернет Утвърдени са тези браншове радващи се на висока популярност и висока производителност. Други фактори влияещи на успеха в информационен източник е нивото на културен афинитет на потреблението и големината на информационния поток предоставен за разпространение. Величината синхронизирана от тези показатели в голяма степен определя и рейтинга на медията в обществен план. Индекса на успеха също е свързан с тези фактори но допълнително се добавят и икономически или научни и др. показатели. По този начин се създават връзките в отрасъла благодарение на които той съществува. От европейските отрасли в компютърните среди изпъкват най-показателните и отговарящи на тенденциите медии. От американския пазар са най-показателни авторитетните средства за информиране. Тези два района от света са доминиращ съюз в компютърните науки и технологии, които ги догонва успешно и Азия.

 

Блог » Култура и изкуство

andreybogdanovandreybogdanov

Критични моменти при цифровите графични произведения

С появата на ново технологично постижение, авторите на графични произведения променят характеристиките на своите творби да бъдат съвместими с устройства и формати за данни. При тези модифицирания на произведението се променят неговите физически и архитектурни параметри и показатели. Такива параметри биват динамиката на цветовия аранжимент, размерите на произведението и самото название на произведението. Архитектурни параметри, които се променят са сходни с физическите свойства и качества на цифровата продукция. Така по този начин се оформят морфологичните изисквания в цифровото изкуство. Други промени които са следствие от по-горе описаните са необходимото място за съхранение, съставна колоритност и цветово излъчване в природата. Тези промени от своя страна може да доведат до промяната на сигналите излъчвани от произведението на дигиталните технологии. Например това може да бъде постигнато чрез филтриране на цветовото излъчване или нестабилност на електрическото захранване на осветителното тяло. Дефектното произведение е разликата между оригиналното произведение и новообразуваното графично възприятие, което докато не се транспонира на медиен носител е илюзионен усет за произведението. ;-) и ;-) предават различни сигнали за възприятие. Изразходваната енергия за визуализация също е променлива. По-икономичните цветове са тези за които се изразходва по-малко енергия или още това са тъмните цветове. Прост метод за оптимизиране на цветовата палитра на дигитално произведение е чрез използването на добре структурирана в цветови аспект подложка за картината и определяне на нейната прозрачност, така че картината да изглежда погледната през филтър. Пряката слънчева светлина попаднала върху подобно представяне би влошила човешкото възприятие от произведението на цифровото изкуство.

 

Блог » Информация и медии

andreybogdanovandreybogdanov

Защита на информацията през 2022

Съвременните способи за защита на информацията са определено подходящи за защитата на произведенията на дигиталното изкуство и чувствителната информация. Когато човек предава интелектуална собственост по информационен канал и не иска външни хора да имат достъп до въпросната интелектуална собственост е наложително тя да бъде шифрована. Шифроването се извършва със шифър, който после може да послужи при разшифроването на информацията. Най-разпространени са криптографските методи за защита позволяващи информационен поток да се шифрова и дешифрира. При него изпращащия информация потребител шифрова с личния си ключ съобщението. Потребителите, които получат неговото съобщение за да го прочетат е необходимо да разполагат с публичния ключ на изпращащия съобщението участник в комуникационния процес. Или ако нямат такъв ключ да поискат да им бъде предоставен такъв лично. Ключовете от своя страна се издават за определен срок на употреба, когато този срок изтече те престават да функционират и съобщенията, които са криптирани са не-четими. Според дължината на ключа в битове се определя и времето за което съобщението се дешифрира, по-дългите ключове изискват съответно повече време. По-популярните стандарти за шифроване са съответно и по-уязвими за пробиване на сигурността. Съществуват няколко вида удостоверителни способа за шифроване на информацията: Според употребата биват автоматични и по свое желание. Автоматичните способи извършват шифроването в приложението създало документа или чрез устройство използващо стандарти за шифроване. При тях информацията се чете и прехвърля в шифрован вид по подразбиране. А при тези по свое желание се шифроват само по изрична заявка на потребителя. По тези начини се гарантира за достоверността на съдържанието на предаваната информация. Предпазните мерки определят в каква степен сте защитен. Видът стандарт за криптиране и декриптиране и дължината на ключа, автоматично или по желание, сложността на ключа. Препоръчително е да се използват различни видове букви, знаци и цифри, които не образуват дума или словосъчетание. Пожелавам Ви и късмет, когато комуникирате в Интернет.

 

Директория » Лични страници и блогове

andreybogdanovandreybogdanov

Фотография, рисунки, музика

Фотографията и животът около нас. Изкуствата цифрова фотография и музика.

 


Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Арестуваха-17-годишен-младеж-ударил-полицай-при-проверка

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

изкуство култура рисунки фотография блогове страници лични през информацията защита медии информация произведения графични при цифровите моменти критични среда компютърна браншове електроника компютри потребители компютър напреднали начинаещи цифрово музика