Отглеждане на орхидея Фаленопсис у дома

Блог, Блог със статии и интересни факти, Хоби и свободно време

01.03.2018 г.    01.03.2018 г.    2052 qazqaz1qazqaz1

Отглеждане на орхидея Фаленопсис у дома

Блог » Хоби и свободно време

Отглеждане-на-орхидея-Фаленопсис-у-дома

Дори и опитни производители обикновено не знаят много за възпроизвеждането на фаленопсови орхидеи, тъй като цветът може да се нарече капризен. Заводът е трудно да "преподава" да расте вкъщи, трябва да създаде микроклимат, подобен на дивата природа. Процесът може да се извърши не само с изрезки.

Най-често използваната техника е разделянето на Буш. Методът е идеален за начинаещи, защото е прост и ефективен. Най-добре е да се манипулира през пролетта, когато цветът напусне състоянието на хибернация. Струва си да се отбележи, че само растение за възрастни ще се побере за разделение, на което има поне четири фалшиви крушки. Новото поделение включва най-малко три луковици. Правилното извършване на възпроизвеждане на орхидеи на phalaenopsis у дома ще позволи да се развие още едно независимо цвете.

Как върви?

Първоначално растението се отстранява внимателно от гърнето, корените се освобождават внимателно и се почистват от почвата. След това коренът трябва да бъде нарязан между луковиците. За този вид манипулация трябва да подготвите остър нож или нож, който трябва да бъде предварително дезинфекциран. Получените сечения се обработват незабавно с прах от въглен и получените сегменти се поставят в отделни саксии с подготвен субстрат. Преди да умножите орхидеята Phalaenopsis, е необходимо внимателно да проверите цвета на цветята за нейното съответствие с всички изисквания.

Възпроизвеждане чрез резници

Често цветарите използват апикални резници за възпроизвеждане на Орхидеи. Този метод е подходящ за цветове, принадлежащи към моноподиални видове, например епидермиум, вандал, както и dendrobium. Този вид растение се характеризира с факта, че издънките се намират на стъблото на ясно разстояние един от друг. Няма псевдобавки.

Възпроизвеждането на орхидеи започва с рязане на горния изстрел, като се използва дезинфекциран, остър нож. Не използвайте алкохол като антисептик. Пероксидът от водород или манган е идеален. Преди да разпространявате орхидеи на домашния фаланопсис по този начин, трябва да сте сигурни, че растенията за възрастни са напълно здрави. Болното цвете няма да има достатъчно сила, за да прехвърли процеса, най-вероятно просто ще умре.

Размножаване чрез псевдобавки

Техниката е подходяща за разпространението на симпатични растителни видове, в които псевдобагулите имат спални пъпки. За да се ускори процесът на възпроизвеждане, експертите препоръчват внимателно накланяне на стъблото без листове към предварително приготвена буца от мъх от сфана, вместо да можете да използвате глина. Ето защо, върху частта на стеблото е необходимо да се изгради някакъв вид парникови орнаменти от всеки малък пластмасов контейнер. Използването за отглеждане на орхидеи на phalaenopsis и грижи у дома изисква навлажнен мъх, поставен в оранжерията.

След това е необходимо да чакате търпеливо, за да се събудят сънните пъпки. След като започнат да растат миниатюрни цветя, трябва внимателно да ги разделите. Местата за рязане трябва да бъдат дезинфекцирани и трансплантирани в отделен съд. Този метод е сложен, така че не го използвайте за аматьори. Най-добре е да изберете една от първите две опции. Подобна процедура може да се разглежда и като възпроизвеждане на орхидея от деца, но след това трябва да изчакате, докато се отдръпнат и ще вземат корените си.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Дневен-хороскоп-13-05-2019

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

трябва орхидеи възпроизвеждане като внимателно този дома най орхидея след отглеждане може нож phalaenopsis необходимо това фаленопсис вид идеален често чрез резници преди получените растение възрастни дезинфекциран