Какво е аерограф и как да го използваме?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Авто-мото

28.02.2022 г.    28.02.2022 г.    943 stefaniastefania

Какво е аерограф и как да го използваме?

Блог » Авто-мото

Какво-е-аерограф-и-как-да-го-използваме

Професионалният аерограф е малко пневматично устройство, което разпръсква боя, най-често върху автомобили. По размер и форма е сравним с химикалка. С помощта на устройството се извършва нанасянето на най-тънките линии на боята, обработката на малки детайли. Има няколко вида аерографи, които се различават по дизайн и принцип на работа.

ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ

Аерограф с компресор

Аерографът е свързан към компресора чрез маркуч. С натискане на спусъка (бутон за стартиране) се подава въздух, който улавя оцветяващия състав от резервоара на аерографа, докато се движи.

Получената смес под налягане се разпръсква от дюзата. Частиците на багрилото на изхода са много малки и следователно по-равномерно нанесени върху повърхността и не създават грапавост.

Специална игла служи като затвор за дюзата, спусъкът я дърпа назад при натискане, прокарвайки сместа въздух-боя през пролуката. Увеличаването на въздействието върху спусъка увеличава размера на изходящата горелка.

Опциите за подаване на боя и въздух определят различни видове аерографи.

Разгледайте предложенията на фирма Евростил 2003 на адресhttps://gav-bulgaria.com/продукти/аерографи/.

Области на използване

Аерографите се използват фино диспергирани бои, които се разпадат на микрочастици по време на пръскане. Композициите могат да се произвеждат на различни основи, което позволява използването на аерограф за много задачи.

Възможно е да се нанесе покритие с помощта на такива устройства върху различни видове материали:

*метал

*хартия

*дървени

*тъкан

*керамични

*пластмасов

КЛАСИФИКАЦИЯ

Основното групиране на аерографине се извършва според вида на контрола на изхода на горелката:

*автоматизиран

*независимо двойно действие

*тригерни модели

*еднократно действие

Автоматизиран аерографски комплект

Става въпрос за агрегати с двойно действие, които осигуряват движението на спусъка само в една посока - нагоре. Натискането на спусъка отваря въздушния поток и след това продължаването на движението освобождава пигментираната смес. Покритието е равномерно, но няма възможност за използване на други художествени техники.

Много по-лесно е да управлявате такова устройство, не е нужно да помните последователностите на движение на спусъка, за да промените вида на струята, а ръцете ви се уморяват по-малко.

Аерографи с независимо двойно действие

Това е най-разпространеният клас професионални устройства. За прилагането им е необходим известен опит с аерографа.

Основната характеристика е едновременният контрол върху оцветяващия състав и въздушния поток. Този метод на управление ви позволява по-точно да регулирате и да нанасяте тънки линии на покритие.

Спусъкът за този тип устройство се намира в горната част и може да се движи в две посоки. Преместването надолу включва освобождаването на въздух, а повдигането доставя пигментираната смес, чието количество се задава от силата на натискане.

Взаимодействието с устройството изисква висока концентрация. Методът на нанасяне на покритието зависи от последователността на действията. При много видове рисуване въздухът първоначално се подава чрез натискане на спусъка, а след това лостът се прибира към себе си, за да освободи боята. Това гарантира равномерно разпределение на частиците без петна. Същите стъпки се извършват в обратен ред след прекратяване на линията.

Понякога, за да се създаде оригинален състав, първо се включва подаването на багрило, а след това освобождаването на въздушни маси. Можете да се объркате в реда на необходимите действия, така че начинаещите рядко използват този тип. Дългата работа с устройството също претоварва показалеца от постоянното регулиране на спусъка, което също усложнява процеса.

Аерограф цена

Тъй като цените на аерографите варират в зависимост от техния вид, най-добре е да посетите специализиран магазин и да проучите точно какво ви е необходимо. Можете да се консултирате и със специалистите там, за да получите по-ясна представа от какъв аерограф се нуждаете. 

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Как-да-вкараме-картите-ни-за-отстъпка-в-нашия-iPhone

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

аерограф спусъка това върху действие въздух натискане много аерографи след какво най състав как смес използваме двойно устройство равномерно които вида което този устройството боя различни видове спусъкът изхода включва