Полезните свойства на пчелното млечице, което добавяме към нашия пробиотик Биоактив

Блог, Блог със статии и интересни факти, Здраве и медицина

24.03.2022 г.    24.03.2022 г.    409 tetraedartetraedar

Полезните свойства на пчелното млечице, което добавяме към нашия пробиотик Биоактив

Блог » Здраве и медицина

Полезните-свойства-на-пчелното-млечице-което-добавяме-към-нашия-пробиотик-Биоактив

Пчелното млечице е натурален продукт, който представлява гъста бяла или кремава маса, с особен мирис и кисело сладникав вкус. Той се секретира от пчелите-работнички с една основна цел- хранене на ларвите, както и на царицата-майка през целия й живот. Консумацията на пчелно млечице осигурява оцеляване и най-вече подпомага размножаването на пчелите.

Пчелното млечице е завършена функционална храна, с висока биологична стойност и богат и колоритен хранителен състав. В състава си включва: 67% вода; 1 5% протеини, някои от които се явяват физиологично активни ензими; 11% прости захари (глюкоза и фруктоза); 5% мастни киселини; следи от минерални вещества (желязо, калций, кобалт, силиций, магнезий, манган, никел, сяра, хром и цинк). Пчелното млечице е изключително богато на витамини и е един много добър източник на естествени витамини от група В. Тук се включват:

• Тиамин (витамин B1)- подобрява работата на сърцето, мускулите, и функционирането на нервната система.

• Рибофлавин (витамин B2) - отговорен за производството на енергия, защитата на клетките от свободни радикали, здравословната функция на черния дроб и здравата нервна система.

• Пиридоксин (витамин B6) - стимулира правилното усвояване на мазнините и белтъците. Необходим за образуването на антитела и червени кръвни клетки. Естетсвен диуретик. B6 е отговорен за синтеза на серотонин (известен още като хормон на щастието) и норадреналин в мозъка и образуването на миелин.

• Пантотенова киселина (витамин B5) - пчелното млечице е най-богатият източник на пантотенова киселина. B5 участва в производството на хормони на стреса, производството на червени кръвни клетки и разграждането на въглехидратите.

• Биотин (витамин B7) – участва в синтезата на кератин, което обяснява и приноса му за здрави нокти и растеж на косата.

• Фолиева киселина (витамин B9) - важен за формирането и зреенето на червените кръвни клетки.

• Витамин PP - необходим за образуването на жизнено важни хормони и ензими, нужни за здрав храносмилателен тракт, лигавица и кожа.

• Инозитол (важна съставка в В-комплекс).

• Пчелното млечице съдържа следи от витамин C, но не и мастноразтворими витамини, A, D, E и K.

Богатият състав на пчелното млечице го прави здравословна храна, подходяща както за възрастни, така и за деца.

Пчелното млечице се ползва с голямо доверие на вещество, което притежава редица благотворни ефекти върху човешкото тяло.

Ето някои от полезните свойства на пчелното млечице:

- Подобрява обмяната на веществата;

- Намалява нивата на лош холестерол;

- Повишава съпротивителните сили на организма;

- Подобрява апетита и кръвообразуването;

- Стимулира функциите на жлезите с вътрешна секреция;

- Помага за поддържане на кожата гладка, тонизирана и еластична;

- Забавя процесите на стареене, свързани с антиоксидантните му свойства;

- Стимулира мозъчната функция и подобрява паметта и концентрацията (пчелното млечице е най-добрият естествен източник на ацетилхолин).

И това не е всичко.

Консумацията на пчелно млечице се препоръчва при хора, които се нуждаят от пълноценно и богато хранене.

Неговите антибактериални и антивирусни свойства го правят изключително подходящо средство за борба с вирусите, особено в сезона на простудните заболявания.

Способността на млечицето да подобрява настроението и психическото здраве, го прави изключително подходящо при симптоми на умора или депресия.

Уникалната комбинация на пробиотикс пчелно млечице Ви осигурява един здравословен и пълноценен начин на живот.

В колекцията на Лактина може да откриете пробиотик Bioactive, който съдържа натурално пчелно млечице. Така лесно, под формата на капсули, бихте могли да си осигурите необходимия дневен прием на пчелно млечице.

За още полезна информация следете блога ни. В следващата статия ще Ви запознаем с полезните свойства на натуралното масло и лиофилизирания лист от роза Дамасцена. 

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Съвети-за-здравето-на-бременни-жени

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

млечице пчелното витамин свойства полезните което пчелно пробиотик подобрява url най киселина клетки витамини изключително образуването производството кръвни стимулира биоактив нашия към добавяме източник система при един