Био пречиствателни станции и техните предимства

Блог, Блог със статии и интересни факти, Строителство и ремонт

14.07.2022 г.    30.01.2024 г.    346 mariqna_dqkova_mariqna_dqkova_

Био пречиствателни станции и техните предимства

Блог » Строителство и ремонт

Био-пречиствателни-станции-и-техните-предимства

Този тип пречиствателни станции работят по определен начин като разграждат органичните съставки.

Това е процес, който следва природните закони и органичните съставки се окисляват до въглероден диоксид и вода. Ролята при изграждане на биологични пречиствателни станции е ускоряването на тези процеси многократно при изпълнението.

1. Биологични пречиствателни станции и етапи на процесите:

- Денитрификация е т.нар. първично утаяване /мазнини, масла, пясък/. Това е процес, който протича без наличието на кислород при който се отделят разтворимите вещества на повърхността например мазнини, а неразтворимите, които са по-тежки естествено се утаяват на дъното.

- Нитрификация – бактерии, кислород. Тук процесите протичат с наличие на кислород, който изпълнява главната роля за разграждането на органичните замърсители, които се разпадат на еднакви части и лесно могат да бъдат отстранени от повърхността. Това се осъществява с аератори, които са потопени във водата със специални системи, осигуряващи тяхната безотказна работа. Захранват се с компресор, който е разположен в отделно помещение, извън пречиствателното съоръжение.

- Седиментация (окончателно утаяване)Това се осъществява чрез биомасата, която притежава по-висока плътност от пречистената вода и се отделя под формата на утайка. Чистата вода се извежда извън съоръжението, а утайката се връща обратно за процеса на пречистване.

Тази вода може да бъде използване за напояване, за различни промишлени нужди и т.н. Една забележка за работата на биологичните пречиствателни станции е че всички вещества, които попадат в нея трябва да имат показатели за битови отпадни води.

Всички пречиствателни станции, независимо от тяхната функция е нужно да имат вентилационна система.

Повече информация може да получите на сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област или директно от нашите консултанти - www.md90.biz
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Вашето-преустройство-на-жилище-и-интериорни-решения-за-него

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

станции пречиствателни който които вода това био органичните при кислород предимства техните вещества процесите мазнини осъществява имат биологични извън може всички тяхната повърхността процес съставки url утаяване утайката