ТОП 3 Легенди За Кехлибара

Блог, Блог със статии и интересни факти, Мода и стил

18.08.2022 г.    18.08.2022 г.    397 bookloverbooklover

ТОП 3 Легенди За Кехлибара

Блог » Мода и стил

ТОП-3-Легенди-За-Кехлибара

За лечебните свойства на кехлибара е писал още Авицена.

В древността се е смятало, че няма болест, която да не може да бъде излекувана с кехлибар. Той е популярен и като „слънчев камък“. Янтарната киселина намираща се в него и другите видове кехлибари, увеличава по ефективен и естествен начин биоактивните елементи в човека.

Ето и няколко легенди, свързани с това прекрасно творение на природата:

Легенда 1:

Фаетон в древногръцката митология е син на Хелиос (Феб, епитет по-късно даден за Аполон) и океанидата Климена. Фаетон се похвалил на своите приятели, че е син на бога на слънцето. Те обаче отказали да му повярват и Фаетон отишъл при баща си, който му обещал всичко за което го помоли. Фаетон поискал да кара златната колесница на баща си за един ден. Хелиос се опитал да го разубеди, но безуспешно - Фаетон бил непреклонен. Когато денят настъпил и той подкарал колесницата, се паникьосал и загубил контрол над белите коне, които я водели. Пламнала колесницата, запалила се земята. Африка се превърнала в пустиня. Водите и реките закипели. Земята щяла да загине, ако не бил Зевс. Принудил се да порази със светкавица конете, колесницата и Фаетон. Разбягали се белите коне - само ериниите можели да ги намерят и върнат. Майка му, Климена, дълго търсила праха му по земята. Накрая стигнала до брега на река Еридан. Сестрите на Фаетон - хелиадите - плачели на брега ѝ безутешно. Накрая на Зевс му омръзнали техните сълзи и ги превърнал в ели. После всичко на земята започнало да се връща по старому. Останала само пустинята и Млечния път да напомнят за безразсъдството на Хелиос и сина му.

Но и превърнати вече в дървета, сестрите продължили да плачат. Сълзите им падали и се превръщали на смола от която по-късно се образувал кехлибарът. Години по късно морето все още изхвърля кехлибарените им сълзи по своите брегове ...

Легенда 2:

Скандинавската легенда представлява кехлибар под формата на сълзи на богинята на любовта и плодородието Фрея, която скърби за изчезналия си съпруг.

Легенда 3:

Легендите на ведическа Русия описват кехлибара по различен начин – като радост, като велик дар, който всички хора по света могат да използват за лечение. В Русия камъкът Алатир имаше свещено значение. Камъкът притежаваше голяма магическа сила, тъй като беше намалено копие на Вселената. Алатир-камъкът беше почитан като баща на всички камъни. Това се доказва от „Дълбоката книга“ (съвременна „Гълъбописна книга“) – това е славянски духовен стих, който разказва за възникването и целостта на света.

Легенди или не, кехлибарът и до днес се радва на голямо внимание, знаете ли че, камъкът трябва да бъде поне на 1 милион години, за да бъде класифициран като кехлибар?Ако искате да притежавате бижу направено от кехлибар, можете да проверите тук - kehlibareno.com

Инфлуенсърът Лина Роскин казва за kehlibareno.com "Велико е колко красиви полезни минерали създава природата. Уникално е какво се случва когато повярваме във всичко това."
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

От-колко-чифта-обувки-се-нуждае-една-жена

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

фаетон като кехлибара легенди кехлибар камъкът земята легенда това топ всичко който баща късно хелиос колесницата сълзи бъде която природата той син книга зевс алатир само всички русия света беше коне белите климена начин,